Mooiste natuurgebieden van Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Mooiste natuurgebieden van Canada

Canada staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Tijdens een rondreis door het oosten of westen zult u er ongetwijfeld kennis mee maken. In deze blog hebben we de 5 mooiste en meeste bekende natuurgebieden voor u op een rij gezet!

Banff National Park

Banff bevindt zich in het westen van Canada en ligt in de bekende Rocky Mountains. Vroeger werd Banff en het omliggende gebied de Hotsprings Reserve genoemd, vanwege de talloze warmwaterbronnen. Nu beter bekend als Banff National Park, met het ruige landschap met bergen, gletsjers en meren en de verschillende wilde dieren die in het gebied leven, waaronder de grizzlybeer! In de wintermaanden staat is het een populair wintersport gebied. Banff behoort sinds 1984 tot UNESCO Werelderfgoed en is absoluut een bezoek waard tijdens uw rondreis.

Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park, aan de westkust van Vancouver Island, bestaat uit oude regenwouden, prachtige zandstranden en pittoreske eilandjes. Vlakbij het pittoreske dorpje Ucluelet vindt u diverse beschermde indianenreservaten, zowel op het vaste land als op de eilanden. In dit deel van het park vindt u mooie stranden, een diverse natuur, wandelroutes en mogelijkheden om zowel het wildlife op het vaste land als de indrukwekkende zoogdieren van de Pacifische Oceaan op te zoeken.

Algonquin Provincial Park

Algonquin is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde grootste park in Ontario. Door deze grootte en door de relatief korte afstand tot de grote steden Toronto en Ottawa, is Algonquin een van de meest populaire parken in de provincie. In het zuiden van het park loopt Highway 60. Als u hier rijdt, is de kans u groot dat u een of meerdere elanden tegen komt. Daarnaast zijn er ook beren, wolven, verschillende soorten herten en bevers.

Jasper National Park

Maakt een rit over de beroemde Icefields Parkway, een van de mooiste wegen in West-Canada (en volgens velen zelfs een van de mooiste ter wereld!). U moet zeker stoppen bij het turquoise Moraign Lake en een aantal andere kristalheldere meren, waaronder Peyto Lake. Rond de meren ziet u mogelijk elanden, herten of bighornschapen. Een wandeling over de Athabasca gletsjer is een aanrader. Maar de ultieme ervaring is toch wel een rit per ‘snowcoach’ over de Athabasca gletsjer; dit uitstapje mag zeker niet in uw programma ontbreken.

Revelstoke/Glacier National Park

Revelstoke National Park is minder bekend dan de grote national park in de Rocky Mountains en dat heeft zeker voordelen. Overzichtelijk, minder druk en in enkele dagen goed te verkennen. Het meet ‘slechts’ 260 km2 en is daarmee een van de kleinere nationale parken.  U kunt er wandelen en prachtige auto routes rijden. De Meadows-in-the-Sky-Parkway is het hoogtepunt van het park.

Wilt u een rondreis maken door Canada? Bekijk al onze familiereizen naar Canada.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen naar Canada en andere bestemmingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!