Voorjaarsvakantie: 5 coole bestemmingen

De voorjaarsvakantie; het is altijd een weekje waar we allemaal hard aan toe zijn na de lange koude winter. Maar welke bestemming kiest u nu voor één week? Het leuke van de voorjaarsvakantie is dat u alle kanten op kunt. Met de husky’s door de sneeuw sleeën of lekker chillen onder zon, alles is mogelijk! Gezinsreizenexpert Diana heeft de 5 leukste bestemmingen voor u op een rijtje gezet. Waar gaat u met uw gezin naartoe?

Reisspecialist Diana bij de Cliffs of Moher
Door: Diana Zwartelé
Datum: 8 november 2022
Rendiersafari in Lapland

Voorjaarsvakantie in de sneeuw: Lapland

Op slechts drie uur vliegen ligt winterwonderland Lapland. Een totaal andere wereld waar het ene na het andere avontuur zich aandient. Het start al met de transfer naar de lodge; overal ligt sneeuw. Magisch!

Tel daar een spannende sneeuwscootertocht, een meet & greet met de Kerstman, het knuffelen met rendieren, een te gekke huskysafari, lekker skiën op de pistes en natuurlijk het dansende noorderlicht bij op en het avontuur is compleet! En dat allemaal in één week. Kiest u voor dit winterse familieavontuur voor de voorjaarsvakantie?

Beleef een sprookje in Oman

Altijd al eens willen slapen in een sprookjestent onder duizend-en-een sterren? Dat kan tijdens een familiereis in Oman. Voor deze bestemming hoeft u niet al te lang in het vliegtuig door te brengen en het is daardoor de perfecte bestemming voor een weekje in de zon.

Ziet u het al voor u: samen met de kinderen op een quad door de duinen scheuren, op een sandboard door de woestijn roetsjen, indrukwekkende forten bezoeken en een glas kamelenmelk proeven in de souks van Muscat? De adembenemende zonsondergangen, de vriendelijke bevolking en de geweldige overnachtingen in de woestijn en bergen maken deze reis helemaal compleet. Is uw gezin klaar voor dit avontuurlijke sprookje?

In de woestijn van Oman
Leeuwen in Kenia

Wildlife spotten in de voorjaarsvakantie? Op naar Kenia!

Hakuna matata! Wie leefde er niet mee met Simba, Mufasa, Timon en Pumbaa in de Lion King? De makers van de film(s) lieten zich inspireren door de prachtige landschappen van Kenia (en Tanzania). Stap in de voorjaarsvakantie in de wereld van de Lion King en ga op safari in de uitgestrekte savannes van de Masai Mara.

Wie spot als eerste de leeuw, de olifant, de neushoorn, de buffel en het luipaard en streept daarmee als eerste de Big Five van zijn bucketlist? Beklim verder vulkanische kraters, maak kennis met de Masai en overnacht in prachtige lodges en luxe tenten. Gaat u naar Kenia met de kinderen?

Op huskysafari in Noord-Noorwegen

Slapen in een ijshotel, op pad met husky’s, walvissen van dichtbij bekijken en op avontuur gaan met een sneeuwscooter? Een weekje in winters Noord-Noorwegen is één grote belevenis. Dikke lagen sneeuw, knisperende haardvuurtjes en het mysterieuze noorderlicht wachten op u… Gaat u hier sneeuwengelen maken in de voorjaarsvakantie met de kinderen? Dikke pret gegarandeerd!

Meer weten? De familie Candaele – Heylen beleefde een winters sprookje in dit gebied. In hun blog over Noorwegen in de winter vertellen ze over hun belevenissen.

Husky's in Tromsø
Burj Khalifa

Naar de zon in de voorjaarsvakantie? Ontdek Dubai

Staat u in de voorjaarsvakantie op de Burj Khalifa wanneer u met de kinderen naar Dubai reist? Dit is de hoogste toren ter wereld! Gaaf toch? En dat is nog niet alles. Ook het grootste reuzenrad én de grootste skihal ter wereld vindt u in Dubai; het is net een groot pretpark! Voor de shoppers onder ons is de Dubai Mall een must. En we vallen in herhaling, maar ook dit winkelcentrum is – jawel – de grootste ter wereld.

Wat niet het grootste is, maar wel supertof, is de woestijn. Maak een woestijnsafari en ga dune bashen met een jeep. Een te gekke ervaring die uw kids nooit meer vergeten. Wordt het spectaculaire Dubai uw volgende bestemming?

Bespreek uw plannen met onze gezinsreizenexperts

Wat een inspiratie weer! Welk familieavontuur wilt u met uw gezin beleven in de voorjaarsvakantie? Onze gezinsreizenexperts zitten voor u klaar en kunnen u helpen met het maken van uw keuze en het uitstippelen van het reisprogramma.

Twijfelt u nog of u in de voorjaarsvakantie of in een andere periode een bijzondere familiereis wilt maken? Ook voor de herfstvakantie en de kerstvakantie hebben we onze tips op een rij gezet.

Het noorderlicht spotten

Waar gaat u naartoe deze voorjaarsvakantie?