020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Mexico

Je gunt je kind toch de wereld!

Mexico als familiereis, een exotisch land met een rijk en fascinerend verleden

Cancun, op het schiereiland Yucatan, vormt de poort tot de ‘Mundo Maya’. Immers hier, in het achterland, vindt men de monumenten van de verloren gegane pracht van de mysterieuze culturen van de Maya’s en de Tolteken. Aan de kust van de regio Yucatan domineert de onwaarschijnlijk groenblauwe zee met haar witte, poederachtige zandstranden. U kunt er ‘à la Fiesta Mexicana’ vakantie vieren in de badplaats van wereld allure Cancun, of kiezen voor de lieflijkheid van het vissersdorpje Playa del Carmen. Mexico: de perfecte bestemming voor een rondreis of autoreis gecombineerd met een strandvakantie. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Mexico.

Wij geven dit cijfer voor
  • Spaans koloniale steden
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Interessante Maya cultuur
  • Vele activiteiten
  • Prachtige strandresorts
  • Goede infrastructuur
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Mexico

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Mexico reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizen expert Liesbeth vertelt over de vier Maya-steden

Onze gezinsreizen expert Liesbeth, zelf met Mexicaanse roots, geeft u een kijkje in de Maya-cultuur.

Chitzen Itza
Op het schiereiland Yucatan op 120 kilometer ten oosten van de stad Merida ligt het grootste en best bewaarde piramiden complex van Mexico; Chichen Itza, ook wel gespeld als Chichén Itzá. En een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het complex werd pas in 1850 ontdekt door archeologen en nog steeds zijn wetenschappers het oneens over de exacte datering. Tegenwoordig is Chitzen Itza de meest bezochte Mayastad van Mexico en om de opgravingen helemaal te bekijken heeft u minstens één dag nodig. Onze tip? Ga om de drukte te vermijden vroeg in de ochtend.

Valladolid
Valladolid is de oudste koloniale stad in Yucatán en wordt ook wel “Mueblo Mágico” genoemd. De op drie na grootse stad van Yucatán, heeft een compleet andere sfeer dan de kustplaatsen. Het plein Parque Francisco Cantón is het middelpunt van de stad, en is een mooi start- en herkenningspunt om verschillende dingen te bekijken. Ook het dagelijks leven op en rond het plein zijn leuk om te bekijken en geven de stad sfeer. In deze relaxte stad draagt de meerderheid van de bevolking nog steeds de traditionele Maya kleding dat dan weer voor een kleurig straatbeeld zorg. Niet alleen de mensen zorgen voor kleur, ook alle gebouwen rondom het plein zijn in mooie pastelkleuren geschilderd en geven een gezellige sfeer aan de stad.

Uxmal
Uxmal is een oude Mayastad en ligt op ca 80 km ten zuiden van Merida. Bekijk in ieder geval de piramide van de tovenaar (Casa de Adivino). Dit bouwwerk is bijna 40 meter hoog en heeft een ovale vorm op een grote rechthoekige sokkel.

Tulum
Deze stad moet u gewoon gezien hebben als u op vakantie gaat naar Mexico. Als één van de weinige plaatsen in Mexico heeft Tulum een Maya ruïne die op een klif aan zee ligt. Tulum is zelfs het enige Maya-oord dat ooit aan zee werd gebouwd. U heeft een mooi uitzicht vanaf de ruïnes over de zee. Spots die u niet mag overslaan zijn ‘El Castillo’, ‘Templo del Dios Descendente’ en de beschilderde muren van ‘Templo de los Frescos’. Bij Tulum kunt u overigens ook fantastisch duiken en snorkelen (o.a. op Cenotes en ondergrondse rivieren).

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Mexico

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.