Bijzonder en lekker eten op vakantie

Lekker eten en vakantie hoort bij elkaar als warme chocolademelk en een koude, gure dag. De beste hamburgers zijn in Amerika te vinden, de lekkerste noedels in Thailand, maar er is nog zoveel meer bijzonder en lekker eten op vakantie te proeven! Gezinsreizenexpert Ilona neemt u mee de wereld rond voor de lekkerste gerechten, toetjes, hapjes en drankjes die ook de kinderen zeker weten lekker gaan vinden. Loopt het water u al in de mond?

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Datum: 27 oktober 2022
Lekker eten in Spanje.

Lekker eten op vakantie in Spanje; van churros tot cordon bleu

Spanje staat natuurlijk bekend om de tapas. Wie heeft er geen portie patatas bravas of kroketjes met ham besteld op een gezellig Spaans terras? Ook churros zullen u en de kinderen vast niet onbekend zijn. Deze Spaanse langwerpige donuts kennen wij vooral als toetje of als iets lekkers tussendoor. In Spanje eten ze churros als ontbijt en dan worden ze vaak ook nog gedipt in een kopje warme chocola. Mmm…. wie wil dat nu niet uitproberen?

In het noorden van Spanje kunnen ze er ook wat van, wat lekker eten en drinken betreft. Natuurlijk zijn er de pinxtos (soort tapas) in San Sebastian en de goede wijnen in La Rioja. Maar de onbekende provincie Asturias heeft nog meer te bieden. Wat dacht u van cider of de bonenschotel fabada proeven tijdens uw familiereis door Spanje? Wat ons betreft zijn ze het allemaal waard om uit te proberen.

Eén gerecht steekt er echter met kop en schouders bovenuit; cachopo. Dit typische gerecht uit Asturias kunt u het best vergelijken met een cordon bleu, gevuld met kaas en ham uit de regio. Mijn tip: bestel één portie, want deze is groot genoeg om met z’n tweeën of drieën te delen.

Muziek en goed eten in New Orleans

In New Orleans is het moeilijk stil te blijven staan. Deze stad ademt muziek. Wanneer de zon is ondergegaan vindt u op vele hoeken van de straat live bands die vrolijke noten spelen. Ook van het eten zal u vrolijk worden wanneer u Zuidoost-Amerika met kinderen ontdekt. Hier eet u typische gerechten als gumbo (stoofpot), jambalaya (soort paella) en veel gerechten met rivierkreeft.

Waar de kinderen ongetwijfeld van gaan smullen zijn de beignets. Dit is een combinatie van een donut en een oliebol. Een laag poedersuiker erover en smullen maar! Niet verder vertellen: de lekkerste beignets koopt u bij Cafe du Monde in New Orleans.

Beignets in New Orleans
Schaafijs in Hawaii

Een kleurrijk ijsje om mee af te koelen

Vraag aan kinderen welk eten op vakantie zij willen proeven en het antwoord is: ijs! Welk kind wil er nu geen ijsje tijdens een warme zomerdag? Schepijs in allerlei vertrouwde en gekke smaken of waterijs dat niet verkrijgbaar is in Nederland of België; er valt altijd een hoop te ontdekken in de ijscozaak.

Maar heeft u wel eens gehoord van schaafijs? Dit ijs wordt van een groot blok ijs geschaafd en daarna overgoten met een kleurrijke zoete siroop. Jullie kunnen de kraampjes tegenkomen op straat in Paramaribo tijdens een familiereis door Suriname, maar ook op Hawaii lusten ze hier wel pap van. Kiezen de kinderen voor één smaak of maken ze er een vrolijk regenboogijsje van?

Lekker eten op vakantie in Bali

Of u lekker kunt eten met de kinderen in Azië? Daar bestaat geen twijfel over. Voor veel gezinnen is het zelfs een van dé redenen om vaker terug te gaan naar het continent. En wij geven ze groot gelijk! Zelf zijn wij groot fan van de Indonesische keuken. Heerlijke saté, nasi, rendang of gado gado vindt u in elk restaurant of warung op de kaart.

Mocht u vegetariër zijn dan bent u ook in het juiste land. Want doordat vlees kostbaar is worden veel gerechten (met name de curry’s) zonder vlees gemaakt.

En weleens een groene pannenkoek gegeten? Deze zijn niet groen omdat ze niet meer goed zijn, maar omdat er pandan aan is toegevoegd. Pandan geeft een heerlijke smaak en groene kleur aan de pannenkoek. Of cake want daar wordt het ook veel in gebruikt.

Lekker eten op Bali
Picknicken op Tasmanië

Heeft u al trek gekregen?

Heeft u al zin in een heerlijke cachopo in Spanje of gaat u watertanden bij de lekkerste gerechten uit Indonesië? Of willen de kinderen een kleurrijk ijsje in Suriname of op Hawaii uitproberen? Neem dan contact op met een van onze gezinsreizenexperts. Samen met u stellen wij de leukste reis samen, waarbij u uiteraard ook het lekkerste eten op vakantie gaat proeven!

Neem contact met ons op

Met uw gezin lekker eten op vakantie?