De mooiste uitkijkpunten over de skyline van New York!

De iconische gebouwen en de bekendheid van de stad, maakt dat New York de bekendste Skyline heeft ter wereld. Of u er nu bent geweest of nog niet, het is voor iedereen te herkennen. Maar waar vindt u nou de mooiste uitzichtpunten over deze fantastische Skyline? Wij hebben deze voor u verzameld!

 

 

Reisspecialist Femke bij El Chalten
Door: Femke Wensveen
Land: Amerika
Datum: 9 juli 2020
Familiereis New York

Rockefeller Center

Het uitzicht vanaf Rockefeller, ook wel ‘Top of the Rock’ genoemd, is werkelijk waar prachtig. U moet eerst 70 (!!) verdiepingen per lift trotseren. Vanaf dit gebouw heeft u een uitzicht over heel New York, met daarbij de wereldberoemde Empire State Building. Empire State Builing is toch wel een van de meest iconische gebouwen van de stad. Deze mag uiteraard niet missen op de foto! Daarnaast kunt u vanaf hier het groene central park vanaf boven bekijken en de Brooklyn Bridge springt er ook uit. U zult hier niet snel uitgekeken zijn.

Tip: ga rond zonsondergang het gebouw op. Zo heeft u de skyline zowel in het licht, als in het donker gezien. Ook de zonsondergang levert prachtige plaatjes op.

Vanaf het water

Een andere optie om New York te bewonderen is vanaf het water. Stap aan boord van de ferry of boek een van de vele  boottochten. U vaart langs de Skyline van New York, vanwaar u de bruisende stad vanuit een ander perspectief kunt bekijken. U vaart langs het wereldberoemde vrijheidsbeeld en veel van de tochten gaan onder de Brooklyn Bridge door. Dit is een unieke manier om de stad samen met uw kinderen te verkennen.

Tip: ook in de avond kunt u verschillende boottochtjes maken. De lichtjes van de stad weerkaatsen in het water, een mooi gezicht!

Familiereis New York
New York City

Empire State Building

Het Empire State Building is hoogstwaarschijnlijk het meest iconische gebouw van de stad en steekt met 381 meter hoog bijna overal bovenuit! Empire State Building heeft verschillende uitkijkplatformen, op meerdere verdiepingen. Bij binnenkomst wordt u al overweldigd door de marmeren hal met de vele gouden accenten. De hoogste uitkijkplatform is op de 86e verdieping. U bent op deze verdieping een stuk hoger dan op het Rockefeller Center, dus absoluut een bezoek waard! In het weekend is er vaak een live band aanwezig waardoor u nog meer kunt genieten van deze geweldige plek.

Vanuit de helikopter

Wilt u een écht bijzondere ervaring, bekijk de stad dan vanuit de lucht per helikopter! In een vlucht van 10 tot 15 minuten vliegt u over alle highlights, erg leuk indien u al enkele plekken vanaf de grond heeft bekeken en ze kunt herkennen.  Deze once in a lifetime ervaring hoort op uw bucketlist thuis, want gaaf is het zeker! U heeft gegarandeerd een overweldigend uitzicht over het uitgestrekte Central Park en het bruisende Manhattan.

 

 

Vanuit Brooklyn

Eén van de uitzichtpunten die wij u toch ook wel graag mee willen geven is vanuit Brooklyn en dan met name Brooklyn Bridge Park. Vanaf dit uitgestrekte park heeft u een geweldig uitzicht op het levendige Manhattan. Het is een fijne plek om even te relaxen en om de stad op een rustige manier van een afstandje te bewonderen. Het park heeft vele wandelpaden die u langs de rivier leiden.

Tip: ook een wandeling over de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge levert mooie plaatjes op!

Onze familiereizen naar Oost Amerika