Top 7 tofste activiteiten met kinderen in Costa Rica

Wisten jullie al dat Costa Rica een groot aanbod aan activiteiten heeft die leuk zijn voor het hele gezin en de reis nog leuker en specialer maken? Ziplinen, kajakken, wilde dieren spotten, surfen, vulkanen beklimmen… het is slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden die Costa Rica te bieden heeft. De leukste activiteiten met kinderen hebben we voor jullie op een rijtje gezet!

 

Reisspecialist Anouk in Puerto Viejo de Limo
Door: Anouk Vial
Land: Costa Rica
Datum: 17 februari 2023
Twee personen varen in een kajak door de mangrove van Manuel Antonio in Costa Rica

Kajakken door de mangrove in Manuel Antonio

In het westen van Costa Rica ligt het National Park Manuel Antonio. Dit ecosysteem is sinds 1972 een beschermd gebied, en bestaat uit witte stranden en tropische bossen. Hier kan je het gehele jaar door diverse wilde dieren zoals aapjes, luiaards en prachtige vogels spotten. Naast dat er een verscheidenheid aan wandelroutes zijn, kan je er ook heerlijk kajakken door de mangrove. Ontdek deze exotische wereld met spectaculaire flora en fauna terwijl je peddelt tussen de gigantische wortelsystemen. En vergeet ook niet om onderweg van de geluiden om je heen te genieten.

Paardrijden op het strand bij Dominical

Het strand bij het stadje Dominical is omgeven door prachtige bergen die begroeid zijn met tropische bomen en planten. De zee is hier perfect om op te surfen vanwege de hoge golven, maar dat maakt het wat minder geschikt om te zwemmen. Wel is het strand ideaal voor een ritje te paard waarbij jullie lekker kunnen uitwaaien. Tot voorkort was dit hét vervoersmiddel voor de lokale bevolking zodat zij zich makkelijk konden verplaatsen. Stap op en geniet van het regenwoud aan je ene zijde, en de Stille Oceaan aan je andere zijde. Hou onderweg ook vooral de ogen open, want wie weet spotten jullie nog wel een toekan of een brulaap.

Nauyuca Falls nabij Dominical

Hiken naar de Nauyaca-watervallen

Op een klein kwartiertje rijden vanaf Dominical ligt het startpunt van de wandeling naar de Nauyaca Watervallen. Dit zijn twee indrukwekkende watervallen die jullie zeker eens gezien moeten hebben. Vanaf de parkeerplaats maken jullie een wandeltocht door de dichtbegroeide jungle over een pad van 4 kilometer, dus trek je goede schoenen aan. Bij de watervallen kunnen jullie een heerlijk verfrissende duik nemen in het water. En als je durft kan je zelfs naar beneden springen!

Ziplinen in de nevelwouden van Monteverde

Houden jullie van een beetje avontuur en zijn jullie niet bang voor hoogtes? Dan mogen jullie het ziplinen door de nevelwouden in Monteverde niet missen! Slingerend van boom naar boom ontdekken jullie de indrukwekkende natuur van Costa Rica vanuit de lucht. Raas kilometers lang tussen de boomtoppen en vlieg als superman naar beneden. Voor de echte durfallen is er ook een Tarzan Swing. Laat jezelf naar beneden vallen en slinger een aantal keer heen en weer voor een echte adrenaline kick.

Jongen aan een zipline in costa rica
Roodoogkikker in Monteverde

’s Nachts dieren spotten in Monteverde

Overdag dieren spotten is natuurlijk al fantastisch, maar hoe spannend wordt het als jullie ’s nachts op pad gaan om dieren te spotten die je overdag niet hebt kunnen zien omdat ze lagen te slapen! In Monteverde neemt een gids jullie rond zonsondergang mee op pad, want rond dit tijdstip zoeken veel dieren een plekje om te gaan slapen en ontwaken juist de nachtdieren. Samen gaan jullie op zoek naar luiaards, stekelvarkens, grijze vossen, bijzondere kikkers, enge vogelspinnen en slaperige vogels.

Neem een modderbad in Rincon de La Vieja

In Rincon de La Vieja National Park ligt de grootste en meest actieve vulkaan van Guanacaste. Rondom deze vulkaan zijn talloze watervallen, warm waterpoelen en modderpoelen te vinden. Wisten jullie dat de warmte van modder zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en spieren? Spring erin en smeer jezelf maar lekker in, om vervolgens heerlijk te relaxen in een warm waterpoel en jezelf weer schoon te maken. Wordt het je allemaal iets te warm? Slinger dan aan een liaan de koude rivier in!

Heet water poel in Rincon de la Vieja national park

Raften of River Tubing bij Sarapiquí

Raften is vrij bekend onder avonturiers en een spectaculaire activiteit. Stap aan boord en ga mee over een prachtig gedeelte van de Sarapiquí rivier, vol spannende stroomversnellingen en poelen van kristalhelder water. De Sarapiquí rivier zorgt voor een raftavontuur in de categorieën II en III, wat inhoudt dat het ook voor beginners goed te doen is, maar dat jullie wel een echt avontuur kunnen verwachten. Klinkt dit allemaal net wat te heftig of zijn de kinderen nog te klein? Ga dan mee op een tocht River Tubing. Over een afstand van 4 kilometer ga je per persoon op een band de rivier over, met kleine watervallen en versnellingen.

Onze familiereizen naar Costa Rica