Op reis met een peuter

Houden jullie van reizen? Je kunt ook heel goed op reis met een peuter erbij. Natuurlijk moet je rekening houden met de kleine avonturier. Belangrijkste is vooral: neem de tijd, doe het rustig aan. Pas je reistempo aan aan je peuter, dan zit je gelijk in de vakantiemodus. Bij Travelnauts houden wij in het reisvoorstel altijd rekening met kortere reisafstanden als je met jonge kinderen reist. Daarnaast is een reis met een peuter ook prettiger als het niet té warm is, waardoor het voor- en najaar ideaal zijn. En het mooie is dat jullie nog niet gebonden zijn aan de schoolvakanties, waardoor jullie zo lang kunnen gaan als je zelf wilt. Misschien willen jullie wel een grote reis maken, pak dan nu die kans!

Het leuke van reizen met je peuter is dat je kleine nog lekker onbevangen is en andere dingen op zal merken dan jij. Ook maken ze snel contact, want kindertaal is universeel.

Benieuwd naar leuke bestemmingen met een peuter? Gezinsreizenexpert Anouk deelt vier geschikte familiereizen (en stiekem een paar extra). Waar neem jij je peuter mee naartoe?

 

 

Reisspecialist Anouk in Puerto Viejo de Limo
Door: Anouk Vial
Datum: 17 maart 2023
Kamperen bij de Great Ocean Road

Met je peuter naar Australië

“Staat een lange reis naar Australië al een tijdje op jullie bucketlist? Grijp de kans nu jullie peuter nog niet leerplichtig is! Ja, het is even vliegen, maar dan heb je ook wat. Rondhuppelende kangoeroes, schattige koalabeertjes, indrukwekkende lokale cultuur en waanzinnige natuur. Met kleintjes is het geweldig om te reizen met een camper. Lekker op jullie eigen tempo, stoppen waar en wanneer je dat wilt en altijd eigen spullen bij de hand. Ook heel handig voor de middagdutjes; parkeren, slapen en ondertussen kunnen jullie genieten van een “Aussie barbie” met uitzicht op zee. Klinkt heerlijk toch?

Onze gezinsreizenexperts denken graag met je mee over het reistempo en de meest geschikte route voor een reis met peuter. Wordt dit jullie volgende avontuur?

Reis door Yucatàn met je peuter

Naar Mexico met de kleine? Dat kan heel goed. Yucatàn is heel geschikt hiervoor. Door de korte reisafstanden en de goede wegen is het hier fijn reizen met een peuter. Iedere twee nachten wisselen van plek? Dat raden we niet aan. Ga je voor waterpret in cenotes, flamingo’s spotten of toch een bezoek aan het wereldwonder in Uxmal? We kunnen de reisroute helemaal aanpassen aan jullie wensen. Kies bijvoorbeeld drie plekken uit die je graag wilt zien en verblijf daar wat langer. Een rustig reistempo met peuters is een must wat ons betreft en zeker geen straf. Want wie wil er nu niet een paar dagen langer vertoeven op een hagelwit strand op Isla Holbox? Weer een voordeel van reizen met peuters.

Carvoeiro in de Algarve

Dichter bij huis: Portugal of Spanje

Wel vliegen voor een reis met je peuter, maar liever niet te lang? Denk dan eens aan de zuidkust van Spanje of aan Portugal. Binnen drie uurtjes zijn jullie op bestemming. Wij hebben daar de meest kindvriendelijke verblijven voor je uitgezocht; kleinschalig en lekker met zwembad. Met een huurauto verkennen jullie de kust. Reis langs slaperige witte dorpjes, geniet van heerlijke tapas, terwijl je kindje een dutje doet in de kinderwagen en waan je Remi in één van de kleine baaitjes in Portugal. De ruige kliffen van de Algarve bewonderen jullie tijdens een te gekke wandeling. En je peuter dan? Die kan heerlijk meegenieten in de rugdrager.

Ook een leuke reis met je peuter, en niet ver weg, is eilandhoppen in Griekenland.

Kindvriendelijk Bali

Deze bestemming is te gek met peuters! Het is wel even vliegen, maar er gaan ook directe vluchten naartoe. Altijd fijn met kleine kids. En dan hebben we het over Bali. Een bruisend eiland vol tropische geuren en kleuren. De reisafstanden zijn erg goed te doen en het is er ontzettend kindvriendelijk. Ontdek het altijd levendige Ubud, speel uren met je kind op het strand bij het minder bekende Pemuteran, neem een verfrissende duik bij een waterval en verken de groene rijstvelden per fiets. Dat laatste was echt een hoogtepuntje voor mijn peuter. En voor mij, want ik genoot van zijn enthousiasme!”

Wandelen tussen de Balinese rijstvelden
Gezin reist met camper door Amerika

Waar gaan jullie naartoe op reis met je peuter?

Je leest het; op (verre) reis met een peuter gaan kan prima. Neem lekker de tijd en geniet vooral van de mooie momenten. Als je dat in het vizier houdt bij het uitzoeken van een bestemming, dan zijn er heel veel mogelijkheden. Per camper door Amerika of Nieuw-Zeeland of op safari naar malariavrije natuurparken in Zuid-Afrika zijn ook nog wat leuke opties voor jou en je peuter.

Willen jullie ook een reis maken met jullie peuter? Onze gezinsreizenexperts zitten klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvend reisvoorstel aan. En voor tips om met kids op reis te gaan, lees dan ons blog 15 tips voor reizen met kinderen.

Bekijk hier de leuke reizen met peuters