Safari Tanzania: hoogtepunten

Je gunt je kind toch de wereld!

Op Safari in Tanzania, dé ultieme bestemming voor een echte safaribeleving! U gaat op pad met uw privé gids/chauffeur in een 4×4 auto, waarmee u op safari gaat. U komt in oog te staan met de Big Five en ontdekt de belangrijkste en meest spectaculaire wildparken! Om u een indruk te geven van de mogelijkheden en diversiteit in Tanzania hebben wij voor u een aantal safari hoogtepunten van Tanzania op een rijtje gezet.

Ballonvaart op Safari in Tanzania

Ballonvaart Serengeti

Ga op Luchtsafari; een van de meest bijzondere manieren om Serengeti nationaal park en het wild te bekijken! De ballonvaarten vinden plaats in de ochtend en geeft een uniek uitzicht op de kuddes gnoe’s, antilopes, zebra’s en olifanten. U zult verstelt staan van de hoeveelheid dieren die u vanuit de lucht kunt bewonderen. Spectaculairder kan het bijna niet worden op Safari in Tanzania!

Migratie Tarangire

Tarangire is vanwege haar zogenaamde migratie een schitterend nationaal park met een geheel eigen karakter en een diversiteit aan wild. In het noorden vindt u uitgestrekte steppes met reusachtige baobabbomen en acacia’s met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. Tijdens een migratie trekt het wild meestal het park uit op zoek naar water, maar in Tarangire trekt het wild massaal naar het park toe op weg naar de rivier. Duizenden dieren migreren uit de Masai Steppe naar de rivier en grote kuddes olifanten graven in de nog vochtige aarde op zoek naar ondergrondse waterbronnen terwijl buffels, wildebeest, zebra en gazellen zich verzamelen rond elke poel die er maar te vinden is.

Migratie van Tarangire

Het wild in de Ngorongoro krater

De bijzondere Ngorongoro krater is een vulkaankrater waar opvallend veel dieren inleven. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Bijna alle grote Afrikaanse dieren zijn hier te vinden, waaronder zebra’s, neushoorns, olifanten, leeuwen en nijlpaarden. Een opvallende afwezige is de giraffe: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Boomklimmende leeuwen Lake Manyara

Lake Manyara.. Een wat kleiner wildpark, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Vooral vogelliefhebbers zullen hun ogen uitkijken. Vogels in vele soorten zijn hier zowel langs de oever van het meer te vinden evenals in het dichte woud. Met het nodige geluk kunt u hier ook de zwarte adelaar zien. De grootste attractie van het park is de boomklimmende leeuw, bijzonder om gezien te hebben tijdens een safari in Tanzania!

Heeft u altijd al eens een safarireis naar Tanzania willen maken? Neemt u hier eens een kijkje voor een van onze voorbeeldreizen! Wij kunnen uiteraard de reis helemaal naar wens voor u voor u samenstellen.

Onze familiereizen naar Tanzania

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Tanzania? Bekijk al onze familiereizen naar Tanzania. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.