Ontmoet olifanten bij het unieke Elephant Hills in Thailand

Wilt u – naast cultuur snuiven en genieten van paradijselijke stranden in Thailand – ook graag olifanten ontmoeten met de kinderen? Lees dan gauw verder! Wij zijn namelijk van mening dat een verblijf in het unieke, luxe tentenkamp Elephant Hills in het tropische Khao Sok National Park niet mag ontbreken tijdens een familiereis door Thailand.

Kanoën in de jungle van Elephant Hills
Door: Suus Dekker
Land: Thailand
Datum: 19 april 2022
The Elephant Camp in Elephant Hills

Khao Sok National Park; een tropisch paradijs in Thailand

Elephant Hills bevindt zich in de spectaculaire natuur van Khao Sok National Park, gelegen in het zuiden van Thailand. De locatie kan met recht een paradijs genoemd worden; u verblijft hier in een bijzonder landschap dat getypeerd wordt door karstbergen met daar tussen een tropisch groene begroeiing met wuivende palmbomen. Ziet u het al voor u? De junglegeluiden zullen u ’s avonds al snel heerlijk in slaap wiegen. Klinkt niet verkeerd, toch?

Ontmoet de vriendelijke reuzen van Elephant Hills

De rit naar Elephant Hills is al een excursie op zich; u ziet het plattelandsleven van het tropische zuiden van Thailand. Eenmaal aangekomen in hoofdkamp The Elephant Camp zult u gastvrij worden ontvangen en meer informatie krijgen over Elephant Hills; u hoort waar zij zich voor inzetten en u zult uw programma doornemen voor de komende dagen. Met een beetje geluk hoort u de eerste olifanten van Elephant Hills al in de Thaise natuur trompetteren!

Na het inchecken in uw luxe safaritent is het dan tijd om de olifanten te ontmoeten. Nadat u hebt genoten van het toekijken bij de dagelijkse (modder)badderpartij van de olifanten, is het etenstijd voor hen. Wist u dat een olifant met gemak meer dan 200 kilogram voedsel per dag eet?

U kunt zich dan ook voorstellen dat de verzorgers hier een dagtaak aan hebben. Om deze reden kunnen ze de hulp van de kinderen en u ook goed gebruiken bij het voorbereiden van de maaltijden. Een onvergetelijke ervaring om de olifanten in deze schitterende omgeving van Khao Sok National Park te mogen observeren. De kinderen zullen het nog lang over deze ervaring bij Elephant Hills en de prachtige natuur van Thailand hebben!

Elephant Hills, Khao Sok National Park
Luxe safaritent in Elephant Hills, Khao Sok National Park

Overnacht in luxe safaritenten bij Elephant Hills. Oftewel: glamping

We noemden net al even dat u en uw kinderen in The Elephant Camp in een luxe safaritent zullen verblijven. Dit zijn comfortabele, permanent opgezette tenten van dikke, waterdichte canvas en ze zijn van alle gemakken voorzien, zoals vaste bedden, goede verlichting en een eigen badkamer. Écht kamperen mag het dan ook niet genoemd worden. Nee, dit is toch echt wel glamping. Elephant Hills biedt luxe in de jungle van Khao Sok National Park in Thailand.

Overigens heeft Elephant Hills in Thailand twee kampen. Naast hoofdkamp The Elephant Camp is er ook het Rainforest Camp. Zijn uw kinderen ouder dan zeven jaar? Dan mag de combinatie met het Rainforest Camp eigenlijk niet ontbreken! U overnacht hier in het enige drijvende, luxe tentenkamp ter wereld. De locatie op het Cheow Larn Lake is werkelijk adembenemend. Op de geluiden van de jungle na is het hier ongelofelijk stil. Vanaf de veranda van uw safaritent kunnen de kinderen zo een verkoelende plons in het meer nemen en u kunt samen een leuke wandeling door de jungle maken. Ook liggen er door het personeel van Elephant Hills gemaakte kano’s voor u klaar om de wateren van Thailand te verkennen. Gaat op avontuur?

Onderneem geweldige activiteiten bij Elephant Hills in Thailand

Natuurlijk, het observeren en voeden van de nieuwsgierige olifanten zijn ervaringen voor het hele gezin om nooit te vergeten. Maar het Thaise landschap waarin Elephant Hills zich bevindt is zo spectaculair, dat vraagt erom verder verkend te worden! Wat dacht u van een educatieve wandeling door het unieke tropische regenwoud van Thailand, waarbij de kinderen hun ogen uit zullen kijken en de gids van Elephant Hills de hemd van het lijf zullen vragen over alles wat ze onderweg zien?

Hebben de kinderen ooit een ‘drijvend bos’ gezien? Ook dan staat hen een verrassing te wachten, want er zijn vele mysterieuze mangroves die per kano verkend kunnen worden! Zelf vinden wij het kanoën over het eerdergenoemde Cheow Larn Lake een absoluut hoogtepunt. Daarnaast is er niets fijner om samen met de kinderen in een kano op het water te dobberen van de fotogenieke Sok River en het landschap in u op te nemen. Zijn de kinderen (of u zelf) wel even klaar met peddelen? Geniet dan van de boottocht met een traditionele, Birmese jonk over de wateren van Khao Sok National Park. Zuid-Thailand zal u blijven verrassen! Natuurlijk is er ook tijd voor u om eindelijk dat goede boek te lezen terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad.

Kanoën bij Elephant Hills (Khao Sok National Park)
Olifanten in Elephant Hills, Khao Sok National Park

Interactie met de olifanten bij Elephant Hills

Wij kunnen ons voorstellen dat interactie met olifanten wellicht vragen bij u oproept. We geven u dan ook graag wat achtergrondinformatie over de viervoetige bewoners van Elephant Hills in Thailand. Het merendeel van deze Aziatische olifanten werd gebruikt voor de houtkapindustrie. Toen hier in 1989 een verbod op kwam, werden de olifanten helaas ingezet voor de toeristische industrie. Veel olifanten werden ingezet voor ritjes met toeristen op hun rug en buiten ‘werktijd’ zaten ze aan de ketting.

Sinds 2010 is de missie van Elephant Hills om zoveel mogelijk olifanten te redden en hen vervolgens een onbezorgd leven te kunnen bieden in de ongerepte natuur van Thailand. Om deze reden kunnen de olifanten alleen gevoederd worden, ze kunnen niet worden gewassen en er wordt niet op hen gereden.

Global Spirit certificering voor Elephant Hills

Het welzijn van de olifanten staat bij Elephant Hills ontzettend hoog in het vaandel en al zes jaar op rij is Elephant Hills succesvol gecertificeerd door Global Spirit, een Britse instantie die zich wereldwijd inzet voor de controle op het welzijn van dieren die in aanraking komen met de toeristische industrie. Hierbij wordt gekeken naar alle aspecten van het welzijn, zoals de kwaliteit van hun natuurlijke habitat, gezondheidszorg en voedselbereiding.

Elephant Hills, Khao Sok National Park
Snorkelen bij Krabi

Combineer Elephant Hills met een paradijselijk strand van Thailand

Khao Sok National Park bevindt zich in het zuiden van Thailand. Dit is ook de regio waar zich ontelbaar veel mooie stranden bevinden. Een verblijf in Elephant Hills kan dan ook perfect gecombineerd worden met een ontspannen strandverblijf op Krabi, Khao Lak of een van de idyllische eilanden, zoals Koh Samui.

Wilt u met uw kinderen naar Thailand en daar kennismaken met de olifanten van Elephant Hills? Onze gezinsreizenexperts denken graag met u mee.

Onze reizen naar Elephant Hills in Thailand