De leukste tips voor kinderen in West-Canada

Slaap als een heuse cowboy op een ranch, ga op zoek naar dinosaurussen, houd een sneeuwballengevecht op een gletsjer (ook in de zomer!), zoek de adrenaline op door te gaan raften, spot de machtige orka’s en kom oog in oog te staan met een bruine beer! Slechts een greep uit de leuke activiteiten die u kunt ondernemen met het gezin in West-Canada.

Zakynthos
Door: Leonie Noordhout
Land: Canada
Datum: 27 september 2019

Als echte cowboy op een ranch

Als u een bijzondere overnachting wilt beleven is een heuse ranch een echte aanrader! Hier zullen de kinderen (en u) zich als echte cowboys voelen. Samen met het gezin ontdekt u hoe het leven op de ranch eraan toe gaat door te helpen met activiteiten en het verzorgen van de vele dieren. U kunt verschillende paardrijtochten maken of maak met de kinderen een echte huifkarrentocht door de bossen, een ultieme beleving!

Orka’s en beren spotten

Ga op zoek naar de grootste zoogdieren van de oceaan; de walvis! Tijdens de tocht gaat u de oceaan op om deze prachtige zoogdieren te spotten en ondertussen zoekt u naar dolfijnen en zeeleeuwen. Walvistochten worden georganiseerd van april tot oktober en zijn ook voor de kinderen een hoogtepunt tijdens de vakantie! Of sta oog in oog met een bruine beer vanaf de boot langs de kust. U gaat vanaf het water op zoek naar de beren en in hun natuurlijke leefomgeving.

Orka's op Vancouver Island
Capilano Suspension Bridge, Vancouver

Vancouver Capilano Suspension bridge

Niet ver buiten het centrum van Vancouver vindt u de Capilano Suspension Bridge. Deze brug is 137 meter lang en 70 meter hoog. Er is ontzettend veel te beleven in het park. Ook heel avontuurlijk is de ‘Treetops Adventure’, een weg, hoog boven in bomen, die u door het park heen leidt. Ook een aanrader voor kinderen, want er is een speciaal programma. Voor zowel kinderen, als volwassenen een absolute ‘thrill’ en must-do!

Vertier in de Rocky Mountains

Absolute hoogtepunten zijn in het westen van Canada de Rockies met Banff (het oudste park van Canada), ‘Glaciers Highway’, Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Ga op verkenningstocht in Jasper of verken de prachtige meren met een kajak of zwemmend. U kunt er gaan raften, het gebied verkennen per mountainbike of rijdt een heuse gletsjer op met een ‘snowcoach’; dit bijzondere uitstapje mag niet aan de reis ontbreken! Kortom, genoeg avontuur te beleven!

Kajakken op Maligne Lake (Jasper National Park)
Dinosaur Badlands

Bezoek de Dinosaur Badlands in Drumheller

Ga terug in de tijd met een bezoek aan de Dinosaur Badlands, nabij het stadje Drumheller. U neemt een kijkje in het gebied waar miljoenen jaren geleden dinosaurussen leefden. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Royal Tyrell Dinosaur Museum, waar ‘s werelds grootste nagemaakte dinosaurussen worden tentoongesteld. Ook vindt u hier veel informatie over de reusachtige prehistorische dieren. Maak een rit per auto door de Dinosaur Badlands, een prachtig landschap waar diverse fossielen van dino’s zijn gevonden. Een indrukwekkende route is de 50 kilometer lange Dinosaur Trail.

Snowcoach excursie over de Athabasca Glacier

Een excursie met de sneeuw- en ijsbestendige ‘snowcoach’, een bus die speciaal is ontworpen om gletsjers te bedwingen, is een absolute aanrader tijdens uw bezoek aan de Rocky Mountains. U wordt meegenomen naar een ijslandschap van 6 kilometer lang en 1 kilometer breed. Een gletsjer is een ijsmassa die gevormd wordt op land en dik en groot genoeg is om het hele jaar door te blijven liggen. Gletsjers oefenen door hun enorme gewicht en sterke slijpende werking grote invloed op het landschap uit; u zult zien hoe de Athabasca Glacier een dal heeft uitgeslepen tussen twee bergtoppen in. De excursie duurt circa 90 minuten en wordt begeleid door een ervaren gids die u alles zal vertellen over het ontstaan van dit landschap. Halverwege de trip kunt u veilig uitstappen op de gletsjer, foto’s maken en in aanraking komen met het ijs dat hier al zeker honderden jaren ligt.

Op de Athabasca Glacier

Jasper Gondola Skytram

Stap aan boord van de Jasper Gondola Skytram! Tijdens de 7 minuten durende rit naar de top heeft u een prachtig uitzicht op het nationaal park. U wordt naar een hoogte van ruim 2.277 meter gebracht, naar het Alpen Upper Station. U heeft een uitzicht van 360 graden over de 6 eindeloze bergketens, gletsjers, meren en rivieren. Eenmaal boven begint het volgende avontuur; wandel over de promenades die je naar de top van de Whistler-bergen leiden.

Onze familiereizen naar West-Canada