De 6 leukste reisboeken voor kinderen!

De voorpret voor een reis is minstens zo belangrijk als de reis zelf, vindt u ook niet? We pluizen Lonely Planets uit, struinen het internet af op zoek naar de leukste plekjes en lezen alles wat los en vast zit over onze bestemming. Hoe leuk is het om ook onze kinderen hierin mee te nemen? Gezinsreizenexpert Rianne zet daarom 6 leuke reisboeken voor u op een rijtje; om uit voor te lezen of voor de kinderen zelf om grootse reisavonturen mee te beleven. De voorpret wordt in ieder geval nog leuker met deze boeken!

Plitvice National Park
Door: Rianne van Egmond
Datum: 12 september 2022

Reisboek tip 1: Ikke op reis

Voor de allerkleinste reizigers onder ons is de Ikke op reis-serie gemaakt, waarin Ikke allerlei lieve, spannende en grappige reisavonturen beleefd. Gaat u voor de eerste keer vliegen met uw peuter of kleuter? Dan is ‘Ikke gaat vliegen’ een aanrader, want ook Ikke gaat voor het eerst vliegen met haar ouders. Samen met haar knuffel gaat ze op pad en kijkt ze haar ogen uit! Superleuk om voor te lezen aan uw kind en zo de spanning van het vliegen weg te nemen.

De andere boekjes gaan over Thailand, Australië en Bali. Op al deze bestemmingen beleeft de kleine Ikke grote avonturen. Zo rijdt ze met een tuktuk door Bangkok, ontmoet ze kangoeroes in Australië en fietst ze door de rijstvelden op Bali. Pret gegarandeerd!

Fotocredits: Globekids Media

Reisboek tip 2: Mijn liefste boek (wilde dieren)

We blijven nog even bij onze kleine avonturiers! Bij ‘Mijn Liefste Boek’ kunt u een boekje volledig laten personaliseren. Zo spelen uw kinderen en uzelf zelf een rol in het verhaal dat u (voor)leest! U kunt de namen van uw kinderen bijvoorbeeld toevoegen en de juiste haarkleur uitzoeken. Zo gaat het verhaal echt leven bij uw kind.

Gaat u naar Afrika? Kies dan voor het boekje ‘Naam en de wilde dieren’ (geschikt voor 0 tot 4 jaar). Een interactief boek waarin uw kind op reis gaat door Afrika en vrolijke avonturen meemaakt. Kijk niet gek op als uw zoon of dochter ineens trompettert als een olifant, brult als een leeuw of scheetjes laat als een nijlpaard… Als dat niet lachen, gieren, brullen wordt!

Fotocredits: MijnLiefsteBoek

Reisboek van MijnLiefsteBoek
Reisboek'Reis om de wereld in 80 dagen'

Reisboek tip 3: Reis om de wereld in 80 dagen

Op zoek naar een reisboek voor iets oudere kinderen? Die al in groep 6 of 7 zitten? Dan is het boek ‘Reis om de wereld in 80 dagen‘, een klassieker van Jules Verne (maar dan in een nieuw jasje gestoken voor kids van deze tijd) een aanrader. De eigenwijze Fogg wedt dat hij in 80 dagen de wereld rond kan reizen! “Dat kan helemaal niet”, zeggen zijn vrienden en vele anderen met hun. Maar hij gaat het toch doen! Met zijn butler Passepartout gaat Phileas Fogg op reis. Het wordt een reis vol avonturen waar de mooiste plekken in de wereld aan bod komen! Zal Fogg zijn weddenschap winnen?

Is uw kind gek van Geronimo Stilton? Dit boek is er ook in een Geronimo Stilton versie, gaaf toch?

Fotocredits: Uitgeverij Maretak

Reisboek tip 4: Verboden voor ouders

Verboden voor ouders! De titel van deze reisboekenserie klinkt als muziek in de oren voor jonge reizigers. Deze boekjes staan boordevol spannende anekdotes, bruikbare tips en grappige weetjes over de bestemming en zijn inwoners. Geen saaie teksten, maar gezellige illustraties, mooie foto’s en alle info kris kras door elkaar. Bijvoorbeeld over Azië, Zuid-Amerika of specifieker: Barcelona. En wist u dat er regelmatig een link staat naar een website om nog meer info te vinden over een onderwerp? Een must als u op reis gaat met grotere kids die alles willen weten over hun bestemming (en stiekem ook voor hun ouders erg leuk om te lezen)!

Fotocredits: Lonely Planet

Reisboek'Verboden voor Ouders'
Reisboek'Reis rond de wereld'

Reisboek tip 5: Reis rond de wereld

Zit uw kind in groep 4 of 5 van de basisschool? Neem hem dan mee op reis over de hele wereld met de kleurrijke, grote atlas ‘Reis rond de wereld‘. Zo ontdekt uw kind 20 bijzondere landschappen met hun unieke flora en fauna en komt hij alles te weten over de lokale bevolking en hun gebruiken. Vaar samen met uw kinderen de Nijl af tussen de krokodillen, speel didgeridoo met uitzicht op de rots Uluru, bewonder de Gand Canyon of spot rendieren aan de Noorse fjorden! Een tof boek voor nieuwsgierige kinderen die houden van reizen.

Fotocredits: uitgeverij De Eenhoorn

Reisboek tip 6: Mijn reisdagboek

Het is misschien niet echt een reisboek, maar wij vinden dat Mijn Reisdagboek toch echt in dit rijtje thuishoort! Knippen, tekenen, plakken, scheuren, verven; uw kind kan de reis en zijn herinneringen vastleggen op een supercreatieve manier met dit dagboek van Lonely Planet. Wij vinden dit dagboek een topper, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dagboeken om uw reis in bij te houden. Welke u ook kiest, het wordt sowieso een te gek aandenken voor uw kind!

Fotocredits: Lonely Planet

Reisdagboek voor kinderen
E-reader

Laat de voorpret beginnen!

Heeft u uw favoriete reisboek voor uw kind gevonden? Laat de voorpret dan maar beginnen! Als laatste hebben we nog één praktische tip. Als de kinderen wat ouder zijn is het handig om een e-reader aan te schaffen voor op reis, dat scheelt enorm veel sjouwen! En in de zomer mag je bij de bieb heel veel leuke (reis)boeken gratis downloaden. Handig toch? Wij wensen u alvast een hele fijne reis en geniet van de voorpret!

Welke reis gaat u binnenkort maken met uw kinderen?