Pretparken Florida; van achtbanen tot kastelen

Florida en pretparken. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat is niet zo gek ook. Want wist u dat er in Florida maar liefst tien grote pretparken en daarnaast nog vele kleinere parken zijn? De meeste pretparken zijn gelegen rondom Orlando, maar ook in de rest van Florida vindt u parken vol plezier en amusement. Hoe kiest u het beste park voor uw gezin? En welke zijn het leukst met kinderen? Wij nemen u mee naar een wereld van duizelingwekkende achtbanen, sprookjesachtige kastelen, waterparken en fantasiewerelden, zodat voor u de keuze een stukje makkelijker wordt.

Zakynthos
Door: Leonie Noordhout
Land: Florida
Datum: 25 januari 2023
Gezin in pretpark Disney World in Orlando, Florida

Dromen komen uit in de Disneyparken

Voor veel kinderen is het hun allerliefste wens om naar een Disneypark te gaan. En geef ze eens ongelijk; prinsessen in prachtige jurken, suikerzoete kastelen, stoere achtbanen en shows waar je nog vrolijker van wordt. Disney heeft verschillende parken over de hele wereld. Maar het pretpark in Florida (allemaal in de omgeving van Orlando) is een stad op zich. Disney World heeft namelijk vier pretparken en twee waterpretparken; nog meer keuze! Als u er een moet kiezen, dan raden wij aan om Magic Kingdom te bezoeken. Dit attractiepark is te herkennen aan het grote kasteel van Assepoester. En in Magic Kingdom kunnen uw kinderen Donald Duck, Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Pluto en vele andere Disneyvrienden zomaar tegenkomen. Qua attracties is er voor ieder wat wils; maak een spannende cruise door de jungle, stap in de achtbaan of maak een ritje in de fantasiewereld van ‘Its a small world’. Waarschuwing; het liedje blijft de hele dag in uw hoofd zitten.

Pretparken in Florida: bezoek de magische wereld van Harry Potter

Wandelen over de Wegisweg, een boterbiertje kunt drinken en kinderen die zich laten indelen door de Sorteerhoed. Volwassenen en kinderen die de boeken over Harry Potter, en zijn vrienden Ron en Hermelien, hebben gelezen weten waar wij het over hebben. De boeken waren zo’n groot succes dat deze zijn verfilmd. En tegenwoordig kunnen fans echt de wereld van Harry Potter induiken. Dit kan in een van de pretparken in Florida. In Universal Studio’s bevindt zich namelijk The Wizarding World of Harry Potter. Speel hier een potje Zwerkbal, koop een toverstaf, stap in de Hogwarts Express en proef magisch snoep in een van de winkels. Stap zeker ook in een van de achtbanen of dark rides.

 

Wizarding World of Harry Potter, Florida.
Bezoek aan Kennedy Space Center in Orlando, Florida

Kom alles te weten over de ruimte bij Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center is een van de meest populaire attractieparken in Florida. Het NASA Space Center is gevestigd op Cape Canaveral, een lang schiereiland voor de oostkust van Florida, circa 100 kilometer van Orlando. Tijdens een bezoek aan het Space Center neemt u een kijkje bij de lanceerfaciliteiten, het IMAX-theater en de vele tentoonstellingen. De enorme Saturn V raket is onderdeel van een van de tentoonstellingen. Op een interactieve manier leren u en de kinderen meer over het verleden, het heden en de toekomst van de ruimtevaart. Om de dag helemaal onvergetelijk te maken is het mogelijk om te lunchen met een van de astronauten. Tijdens deze lunch mogen de kinderen alles vragen over het werk als astronaut en de ruimtevaart. Aangeraden wordt om deze lunch vooraf te reserveren.

Afkoelen in een waterpretpark in Florida

Een dagje pretpark in Florida is natuurlijk hartstikke leuk. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook warm in Florida. Gelukkig hebben ze daar iets op bedacht in deze zonnige staat; waterpretparken! In Florida vindt u vele parken met leuke attracties waar u samen met uw gezin lekker kunt afkoelen. Zo hebben Universal Studio’s en DisneyWorld hun eigen waterpretpark. Liefhebbers van Lego kunnen genieten van de waterpret in Legoland Florida Waterpark. Spannende glijbanen, een golfslagbad, een lazy river waarbij kinderen hun eigen raft van Lego mogen bouwen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Er zijn ook nog ‘kleinere’ waterpretparken in Florida zoals bijvoorbeeld McDonald Waterpark vlakbij Miami. En mocht u samen met de kinderen iets bijzonders willen, ga dan zwemmen in Buccaneer Bay. Dit is een kleiner park waar u zwemt in het zoete water van Weeki Wachee Springs Park (check de website voor actuele openingstijden van de attracties).

Heeft u de smaak van Florida te pakken? Lees de blog van de familie Luchjenbroers. Nu al zin om samen met de kinderen Florida te verkennen? Neem contact met ons op en wij stellen samen met u uw droomreis samen.

Waterpark in Florida.

Naar welk pretpark gaat u met de kinderen?