Must-see stranden in Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

Naast de ruige binnenlanden en de bruisende steden heeft Australië de meest prachtige stranden. De meeste stranden zijn uitgestrekt en de zee lijkt overal net een beetje blauwer te worden. Uw reis naar Australië is niet compleet zonder een heerlijke ontspannen stranddag. Zitten de kinderen liever niet stil? Er zijn vaak genoeg leuke activiteiten te ondernemen op het strand zoals zeilen, snorkelen of zelfs een ritje op een kameel!

Whitehaven Beach, Whitsundays, Australië

Whitehaven Beach, Whitsundays

Het Magische Whitehaven Beach.. Bekend om het kristalheldere water en de witte bountystranden. Het is gelegen op een van de Whitsunday eilanden in Queensland. Een tip is om een cruise of zeiltocht langs de Withsundays te maken, het is adembenemend! Één van de mooiste standen in Australië.

Bondi Beach, Sydney

Bij uitstek is Bondi Beach de bekendste strand van Australië en daarom mocht deze uiteraard niet missen in dit rijtje. Bondi Beach is bekend omdat de Australische strand- en surfcultuur hier is ontstaan. Voor Australiërs staat dit strand symbool voor hun relaxte levensstijl. Hier is een goede mix te vinden tussen toeristen en lokale mensen. Een heerlijke plek als je in Sydney verblijft en toch even lekker wilt relaxen.

Bondi Beach
Strand van Palm Cove, Australië

Palm Cove Beach, Palm Cove

Palm Cove is een waar tropisch paradijs met prachtige stranden, véél palm bomen en ligt direct aan het Great Barrier Reef! Het strand loopt geleidelijk af in de zee en na slechts een paar stappen het water in komt u al koraal en verschillende vissen tegen. Dit is een bestemming voor families, niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij Australische gezinnen.

75-Mile beach, Fraser Island

Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld! Een fantastische ervaring is om het eiland met 4WDrive te verkennen. Via zandwegen komt u op 75-Mile Beach, het uitgestrekte strand dat als snelweg wordt gebruikt. Waar anders ter wereld is dat mogelijk? Daarom hoort dit strand ook zeker thuis in het rijtje ‘must-see stranden in Australië’ volgens Travelnauts. Het wordt overigens wel afgeraden bij 75-Mile Beach te gaan zwemmen, vanwege de stroming en de haaien.

Cable Beach, Broome

Cable beach, Broome

Welkom op een van de favoriete stranden van de Aussies zelf! Dit parelwitte zandstrand is maar liefst 20km lang en overal zijn er bijzondere schelpen te vinden. Hier kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken. De turquoise zee nodigt uit om in gezwommen te worden. Neem een duikbril mee want het onderwaterleven hier is prachtig! Massa toerisme is hier niet aan de orde dus u kunt in alle rust tussen de locals genieten van dit prachtige strand. Voor een spectaculaire ervaring kunt u dit strand zelfs per kameel verkennen! Aan het einde van de dag heeft u gegarandeerd een prachtige zonsondergang.

Onze familiereizen naar Ausralië

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Australië? Bekijk al onze familiereizen naar Australië. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.