020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Indonesië

Je gunt je kind toch de wereld!

Selamat Datang - Welkom in Indonesië

De archipel van ruim 13.000 eilanden die nog altijd en terecht de Gordel van Smaragd wordt genoemd vanwege zijn vele schakeringen groen. Indonesië is een land dat iedereen wat te bieden heeft. Of u nu naar cultuur, natuur of gewoon ontspanning op zoek bent, u vindt het hier. De lava van 400 nog pruttelende vulkanen vormt de vruchtbare basis voor de weelderige tropische flora. Bergen van wel 4000 meter hoog worden afgewisseld met uitgestrekte laagvlakten, rijstvelden, ondoordringbare oerwouden en plantages. Indonesië is een smeltkroes van vele stammen, elk met hun eigen cultuur, tradities, rituelen, godsdienst, taal, muziek, dansen en feesten. Een grandioos vakantieland met een heerlijke keuken, dat garant staat voor een fantastische belevenis. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Indonesië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Pruttelende vulkanen
  • Smeltkroes aan culturen
  • Vele strandmogelijkheden
  • Vele activiteiten
  • Korte reisafstanden op Bali
  • Rechtstreeks vliegen
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek Indonesië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Indonesië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizen expert Suus bezocht enige tijd geleden Bali en wat was ze onder de indruk!

“Na een lange maar prettige vliegreis met Singapore Airlines kwam ik aan op Bali. Eerst naar Ubud, het cultureel centrum van Bali. Ik verbleef in een typisch Balinees hotelletje met uitzicht over de rijstvelden. Heerlijk om bij te komen van de lange vluchten, maar ook leuk om direct ondergedompeld te worden in de lokale cultuur. In het stadje zijn vele souvenirwinkeltjes, maar ook leuke restaurants en cafés. Een bezoekje aan Monkey Forest mag hier niet ontbreken. Wel uitkijken want hier lopen brutale aapjes rond.

Vervolgens per auto met chauffeur naar het oosten van Bali gereisd, naar Candi Dasa. Dit is een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan Pura Besakih, de moedertempel. Een bezoek aan deze tempel is een absolute must tijdens uw bezoek aan Bali! Verder zijn in deze omgeving de mooiste rijstvelden van Bali te vinden, prachtig groen en terrasvormig.

Daarna verder naar Lovina, in het noorden van Bali. Noord-Bali is een stuk minder toeristisch dan het zuiden, maar in Lovina is intussen toch al aardig wat vertier. Hoogtepunt bij Lovina is het spotten van wilde dolfijnen. U gaat heel vroeg in de morgen de zee op met een lokale visser in een klein vissersbootje. Met een beetje geluk ziet u tijdens deze tocht groepen dolfijnen rondom uw bootje springen. Andere leuke uitjes zijn een bezoek aan de hot springs bij Banjar en de Gitgit waterval. Aan deze kant van het eiland kunt u ook heel mooi snorkelen en duiken, o.a. bij het eilandje Menjangan.

Daarna ben ik teruggegaan naar het zuiden van Bali, naar Sanur. Ook dit heb ik via een dagtocht per auto gedaan, deze keer via het Bratanmeer. Tijdens deze tocht kunt u het half hindoeïstische en half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu bezoeken. Absolute aanrader is om via de schitterende rijstterrassen van Jatiluwih te rijden. Aan het einde van middag kwam ik aan in Sanur.

Mijn conclusie: Bali is een prachtig eiland om rond te reizen, maar ook heerlijk om te relaxen. De kleuren, de geuren, en de verbondenheid van de bevolking met de Nederlanders, zijn heel bijzonder. Vanwege de korte reisafstanden is het een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen.”

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Indonesië

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.