020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familie rondreis Zuid Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

Een familiereis door Zuid Australië, het gebied van koala’s, kangoeroes en de kliffen

Zuid Australië, het gebied van koala’s, kangoeroes en de kliffen van de Great Ocean Road. Maar niet te vergeten de bruisende stad Melbourne, de ruige natuur en uitgestrekte stranden. Tijdens een rondreis door dit gebied begint u vaak in Melbourne en maakt daarna een prachtige autorondreis langs de kliffen van de Great Ocean Road. Uiteindelijk kunt u nog door naar Tasmanië voor ruige berggebieden, verlaten stranden en sfeervolle vissersdorpjes. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Australië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Spectaculaire kustroute
  • Spotten van dieren
  • Het geweldige Melbourne
  • Kayakken & wandelen op Tasmanië
  • Regenwoud op Tasmanië
  • Fijne zandstranden
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contact verzoek Zuid Australië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Zuid Australië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

De drie mooiste eilanden tijdens rondreis Zuid Australië

De drie eilanden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een rondreis door Zuid Australië.

Kangaroo Island
Kangaroo Island voor de centrale zuidkust van Australië is ongerept. Kangoeroes en walibi’s springen er vrolijk rond, net als pinguïns. Het eiland herbergt ook het mooiste strand van Australië. Het eiland dankt haar naam aan ontdekkingsreiziger Matthew Flinders. Om redenen die zich laten raden, noemde de zeeman het eiland voor de kust van South Australia naar de dieren die overal rondsprongen.  De naam wekt wellicht de indruk dat het een commercieel vakantieoord is, een soort afgezet park vol kangoeroes, maar niets is minder waar. De natuur op het eiland is vrijwel onaangetast. Er wonen slechts 4.000 mensen. Op Kangaroo Island vindt u vrijwel alle dieren die op het Australische continent voorkomen: kangoeroes, walibi’s, possums, koala’s, vogelbekdieren, honderden soorten vogels en zelfs pinguïns en zeeleeuwen.

Doordat het eiland relatief klein is, zijn de meeste diersoorten gemakkelijk te vinden. Kangoeroes en walibi’s leven in grote aantallen over het hele eiland. De zeeleeuwen kunt u het beste bekijken bij Seal Bay, waar u met een gids dwars door de kolonie zonnende zeeleeuwen kunt wandelen. De pinguïns komen iedere avond in een lange optocht aan land bij Hog Bay Beach.

Phillip Island
Phillip Island is een eiland gelegen ongeveer 140 kilometer ten zuid-zuidoosten van Melbourne, Victoria, Australië. Het schiereiland is met een brug verbonden met het vasteland en is vernoemd naar de eerste gouverneur van New South Wales, Arthur Phillip. Phillip Island is bekend om haar koalapopulatie en zeehonden, maar is het best bekend voor zijn prachtige zonsondergang pinguïn parade. Veel kleine pinguïns komen dan uit de zee waggelen om een slaapplaats te zoeken in de duinen. Daarnaast biedt Philip Island ook beschutte stranden in het noorden en een aantal geweldige surfstranden naar het zuiden. De belangrijkste stad op het eiland is Cowes. Er zijn diverse stranden rond Cowes. Hier in de buurt zijn ook enkele mooie wandelroutes, en u kunt een bezoek brengen aan het Koala Conservation Centre, Phillip Island Wildlife Park en Wildlife Wonderland. Iets heel anders, maar wel een leuke tip is A Maze ’N Things, waar u in ongeveer een uur stoelen die naar boven schuiven, mensen die krimpen voor uw neus en nog veel meer verbazingwekkende dingen kunt ontdekken.

Tasmanië
Ten zuiden van het vaste land van Australië ligt de eilandstaat Tasmanië dat niet veel groter is dan Nederland. Het wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Australië’ genoemd of  ‘Nieuw Zeeland in het klein’ vanwege de mooie berglandschappen. Een aantal highlights van dit prachtige eiland. U kunt het eiland prima op eigen houtje verkennen. De Tassies hebben het eiland reizigersvriendelijk gemaakt zonder de natuur aan te tasten. 

Het Freycinet National Park, dit park leent zich perfect voor langere kajaktochten. Er worden tochten georganiseerd voor halve dagen, maar u kunt ook voor 5 dagen met een gids op pad. Er zijn veel prachtige baaitjes in Freycinet National Park, waardoor het absoluut de moeite waard is om langer in het park te blijven. Veel mensen denken bij de naam Tasmanië aan de Tasmanian Devil. Jammer genoeg zijn deze kleine, venijnige diertjes vrij schuw en komt u ze maar zelden tegen in het wild.

Op anderhalf uur rijden van Devonport ligt het Cradle mountain National park: het bekendste van de negentien NP’s op het eiland. Het staat op de werelderfgoedlijst en alleen de rit er naar toe is al genieten voor de natuurliefhebber.Vooral tegen het einde van de dag komt u er kangeroe’s, walibi’s en wombats tegen.

Maar vergeet ook niet de steden Launceston en Hobart niet. Launceston is één van de oudste en best bewaard gebleven steden van Australië met elegante koloniale en Victoriaanse architectuur en eeuwenoude parken. Hobart, de grootste stad van Tasmanië is gelegen aan de zuidkust en is erg belangrijk als havenstad. Het gebied rond de haven is erg sfeervol en u vindt hier een interessante mix van moderne en koloniale architectuur.

 

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Zuid Australië

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.