020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Tanzania

Je gunt je kind toch de wereld!

Tanzania, de ultieme safaribestemming voor het gezin

De ongereptheid, het wild in hun natuurlijke omgeving, de enorme kuddes antilopen en zebra’s, de authentiek levende Masaibevolking, het wereldberoemde Serengeti, Mount Kilimanjaro en de Ngorongoro Krater zijn slechts enkele voorbeelden van de boeiende aspecten die Tanzania biedt. U reist af naar de Ngorongoro Krater. De plaats Arusha is de belangrijkste uitvalsbasis voor de beklimming van de Kilimanjaro, maar ook om verder te reizen naar de krater. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Tanzania.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Spotten van wilde dieren
  • Verblijf in lodges
  • Reizen met eigen gids/chauffeur
  • Fijne strandverblijven
  • Ideale zomerbestemming
  • Rechtstreekse vluchten
  • Weinig tot geen tijdsverschil
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Tanzania

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Tanzania reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Ik vond het heerlijk om hier te zijn, het pop-up dakje van de 4×4 safari jeep omhoog en rijden maar'

Gezinsreizen expert Kees bezocht het prachtige Tanzania en deelt graag zijn ervaringen en tips in deze blog.

“Tanzania is de ultieme safaribestemming in Oost Afrika. De ongereptheid in de natuur en de enorme aantallen wilde dieren zijn hier ongeëvenaard. De uitgestrekte vlaktes van de Serengeti, de bijzondere Ngorongoro Krater en het glooiende Tarangire met de prachtige Boabab bomen zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Het was een geweldige en onvergetelijk reis!

Bij aankomst in Arusha werd ik opgewacht door onze lokale partner, een vrolijke vrouw met een enorme bos krullen en een grote glimlach. Arusha is de grootste stad in het noorden van Tanzania, het is er druk, stoffig en het leeft! Overal brommertjes, taxi’s, marktjes en mensen die van alles en nog wat aan het verkopen zijn, een mooi spektakel! De volgende dag heb ik samen met mijn gids het Arusha National Park bezocht. Dit park wordt vaak over geslagen, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Bijzonder zijn de zwart-witte Colobus apen, die alleen hier in noord Tanzania voorkomen. Must do is het rijden om de Momella Lakes en genieten van het uitzicht op Mount Kilimanjaro en kleinere zusje Mount Meru.

Na twee dagen Arusha begon de echte rondreis, ik had er zin in! Als eerste naar het glooiende Tarangire Nationaal Park met reusachtige baobabbomen, ik was op slag verliefd! Het park ontleent de naam aan de Tarangire rivier die dwars door het park slingert. Door deze rivier ontstaan er veel moerassen, waar veel dieren te zien zijn. Mijn advies: ga lunchen bij de Tarangire Safari Lodge, wat een spectaculair uitzicht!

De volgende dag reden we richting de Ngorongoro Krater, onderweg nog een leuke stop in Mto Wa Mbu. Hoe? Ja precies! Mijn gids noemde het ook Mosquito Creek, dat is wat makkelijk uit te spreken. Een gezellig plaatsje met veel souvenirs winkels. Er worden ook fietsen verhuurd voor een leuke tocht met gids langs omringende dorpjes. Helaas had ik hier geen tijd voor, ik ging verder naar de Ngorongoro Krater. Ook hier weer veel dieren gezien; leeuwen, nijlpaarden, buffels, olifanten en ontelbare zebra’s, gnoes en impala’s. Bijzonder al die dieren in een krater van een paar vierkante kilometer.

Daarna ging de reis verder naar de Serengeti, een tocht van ongeveer 6 uur over slechte wegen en enorm veel stof. De afdaling vanaf Ngorongoro naar de vlaktes is prachtig, hier kreeg ik pas echt een beeld van hoe enorm de Serengeti is. Ik vond het heerlijk om hier te zijn, het pop-up dakje van de 4×4 safari jeep omhoog en rijden maar. Wat een ervaring om hier door het goudgele gras te rijden en te speuren naar leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Het centrale gedeelte van de Serengeti wordt ook wel “ big cat”’ central genoemd. De Seronera rivier loopt door dit gebied en vanwege schaarste aan water komen veel dieren hier drinken. Dat zijn uiteraard weer makkelijke prooien voor alle roofdieren, erg leuk om dit spectaculaire spel te bekijken. Mijn advies is om in de Serengeti te kiezen voor een tentenkamp in plaats van een grotere lodge, iedere ochtend wakker worden met dieren rondom de tent is namelijk onvergetelijk.

Als laatste stop ben ik nog naar Lake Manyara geweest, dit park is beduidend kleiner dan de andere parken, maar ook de moeite waard om te bezoeken. Hier komen namelijk leeuwen voor die in bomen klimmen, erg grappig om te zien. Ook is dit park een must do voor de vogelliefhebber. Ik heb er vele flamingo’s, pelikanen, Kingfisher’s en andere bijzondere vogels gezien!

Dat was mijn reis door het noorden van Tanzania. Ga ik nog een keer terug? Jazeker, ik wil graag de Kilimanjaro beklimmen. Ook heb ik geen tijd gehad om nog naar Zanzibar te gaan, maar ik raad iedereen aan om de safarireis af te sluiten aan de hagelwitte stranden en azuur blauwe zee.’’

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Tanzania

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.