020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis West Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Een familievakantie in Canada staat vaak in het teken van de grootse natuur

Prachtige natuur, kraakheldere meren, beren en walvissen spotten en mooie steden; Canada heeft het allemaal! Een vakantie in Canada staat vaak in het teken van de grootse natuur. U vindt er een verscheidenheid aan landschappen en steden die zijn weerga niet kent. Canada heeft 30 miljoen inwoners en is het op twee na grootste land ter wereld. Gezellige steden, mooie natuur, wilde dieren en volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Het sleutelwoord in Canada is Avontuur met een hoofdletter A! Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Spotten van beren
  • Familiekamers
  • Makkelijk te bereizen
  • Veel activiteiten
  • Veilige bestemming
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek West Canada

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar West Canada reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Ik kijk als natuurliefhebber mijn ogen uit'

Gezinsreizen expert Jessica reisde door West-Canada per camper om de leuke plekken te verkennen en u te voorzien van de leukste tips.

Mijn reis begon in Vancouver, een fantastisch stad, de gezelligheid van Granville Street met restaurantjes en theaters, het fietsen door Stanley Park en natuurlijk wandelen door Chinatown. Deze stad heeft voor ieder wat wils. Ik heb me hier dan ook goed vermaakt en had sterk het gevoel dat ik hier nog een week had kunnen blijven.
Wij haalden vervolgens de camper op buiten de stad en ons avontuur ging van start. Het ophalen van de camper duurt wel even… Je moet naar het verhuurstation rijden, aanmelden, een introductiefilm bekijken, wachten, uitleg krijgen over de camper en nog veel meer. Tegen de tijd dat wij in Whistler waren was het avond. Tip; zorg altijd dat je de camper zo vroeg mogelijk op kan halen, dit geeft wat rust en gelegenheid om naar je volgende bestemming te rijden.

Whistler is een gezellige plaats, het centrum is gemoedelijk en fijn om door heen te wandelen. Op loopafstand is genoeg te doen, zoals Whistler Gondola en verschillende wandel-trails. Het is echt de moeite waard om een tijdje in Whistler te blijven.

Na Whistler is Clearwater een prettige plek om tot rust te komen. De verschillende meren, groene omgeving en indrukwekkende watervallen zorgen ervoor dat ik als natuurliefhebber mijn ogen uitkijk. Het is zo mooi hier en zeker na de start in Vancouver en Whistler is dit een goed begin van de ongerepte natuur in Canada die ik me had voorgesteld. Ik kan niet wachten tot de Rockies.

De weg van Clearwater naar Jasper is langer per camper dan gedacht, het rijden gaat toch aanzienlijk langzamer dan Google of de GPS aangeeft. Maar dit neemt niet weg dat er een moment komt dat je letterlijk naast de Rockies rijdt en dat moment is fantastisch. Het smaakt naar meer, hoe zien de Rockies eruit als je over de Icefields Parkway rijdt?!

Eenmaal aangekomen in Jasper is het een aangename verrassing, de plaats zelf bestaat uit een paar gezellig straten en natuurlijk het treinstation waar onder andere de Rocky Mountaineer stopt. Om een beter beeld te krijgen van de omgeving gaan we omhoog bij de Jasper Skytram. Een prachtig uitzicht staat ons te wachten, je kijkt over Jasper uit en snapt meteen hoe het plaatsje wat gevormd is als een J in elkaar zit. Ook is de start van de Icefields Parkway zichtbaar, verder is het heerlijk om even door de sneeuw verder de hoogte op te lopen.

In één keer van Jasper naar Banff is wat intens en samen met stops lijkt het ons lang, dus besluiten we een tussen overnachting te maken in Lake Louise. De rit tussen Jasper en Lake Louise is prachtig, er zijn zo veel mooie tops, wandelingen en foto momenten dat naar mijn gevoel 5 dagen nog niet genoeg is voor deze rit. Wat me wel opvalt is het feit dat we wel campings tegenkomen maar geen hotels, als je deze rit dus goed en rustig wil doen, lijkt de camper perfect hiervoor.

Lake Louise is voor mij een verrassing, wat prachtig mooi is het hier. Er ligt wat sneeuw bij ons dus ver wandelen kunnen we niet, maar na wat gesprekken met een ervaringsdeskundige kunnen we wel stellen dat het 100% de moeite waard is om hier te overnachten.

Wanneer we verder rijden naar Banff wil ik eigenlijk parallel gaan rijden aan de Icefields Parkway, de A1. Zo blijf je namelijk midden in de natuur rijden en hoef je niet op snelweg tempo te rijden. Daarnaast zijn ook hier weer verschillende leuke stops de moeite waard. Eenmaal aangekomen bij Banff wacht ons een hoop gezelligheid. Van andere reizigers hadden we namelijk vernomen dat Banff echt een gezellige plek is en geloof me dit is waar. Banff voelt als een warm einde van deze mooie reis.”

Online presentaties

Meld u nu aan voor een online presentatie en doe inspiratie op

Maak kennis met onze kindvriendelijke reizen tijdens onze online landenpresentaties. Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de meest bijzondere bezienswaardigheden en de leukste activiteiten voor uw gezin. Meld u aan en mis geen enkele tip.

Bekijk presentaties

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar West Canada

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.