Op reis met een peuter? 5 leuke bestemmingen

Je gunt je kind toch de wereld!

Op reis met een peuter

Ik ben twee en ik zeg “nee”! Op reis met een peuter gaan kan een uitdaging zijn, maar bij Travelnauts focussen we graag op de positieve kant. Neem het reistempo. Nu er een peuter mee reist word je gedwongen rustiger te reizen. Het voordeel? Jullie zitten gelijk in de vakantiemodus. Daarnaast kan je veel leren van je peuter. Ze zijn nog zo lekker onbevangen, merken andere dingen op dan volwassenen en maken snel contact. Want of een kindje nu Engels, Chinees of Portugees spreekt, kinderen vinden elkaar altijd. Zo heb jij ook snel contact, wel zo gezellig. Het laatste voordeel van reizen met peuters? Je kan buiten de schoolvakanties reizen en zo lang je wilt. Misschien willen jullie wel een grote reis maken, pak dan nu die kans!

Benieuwd naar leuke bestemmingen met een peuter? Gezinsreizenexpert Anouk heeft vijf geschikte familiereizen op een rijtje gezet. Waar neem jij je peuter mee naartoe?

 

 

Reisspecialist Anouk in Puerto Viejo de Limo
Door: Anouk Vial
Datum: 17 maart 2023
Kamperen bij de Great Ocean Road

Met je peuter naar Australië

Staat een lange reis naar Australië al een tijdje op jullie bucketlist? Grijp de kans nu jullie peuter nog niet leerplichtig is! Ja, het is even vliegen, maar dan heb je ook wat. Rondhuppelende kangoeroes, schattige koalabeertjes, indrukwekkende lokale cultuur en waanzinnige natuur. Met kleintjes is het geweldig om te reizen met een camper. Lekker op uw eigen tempo, stoppen waar en wanneer u dat wilt en altijd uw eigen spullen bij de hand. Ook heel handig voor de middagdutjes; parkeren, slapen en ondertussen kunnen jullie genieten van een “Aussie barbie” met uitzicht op zee.

Onze gezinsreizenexperts denken graag met u mee over het reistempo en de meest geschikte route. Wordt dit jullie volgende avontuur?

Yucatàn met je peuter

Naar Mexico met de kleine? Dat kan heel goed. Yucatàn is hiervoor erg geschikt. Door de korte reisafstanden en de goede wegen is het hier fijn reizen met kinderen. Iedere twee nachten wisselen van plek? Dat raden we niet aan. We kunnen de reisroute helemaal aanpassen aan jullie wensen. Kies bijvoorbeeld drie plekken uit die je graag wil zien en verblijf daar wat langer. Een rustig reistempo met peuters is een must wat ons betreft en zeker geen straf. Want wie wil er nu niet een paar dagen langer vertoeven op een hagelwit strand op Isla Holbox? Weer een voordeel van reizen met peuters.

Peuter op een tropisch strand
Carvoeiro in de Algarve

Dichter bij huis: Portugal of Spanje

Vliegen met je peuter, maar liever niet te lang? Denk dan eens aan de zuidkust van Spanje of aan Portugal. Binnen drie uurtjes zijn jullie op bestemming. Wij hebben daar de meest kindvriendelijke verblijven voor je uitgezocht; kleinschalig en lekker met zwembad. Met een huurauto verkennen jullie de kust. Reis langs slaperige witte dorpjes, geniet van heerlijke tapas terwijl je kindje een dutje doet in de kinderwagen en waan je Remi in één van de kleine baaitjes in Portugal. De ruige kliffen van de Algarve bewonderen jullie tijdens een te gekke wandeling. En je peuter dan? Die kan heerlijk meegenieten in de rugdrager.

Kindvriendelijk Bali

Deze bestemming is te gek met peuters! Het is wel even vliegen, maar er gaan ook directe vluchten naartoe. Altijd fijn met kleine kids. En dan hebben we hebben het over Bali. Een bruisend eiland vol tropische geuren en kleuren. De reisafstanden zijn erg goed te doen en het is er ontzettend kindvriendelijk. Ontdek het altijd levendige Ubud, speel uren met je kind op het strand bij het minder bekende Pemuteran, neem een verfrissende duik bij een waterval en verken de groene rijstvelden per fiets. Dat laatste was echt een hoogtepuntje voor mijn peuter. En voor mij, want ik genoot van zijn enthousiasme.

Je ziet het; op reis met een peuter gaan kan prima. Neem lekker de tijd en geniet vooral van de mooie momenten. Willen jullie ook een reis maken met jullie peuter? Onze gezinsreizenexperts zitten voor jullie klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of vraag hier direct een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Blij gezicht op Bali

Bekijk hier de reizen die leuk zijn met peuters