Wildlife spotten in Oost-Canada

Wildlife in Canada… Waar velen in eerste instantie zullen denken aan de ongerepte natuur van West-Canada, mag het oosten ook zeker niet vergeten worden! Ook Oost-Canada beschikt over prachtige natuur en verschillende bijzondere dieren. Wildlife liefhebbers opgelet! Wij hebben een aantal tips in oosten van Canada voor u op een rijtje gezet.

Gezinsreizenexpert Inge in West-Canada met haar gezin
Door: Inge Stam
Land: Amerika
Datum: 12 februari 2020
Walvissen spotten op de St. Lawrence River

Walvissen en orka’s spotten vanuit Tadoussac

Tadoussac is hét vertrekpunt van boottochten op zoek naar walvissen en orka’s en hiermee de ideale uitvalsbasis voor deze excursie die plaats vindt in het Saguenay-St. Lawrence Marine Park. Dit park staat wereldwijd bekend als dé plek om walvissen te spotten. Het is een beschermd zeegebied waar u naast de walvis nog veel meer dieren kan vinden denk bijvoorbeeld aan orka’s, de blauwe vinvis, de bruinvis en met een beetje geluk komt u zelfs een bultrug tegen! Samen met u kinderen kunt u dit park op verschillende manieren ontdekken. U kunt een boot huren om hiermee het water te verkennen. Voor de avonturiers onder ons is een kajak meer geschikt. Liever het park vanaf het land bekijken? Ga dan naar een van de drie bezoekerscentra. Vanaf hier geniet u van prachtige uitzichten en spot u verschillende dieren. Daarnaast leren de kinderen hier alles over deze prachtige dieren.

Beren en bevers spotten in omgeving van St. Alexis des Monts

Vanuit verschillende hotels in deze omgeving worden tours georganiseerd voor het spotten van wildlife! U kunt opzoek naar bevers in hun natuurlijke habitat en kunt beschut op een panoramische uitkijkpunt zwarte beren spotten, die hun weg door het bos vinden. Hoeveel zult u er spotten? Bij Lac-a-l’Eau Claire kunt u wandelen, mountainbiken, kanovaren, windsurfen of zeilen op het meer. Dichtbij ligt het Mastigouche Wildlife Reserve, een natuurgebied van 1574 m² dat bekend staat als het ‘land van bergen en meren’. Ook dit is een uitstekend gebied om wilde dieren te zien.

Beer bij Saint-Alexis-des-Monts
Algonquin

Elanden en beren spotten in het Algonquin Provincial Park

De parken zijn dé plek om wild te kunnen spotten. In Algonquin Provincial Park heeft u dé kans om de zwarte beer te spotten, een hele ervaring. De wapiti komt hier ook af en toe te voorschijn, samen met het andere bijzondere dier de eland. U kunt hier ook het wildlife spotten vanuit een ander perspectief, bijvoorbeeld per kajak of kano. Misschien komt u onderweg wel bevers tegen?

In het park worden vele activiteiten georganiseerd. U kunt bijvoorbeeld per roeiboot het Peninsula Lake verkennen of er met een mountainbike op uit trekken. Zo’n 1600 kilometer aan kano-, fiets- en wandelroutes voeren u hier door de mooie natuur. Dagelijks, met uitzondering van zaterdag, worden er in het park leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. In het park is een bezoekerscentrum waar u meer leert over de natuur, de geschiedenis van het park en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Onze familiereizen naar Canada