Zijn we er al?

Op autoreis met kinderen? Kids op de achterbank, lekker voor de deur instappen en gaan. Klinkt als een droom, maar ben je net de straat uit zegt de eerste “zijn we er al?”. Dit herkennen we als ouders natuurlijk allemaal, maar gelukkig kan het ook anders. Maak van de autorit één groot avontuur en voor jullie het weten zijn jullie op bestemming. Van autobingo tot kadootjesmand; gezinsreizenexpert Suus geeft vijf tips om van de autoreis een gezellige boel te maken. Als dat geen feestje wordt!

Kanoën in de jungle van Elephant Hills
Door: Suus Dekker
Datum: 3 maart 2023
Slapende kinderen in de auto

Slapend reizen

Start jullie autoreis met de kinderen midden in de nacht. Mijn kinderen vinden dit al helemaal geweldig. Hoe leuk en spannend is het om midden in de nacht wakker te worden gemaakt en op vakantie te gaan? En voor jullie is het ook fijn, want meestal slapen de kinderen gewoon verder in de auto. Die eerste paar uur kun je dus lekker doorrijden. Op naar het ontbijt… in een van de buurlanden! Dat geeft gelijk al een vakantiegevoel.

Leuke kadootjes doen de trick

Deze tip mag zeker niet ontbreken tijdens jullie autoreis met kinderen. Maak van tevoren een mooie mand of een leuk tasje en stop deze vol met kleine kadootjes. Plakstickers voor op de ramen, een verrekijker, Playmobil, leuke fidgets om mee te spelen… koop speelgoed waar ze gelijk mee aan de slag kunnen.

Bij ons is de reisbingo trouwens ook altijd een succes. De eerste die bingo heeft krijgt iets lekkers. Want ja, naast die mand met speelgoed staat ook een mand met lekkers. Een beetje omkoperij is het wel, maar alles voor een gezellige rit.

Kadootje
Meisje met koptelefoon in auto

Boeiende luisterverhalen

Dé tip die onze autoreizen met de kinderen een stuk makkelijker maakte: zet een luisterverhaal op. Met open mond luisteren de kinderen naar spannende verhalen. En heel eerlijk? Wij vinden ze zelf ook erg leuk. Deze verhalen zijn te vinden op bijvoorbeeld YouTube, op Spotify of andere podcast apps en zelfs bij de lokale bibliotheek.

Denk ook eens aan een kinderpodcast, leuk en leerzaam! Op de website www.kinderpodcasts.nl staan podcasts voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar. Wedden dat je geen kind meer aan ze hebt? Zelfs die tieners kun je hier nog prima mee vermaken.

Rustig aan, lekker ontspannen

Deel je autoreis met kinderen op in kleinere stukjes. Natuurlijk, wij begrijpen maar al te goed dat je snel wilt starten met de rondreis, maar een rustige heenreis heeft zo zijn voordelen. Zo is iedereen bij aankomst lekker uitgerust.

Trek gerust een dag of drie uit voor de reis en maak ook van de pauzes een feestje. Maak lekker veel stops onderweg. Neem de voetbal mee om bij het tanken/laden van de auto, de kinderen even te ontladen. Zo kunnen ze lekker even hun energie kwijt. Ja, ook voor de tieners en pubers is dit een aanrader. Ga ook voor een gezellige picknick langs de route of stop bij een lokaal restaurantje en kom alvast in vakantiesferen. Om ontspannen aan de vakantie te beginnen is rust wat ons betreft een toverwoord voor het (auto)reizen met jonge kinderen.

Picknicken op Tasmanië
Autoreis met kinderen

Spelen, spelen, spelen

Welk kind houdt nu niet van spelen? Ook in de auto kunnen jullie samen leuke spelletjes bedenken. Ga lekker met de kinderen zingen (we zijn er bijnaaaaa), speel ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ of poppenkast met uw sokken; gegarandeerd pret op de achterbank! Zijn de kinderen wat ouder? Ken je het kenteken spel nog van vroeger? Dit blijft ook voor de jongere generaties een leuk vermaak. Geen inspiratie meer? Dan kan je natuurlijk altijd nog een filmpje opzetten. En voor de pubers… gun ze ook hun moment met hun telefoon. De regels van thuis kunnen iets worden losgelaten, het is tenslotte voor iedereen vakantie.

Benieuwd naar al onze mogelijkheden? Neem contact met ons op en onze gezinsreizenexperts helpen u graag met het samenstellen van uw ideale autorondreis. Met de autoreizen hieronder kunt u alvast inspiratie opdoen.

 

 

 

Bekijk hier onze autoreizen