Mooiste natuurgebieden van Canada

Canada staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Tijdens een rondreis door het oosten of westen zult u er ongetwijfeld kennis mee maken. In deze blog hebben we de 5 mooiste en meeste bekende natuurgebieden voor u op een rij gezet!

Gezinsreizenexpert Inge in West-Canada met haar gezin
Door: Inge Stam
Land: Canada
Datum: 11 juni 2020
Lake Minnewanka, Banff National Park

Banff National Park

Banff bevindt zich in het westen van Canada en ligt in de bekende Rocky Mountains. Vroeger werd Banff en het omliggende gebied de Hotsprings Reserve genoemd, vanwege de talloze warmwaterbronnen. Nu staat het park bekend als Banff National Park. Het park heeft ruige landschappen met hoge bergen. Er zijn verschillende gletsjers en meren die u kunt bewonderen. Met name het felblauwe Lake Louise en het Moraine Lake zijn echte hoogtepunten. Trek vooral u wandelschoenen aan want de routes die door dit park lopen zijn werkelijk prachtig. Ook aan wildleven is er geen gebrek. Als u gelukt heeft kunt u zelfs de bekende grizzlybeer spotten! In de wintermaanden staat is het een populair wintersport gebied. Banff behoort sinds 1984 tot UNESCO Werelderfgoed en is absoluut een bezoek waard tijdens uw rondreis.

Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park, aan de westkust van Vancouver Island, bestaat uit oude regenwouden, prachtige zandstranden en pittoreske eilandjes. Vlakbij het pittoreske dorpje Ucluelet vindt u diverse beschermde indianenreservaten, zowel op het vaste land als op de eilanden. In dit deel van het park vindt u mooie stranden en een diverse natuur. Er zijn verschillende (korte) wandelroutes in het park die u gemakkelijk met uw kinderen kunt bewandelen. In dit park vindt u niet alleen wilde dieren op het land maar ook in de zee! Langs de kust is de kans groot dat u zeehonden, bruinvissen, zeeleeuwen of zelfs een van de vele soorten walvissen ziet. Een leuk activiteit om met de kinderen te ondernemen is een kajaktour. Vanaf het water beleeft u het park weer heel anders.

 

 

Spelen bij Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park

Algonquin is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde grootste park in Ontario. Door deze grootte en door de relatief korte afstand tot de grote steden Toronto en Ottawa, is Algonquin een van de meest populaire parken in de provincie. In het zuiden van het park loopt Highway 60. Als u hier rijdt, is de kans u groot dat u een of meerdere elanden tegen komt. Daarnaast zijn er ook beren, wolven, verschillende soorten herten en bevers. Er zijn verschillende wandelroutes die door het park lopen voor zowel korte als lange afstanden. De meeste wandelingen leiden u naar een prachtig uitzichtpunt. Het Algonquin Visitor Centre is ook zeker een bezoek waard. Hier kunnen uw kinderen alles leren over de dieren die in het park te vinden zijn.

Jasper National Park

Maakt een rit over de beroemde Icefields Parkway, een van de mooiste wegen in West-Canada (en volgens velen zelfs een van de mooiste ter wereld!). U moet zeker een stop maken bij het turquoise Moraign Lake en een aantal andere kristalheldere meren, waaronder Peyto Lake. Rond de meren ziet u mogelijk elanden, herten of bighornschapen. Overstekend wild is niet zeldzaam in dit park! Naast het bewonderen van de meren is een wandeling over de Athabasca gletsjer een echte aanrader. Opzoek naar meer avontuur? Kies dan voor een rit per ‘snowcoach’ over de Athabasca gletsjer; dit uitstapje mag zeker niet in uw programma ontbreken. Het gemoedelijke dorpje Jasper waarnaar het park vernoemt is mag u ook niet overslaan. In dit gezellige dorpje vindt u talloze restaurantjes en winkeltjes.

 

 

Spirit Island, Jasper National Park
Revelstoke Uitzicht

Revelstoke/Glacier National Park

Revelstoke National Park is minder bekend dan de grote national park in de Rocky Mountains en dat brengt zeker voordelen met zich mee. Het is hier een stuk minder druk en erg overzichtelijk. Het ideale park om binnen enkele dagen samen met uw kinderen te verkennen. Het meet ‘slechts’ 260 km2 en is daarmee een van de kleinere nationale parken. Het park heeft ruige bergen en ook hier zijn de meren felblauw. Een leuke wandelroute is de Loop Brook Trail deze is 1,7km lang en brengt u langs overblijfselen uit het spoorwegtijdperk. Daarnaast kunt u ook met de auto prachtige routes rijden de Meadows-in-the-Sky-Parkway is het hoogtepunt van het park.

 

Saguenay-St. Lawrence Marine Park 

Als echte walvis liefhebber mag u dit park absoluut niet overslaan! Het Saguenay-St. Lawrence Marine Park staat wereldwijd bekend als dé plek om walvissen te spotten. Het is een beschermd zeegebied waar u naast de walvis nog veel meer dieren kan vinden denk bijvoorbeeld aan de blauwe vinvis de bruinvis en met een beetje geluk komt u zelfs een bultrug tegen! Samen met u kinderen kunt u dit park op verschillende manieren ontdekken. U kunt een boot huren om hiermee het water te verkennen. Voor de avonturiers onder ons is een kajak meer geschikt. Liever het park vanaf het land bekijken? Ga dan naar een van de drie bezoekerscentra. Vanaf hier geniet u van prachtige uitzichten en spot u verschillende dieren. Daarnaast leren de kinderen hier alles over de walvis.

 

 

Madagaskar met kinderen

Onze familiereizen naar Canada