Op safari in Tanzania; voor op de bucketlist

Tanzania: dé ideale bestemming voor die ultieme safaribeleving! U gaat op pad met een privé-gids/chauffeur in een 4WD-auto en de kans is groot dat u tijdens de reis oog in oog komt te staan met grote kuddes wild in de meest uitgestrekte, schitterende nationale parken. In Tanzania geniet u van spectaculaire excursies, zoals een ballonvaart en misschien heeft u wel geluk om iets heel bijzonders te aanschouwen: leeuwen in bomen!

Reisspecialist Stéphanie bij de Ijen-vulkaan
Door: Stéphanie Gras
Land: Tanzania
Datum: 27 september 2019

Ballonvaart in de Serengeti

Een safari vanuit de lucht; een van de meest bijzondere manieren om Serengeti Nationaal Park te ontdekken en misschien zelfs wel wild te spotten! Het is natuurlijk al bijzonder om überhaupt in een luchtballon te zitten, maar vanuit de lucht heeft u pas echt een goed beeld van hoe uitgestrekt de Serengeti eigenlijk is. Soms vliegt u wat lager om kuddes gnoes, antilopen, zebra’s of misschien wel  olifanten te spotten. U zult verstelt staan van de hoeveelheid dieren die u vanuit de lucht kunt bewonderen. Spectaculairder kan het bijna niet worden op safari in Tanzania!

Migratie Tarangire

Tarangire is vanwege haar zogenaamde migratie een schitterend nationaal park met een geheel eigen karakter en een diversiteit aan wild. In het noorden vindt u uitgestrekte steppes met reusachtige baobabbomen en acacia’s met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. Tijdens een migratie trekt het wild meestal het park uit op zoek naar water, maar in Tarangire trekt het wild massaal naar het park toe op weg naar de rivier. Duizenden dieren migreren uit de Masai Steppe naar de rivier en grote kuddes olifanten graven in de nog vochtige aarde op zoek naar ondergrondse waterbronnen terwijl buffels, wildebeest, zebra en gazellen zich verzamelen rond elke poel die er maar te vinden is.

Ngorongoro Crater Conservation Area

Het wild in de Ngorongoro krater

De bijzondere Ngorongoro krater is een vulkaankrater waar opvallend veel dieren in leven. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Bijna alle grote Afrikaanse dieren zijn hier te vinden, waaronder zebra’s, neushoorns, olifanten, leeuwen en nijlpaarden. Een opvallende afwezige is de giraffe: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara

Lake Manyara is een wat kleiner wildpark, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Vooral vogelliefhebbers zullen hun ogen uitkijken. Vogels in vele soorten zijn hier zowel langs de oever van het meer te vinden als in het dichte, groene woud. Met het nodige geluk kunt u hier ook de zwarte adelaar zien. De grootste attractie van het park is echter de boomklimmende leeuw, bijzonder om gezien te hebben tijdens een safari in Tanzania!

Leeuwen in een boom in de Serengeti

Onze familiereizen naar Tanzania