Bucketlist: Lapland!

Je gunt je kind toch de wereld!

Bucketlist bestemming Lapland!

Trek uw warme kleding maar vast aan, want in Fins lapland is het koud.. heel koud. U moet er zeker even aan wennen, maar waar maakt u zulke kou en lange nachten nou mee? En na een bezoek hier, vallen de winters in Nederland alles mee! Naast deze kou staat deze bestemming ook garant voor een unieke en vooral onvergetelijke ervaring! Voor deze bijzondere bestemming zetten wij met gemak voor jou op een rijtje waarom winter wonderland Lapland boven aan jouw bucketlist moet!

1. Het noorderlicht met eigen ogen bewonderen

Het noorderlicht is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld.. Tijdens een excursie om dit noorderlicht te bewonderen weet u van te voren niet waar u heen gaat. De lokale gids bedenkt dat ter plaatse, zodat u de beste kans heeft op het spotten van het noorderlicht!

2. Huskytocht door de sneeuw

Een reis naar Fins Lapland is natuurlijk niet compleet zonder het maken van een husky safari door de uitgestrekte bossen. U maakt kennis met deze speelse honden en krijgt uitleg over deze dieren en het besturen van de slee. Ooit gedacht dat u in het winter wonderland door een roedel husky’s door de sneeuw begeleidt zou worden? Het is een onvergetelijke ervaring en op deze manier krijgt u ook een goed beeld van het uitgestrekte landschap en de stilte die hier te vinden is.

3. De kerstman bezoeken

Wist u dat de kerstman in Lapland woont en dat u hem kunt bezoeken? Zijn woonplaats is Rovaniemi. Deze stad is met name bekend door de ligging op de poolcirkel en voor de Finnen is het daarnaast de plaats van de kerstman woont. Er kan een bezoek gebracht worden aan Santa’s Village en zelfs een ontmoeting met de kerstman is een mogelijkheid.

4. Rendieren spotten

Lapland is natuurlijk een van de beste landen om rendieren in het wild te spotten. En naast deze sierlijke beesten zelf, kunt u nog meer wild te bewonderen! Zo maakt u kans een glimp op te vangen van elanden, lynxen, poolvossen, wolven, wolverines (soort mini beren) en beren.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.