De leukste tips voor kinderen in Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Slaap als een heuse cowboy op een ranch, ga op zoek naar dinosaurussen, houd een sneeuwbalgevecht op een gletsjer (ook in de zomer!), raft als een indiaan de rivier af, neem surflessen op Vancouver Island, ga walvissen spotten en kom oog in oog te staan met een bruine beer! Dat alles, en nog veel meer, beleeft u tijdens een rondreis West-Canada. Hieronder vindt u een greep uit de hoogtepunten van West-Canada met kinderen.

1. Als echte cowboy op een ranch

Een bijzondere overnachting voor de kinderen is het slapen op een heuse ranch. U en de kinderen ontdekken het echte leven op de ranch door te helpen met activiteiten en het verzorgen van de dieren. U kunt verschillende paardrijtochten maken of maak met de kinderen een echte huifkarrentocht door de bossen, een ultieme beleving!

2. Orka’s en beren spotten

Ga opzoek naar de grootste zoogdieren van de oceaan; de walvis! Tijdens de tocht gaat u de oceaan op om deze prachtige zoogdieren te spotten en ondertussen zoekt u naar dolfijnen en zeeleeuwen. Walvistochten worden georganiseerd van april tot oktober en zijn ook voor de kinderen een hoogtepunt tijdens de vakantie! Of sta oog in oog met een bruine beer vanaf de boot langs de kust. U gaat vanaf het water opzoek naar de beren en in hun natuurlijke leefomgeving.

3. Vancouver Capilano Suspension bridge

Niet ver buiten het centrum van Vancouver vindt u de Capilano Suspension Bridge. Deze brug is 137 meter lang en 70 meter hoog. Er is ontzettend veel te beleven in het park. Ook heel avontuurlijk is de ‘Treetops Adventure’, een weg, hoog boven in bomen, die u door het park heen leidt. Ook een aanrader voor kinderen, want er is een speciaal programma. Voor zowel kinderen, als volwassenen een absolute ‘thrill’ en must-do!

4. Vertier in de Rocky Mountains

Absolute hoogtepunten zijn in het westen van Canada de Rockies met Banff (het oudste park van Canada), ‘Glaciers Highway’, Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Ga op verkenningstocht in Jasper of verken de prachtige meren met een kayak of zwemmend. U kunt er gaan raften, het gebied verkennen per mountainbike of rijdt een heuse gletsjer op met een ‘snowcoach’; dit bijzondere uitstapje mag niet aan de reis ontbreken! Kortom, genoeg avontuur te beleven!

Wilt u een bezoek brengen aan het avontuurlijke Canada? Neemt u dan een kijkje op onze Canada pagina.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen naar Canada en andere bestemmingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!