Must-see stranden in Australië

Naast de ruige binnenlanden en de bruisende steden heeft Australië de meest prachtige stranden. Uw reis naar Australië is niet compleet zonder een heerlijke ontspannen stranddag. Zitten de kinderen liever niet stil? Er zijn vaak genoeg leuke activiteiten te ondernemen zoals zeilen, snorkelen of het verrassende regenwoud ontdekken dat op sommige plekken direct aan het strand grenst!

Reisspecialist Sjaak in Colombia
Door: Sjaak Tol
Land: Australië
Datum: 27 september 2019
Whitehaven Beach, Whitsundays, Australië

Whitehaven Beach, Whitsundays

Het Magische Whitehaven Beach.. Bekend om het kristalheldere water en de witte bountystranden. Het is gelegen op een van de Whitsunday eilanden in Queensland. Een tip is om een cruise of zeiltocht langs de Withsundays te maken, het is adembenemend! Één van de mooiste standen in Australië.

Bondi Beach, Sydney

Bij uitstek is Bondi Beach de bekendste strand van Australië en daarom mocht deze uiteraard niet missen in dit rijtje. Bondi Beach is bekend omdat de Australische strand- en surfcultuur hier is ontstaan. Voor Australiërs staat dit strand symbool voor hun relaxte levensstijl. Hier is een goede mix te vinden tussen toeristen en lokale mensen. Een heerlijke plek als je in Sydney verblijft en toch even lekker wilt relaxen.

Bondi Beach
Strand van Palm Cove, Australië

Palm Cove Beach, Palm Cove

Palm Cove is een waar tropisch paradijs met prachtige stranden, véél palm bomen en ligt direct aan het Great Barrier Reef! Het strand loopt geleidelijk af in de zee en na slechts een paar stappen het water in komt u al koraal en verschillende vissen tegen. Dit is een bestemming voor families, niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij Australische gezinnen.

75-Mile beach, Fraser Island

Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld! Een fantastische ervaring is om het eiland met 4WDrive te verkennen. Via zandwegen komt u op 75-Mile Beach, het uitgestrekte strand dat als snelweg wordt gebruikt. Waar anders ter wereld is dat mogelijk? Daarom hoort dit strand ook zeker thuis in het rijtje ‘must-see stranden in Australië’ volgens Travelnauts. Het wordt overigens wel afgeraden bij 75-Mile Beach te gaan zwemmen, vanwege de stroming en de haaien.

Cable Beach, Broome

Cable beach, Broome

Welkom op een van de favoriete stranden van de Aussies zelf! Dit parelwitte zandstrand is maar liefst 20km lang en overal zijn er bijzondere schelpen te vinden. Hier kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken. De turquoise zee nodigt uit om in gezwommen te worden. Neem een duikbril mee want het onderwaterleven hier is prachtig! Massa toerisme is hier niet aan de orde dus u kunt in alle rust tussen de locals genieten van dit prachtige strand. Aan het einde van de dag zakt de zon achter de zee, met een beetje geluk een prachtig spektakel.

Onze familiereizen naar Ausralië