De 'Big 4' van West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Hieronder vindt u niet de bekende ‘big 5’ uit Afrika, maar de ‘Big 4’ uit West-Canada volgens Travelnauts! Er staat uiteraard ook bij waar u de dieren kunt spotten.

1. Zwarte beer

Een van de grootste dieren van West-Canada is de zwarte beer. Met veel geluk kunt u ze vanuit de auto tijdens een rondreis door West-Canada al spotten! Een leuke manier om de beren te spotten is vanaf het water, vanuit Tofino op Vancouver Island. U gaat dan met een panoramaboot op zoek naar de zwarte beren in hun natuurlijke leefomgeving. Bij eb gaan de beren aan de oever op zoek naar krab;een prima tijd om de dieren vanaf het water te spotten!

2. Walvis

Een erg bekende gast rond de wateren van Canada is de walvis. Aan Vancouver Island ligt een trekroute van de walvissen en is daarmee de ideale plek om ze te spotten! Onderweg maakt u grote kans om ook andere bijzondere dieren tegen te komen, zoals zeeleeuwen en papagaaiduikers.

3. Orka

Een ander groot en bijzonder dier die u in West-Canada kunt spotten is de orka! Dit kunt u het beste doen vanuit Telegraph Cove in het noorden van Vancouver Island. De migratieroute van de orka’s loopt hier namelijk vlak langs de kust, de ultieme kans om ze te spotten! De migratietijd is van begin juli tot eind september.

4. Eland

De eland is de grootste in de soort hertachtigen. Dit dier kunt u op veel plekken in West-Canada tegenkomen, waaronder in Banff en Jasper. Ze zijn vooral te vinden rondom te wateren. Het  opvallende gewei van de eland kan 2 meter breed worden. Verder kunnen ze maar liefst 2 meter groot worden en 800 kilo wegen en verdienen hiermee uiteraard een plekje in de big 4 volgens Travelnauts!

Wilt u deze ‘big 4’ in het echt spotten? Neemt u dan een kijkje op onze Canada pagina.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen naar Canada en andere bestemmingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!