Reizen met kinderen een goed idee?

Bij Travelnauts houden we van reizen met onze kinderen. Dat is wel duidelijk! Wil jij nu ook op reis met je kids, maar zie je nog wat beren op de weg die het bos in gestuurd moeten worden? Dan hebben we goed nieuws voor je; reizen met kinderen is hartstikke leuk en heel goed te doen. Ja, het kan soms best uitdagend zijn, maar in onze ogen zijn er meer voordelen dan nadelen. Sterker nog, met een goede voorbereiding zal het zelfs een van de mooiste ervaringen zijn met je gezin. Hieronder vertellen we je waarom op reis gaan met je kinderen een heel goed idee is. 

Gezinsreizenexpert Shelley met haar gezin op Curaçao
Door: Shelley Waterman
Datum: 3 mei 2023
Pinguins kijken bij Boulders Beach.

1. De wereld door kinderogen

Kinderen hebben een unieke kijk op de wereld, en als je met ze reist, dan krijg je die ook te zien. Ze zien dingen die wij als volwassenen niet meer zo bijzonder vinden, en dat kan heel verfrissend zijn. Bovendien kunnen ze je vragen stellen over dingen die je anders misschien nooit zou hebben bedacht. Wij vonden het bijvoorbeeld heel grappig dat onze dochter in Zuid-Afrika meer geïnteresseerd was in de “klipdassies” dan in de walvis die voorbij zwom. Een besefmomentje dat wij ons al niet eens meer verwonderen over kleine dieren, terwijl die ook hartstikke leuk zijn.

 

2. Andere culturen leren kennen

Reizen met kinderen is niet alleen leuk, het is ook een geweldige manier om ze te leren over andere culturen en mensen. Je kunt samen de lokale bevolking ontmoeten en hun tradities, voedsel en taal leren kennen. Onze ervaring is dat het kinderen een bredere kijk op het leven geeft en ze meer begrip en respect krijgen voor andere gewoonten. Reis bijvoorbeeld naar Vietnam met je gezin. Dit land staat bol van cultuur en mooie tradities! Reis je liever nog wat verder? Denk dan eens aan Nieuw-Zeeland. Hier maken jullie kennis met de Maori. Deze mensen met prachtige tatoeages op hun lijf en hun bijzondere dansen zullen zeker weten heel veel indruk maken op je kinderen.

Standbeeld Maori
Gezin in Bali Indonesië

3. Eén groot avontuur

Op reis gaan met je kinderen is één groot avontuur. Alles is nieuw en spannend voor ze. Van het verkennen van een stad tot het spotten van brullende leeuwen. Op iedere hoek van de straat is er wel iets waar ze enthousiast over worden. En je kids zo zien genieten… daar doe je het voor toch? 

Tijdens een reis is het ook erg leuk om een nieuwe sport te ontdekken. Ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen op de Malediven, bedwing grote golven tijdens het surfen op Bali of vlieg langs hoge boomtoppen tijdens het ziplinen in Costa Rica! Plezier gegarandeerd!

4. Making memories!

Tijdens een reis met je gezin maak je de mooiste herinneringen. Of het nu gaat om het beklimmen van een berg in Peru of zandkastelen bouwen op het strand van Florida… De herinneringen blijven altijd bij! Daarnaast is het voor het hele gezin fijn om tijdens een reis echt quality time met elkaar te hebben. Lekker ontspannen, lachen met elkaar en even écht tijd voor elkaar hebben. Thuis is dit soms toch wat lastiger met werk, sporten en andere verplichtingen. Tijdens een reis maak je herinneringen die je kinderen nog lang zullen koesteren. 

Bergmeer in Peru
Jordanië

5. Leren

Kinderen zijn net sponsen! En op reis kunnen kinderen zoveel leuks leren! Neem ze mee naar interactieve musea, ga op stap met een leuke gids die mooie verhalen vertelt of proef allerlei nieuwe soorten fruit op de markt. Weet je wat ook leuk is? Om je kinderen een dag de leiding te geven. Laat ze navigeren, betalen, de weg vragen. Spannend wel voor ze, maar uiteindelijk echt heel leuk en leerzaam én iets om trots op te zijn!

6. Social skills

Kinderen verbinden! En zeker als je op reis bent met kinderen is het leuk om te zien dat ze snel contact maken met andere kinderen. Soms is dat misschien een beetje spannend, maar nieuwe vrienden maken is een vaardigheid die ze ook in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken. Kinderen maken snel contact en vaak maakt het niet uit welke taal het andere kind spreekt; ze spelen gewoon lekker!

En als je reist met kinderen is de kans op contact met de lokale bevolking veel groter. Wij waren in Sri Lanka in een speeltuin en onze kids speelden lekker met de kinderen van dat dorpje en wij hadden een topmiddag met de ouders. Hartstikke leuk en een mooie manier om het land van dichtbij mee te maken.

Lokale school in Bali
Wahiba Sands

7. Last but not least

Last but not least, reizen met kinderen is gewoon heel leuk! Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je gezin en samen nieuwe avonturen te beleven. Het kan soms uitdagend zijn, maar met een goede voorbereiding gaat het lukken. 

Wil je een keertje sparren over het reizen met kinderen? Neem dan gerust contact op met een van onze gezinsreizenexperts. Zij hebben ervaring en kunnen eventuele beren op de weg zo het bos in sturen. Daarnaast helpen ze met het plannen van jullie route. Wij boeken alles voor jullie zodat jullie met een gerust gevoel lekker kunnen genieten van jullie reis. Dus wel of niet reizen met kinderen? Wij zeggen doen!

Eerste keer op reis met je gezin? Hier wil je heen!