De leukste tips voor kinderen in Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Slaap als een heuse cowboy op een ranch, ga op zoek naar dinosaurussen, houd een sneeuwbalgevecht op een gletsjer (ook in de zomer!), raft als een indiaan de rivier af, leer surfen in Vancouver Island,  spot walvissen en kom oog in oog te staan met een bruine beer! Dat alles, en nog veel meer, beleeft u tijdens een rondreis West-Canada. Hieronder vindt u de beste reistips voor Canada!

Als echte cowboy op een ranch

Als u een bijzondere overnachting wilt beleven is een heuse ranch een echte aanrader! Hier zullen de kinderen (en u) zich als echte cowboys voelen. Samen met het gezin ontdekt u hoe het leven op de ranch eraan toe gaat door te helpen met activiteiten en het verzorgen van de vele dieren. U kunt verschillende paardrijtochten maken of maak met de kinderen een echte huifkarrentocht door de bossen, een ultieme beleving!

Orka’s en beren spotten

Ga op zoek naar de grootste zoogdieren van de oceaan; de walvis! Tijdens de tocht gaat u de oceaan op om deze prachtige zoogdieren te spotten en ondertussen zoekt u naar dolfijnen en zeeleeuwen. Walvistochten worden georganiseerd van april tot oktober en zijn ook voor de kinderen een hoogtepunt tijdens de vakantie! Of sta oog in oog met een bruine beer vanaf de boot langs de kust. U gaat vanaf het water op zoek naar de beren en in hun natuurlijke leefomgeving.

Vancouver Capilano Suspension bridge

Niet ver buiten het centrum van Vancouver vindt u de Capilano Suspension Bridge. Deze brug is 137 meter lang en 70 meter hoog. Er is ontzettend veel te beleven in het park. Ook heel avontuurlijk is de ‘Treetops Adventure’, een weg, hoog boven in bomen, die u door het park heen leidt. Ook een aanrader voor kinderen, want er is een speciaal programma. Voor zowel kinderen, als volwassenen een absolute ‘thrill’ en must-do!

Kajakken op Maligne Lake

Vertier in de Rocky Mountains

Absolute hoogtepunten zijn in het westen van Canada de Rockies met Banff (het oudste park van Canada), ‘Glaciers Highway’, Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Ga op verkenningstocht in Jasper of verken de prachtige meren met een kajak of zwemmend. U kunt er gaan raften, het gebied verkennen per mountainbike of rijdt een heuse gletsjer op met een ‘snowcoach’; dit bijzondere uitstapje mag niet aan de reis ontbreken! Kortom, genoeg avontuur te beleven!

Bezoek de Dinosaur Badlands in Drumheller

Ga terug in de tijd met een bezoek aan de Dinosaur Badlands, nabij het stadje Drumheller. U neemt een kijkje in het gebied waar miljoenen jaren geleden dinosaurussen leefden. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Royal Tyrell Dinosaur Museum, waar ‘s werelds grootste nagemaakte dinosaurussen worden tentoongesteld. Ook vindt u hier veel informatie over de reusachtige prehistorische dieren. Maak een rit per auto door de Dinosaur Badlands, een prachtig landschap waar diverse fossielen van dino’s zijn gevonden. Een indrukwekkende route is de 50 kilometer lange Dinosaur Trail.

Snowcoach excursie over de Athabasca Glacier

Een excursie met de sneeuw- en ijsbestendige ‘snowcoach’, een bus die speciaal is ontworpen om gletsjers te bedwingen, is een absolute aanrader tijdens uw bezoek aan de Rocky Mountains. U wordt meegenomen naar een ijslandschap van 6 kilometer lang en 1 kilometer breed. Een gletsjer is een ijsmassa die gevormd wordt op land en dik en groot genoeg is om het hele jaar door te blijven liggen. Gletsjers oefenen door hun enorme gewicht en sterke slijpende werking grote invloed op het landschap uit; u zult zien hoe de Athabasca Glacier een dal heeft uitgeslepen tussen twee bergtoppen in. De excursie duurt circa 90 minuten en wordt begeleid door een ervaren gids die u alles zal vertellen over het ontstaan van dit landschap. Halverwege de trip kunt u veilig uitstappen op de gletsjer, foto’s maken en in aanraking komen met het ijs dat hier al zeker honderden jaren ligt.

Jasper Gondola Skytram

Stap aan boord van de Jasper Gondola Skytram! Tijdens de 7 minuten durende rit naar de top heeft u een prachtig uitzicht op het nationaal park. U wordt naar een hoogte van ruim 2.277 meter gebracht, naar het Alpen Upper Station. U heeft een uitzicht van 360 graden over de 6 eindeloze bergketens, gletsjers, meren en rivieren. Eenmaal boven begint het volgende avontuur; wandel over de promenades die je naar de top van de Whistler-bergen leiden.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar West-Canada

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar West-Canada? Bekijk al onze familiereizen naar West-Canada. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.