Weetjes over Thailand

We hebben in deze nieuwe blog een aantal leuke, grappige maar ook informatieve weetjes over Thailand op een rij gezet.

Bent u ook nieuwsgierig naar een reis naar Thailand? Bekijk hier snel het aanbod!

Reisspecialist Annabeth op Isla Holbox
Door: Annabeth Hooghiemstra
Land: Thailand
Datum: 6 februari 2020
Vuurwerk

De Thai vieren drie keer oud en nieuw

In Thailand wordt de jaarwisseling maar liefst drie keer gevierd. De eerste is op 31 december, net zoals in Europa. De tweede is het Chinees nieuwjaar in verband met de vele Chinezen die in Thailand wonen. En de derde is Songkran, het Thaise nieuwjaar.

Muay Thai topsport

Waar in Europa voetbal de populaire en vaak nationale sport is, is Muay Thai dat in Thailand. Zowel jongens als meisjes doen aan het Thaise boksen. Vaak al vanaf een jaar of 6 wordt deze sport beoefend.

Familiereis Sri Lanka

Boeddhistische bouwwerken

Ruim 90% van de Thaise bevolking is boeddhistisch en dat verklaar meteen waarom er zo veel boeddhistische tempels en bouwwerken te vinden zijn. In Thailand alleen al vindt u er circa 41.000!

Thailand is het hele jaar te bereizen

Thailand is een bestemming waar u het gehele jaar naar toe kan. De ‘beste reistijd’ verschil namelijk per regio. Zo kan het regenseizoen in het zuiden zijn, terwijl het noorden goed te bereizen is. Ook komen flora en fauna in sommige periode beter tot hun recht.

Thailand met het gezin
Avondmarkt in Phuket, Thailand

Thais eten

De Thai is zo gek op eten dat ze daar ‘s ochtends vroeg al mee beginnen. Zo kunt u 24 uur per dag (warme) Thaise gerechten krijgen. Breng ook zeker een bezoek aan de streetfood kraampjes, hier is werkelijk waar alles lekker! Dit is een van de gouden weetjes over Thailand!

Vele natuurparken in Thailand

Bent u gek op de natuur? Dan zit u in Thailand goed. Het land kent namelijk 127 natuurparken waarvan Khao Sok National Park de meeste bekende is.

Familiereis Thailand
Stranden Thailand

Eilandhoppen

Thailand is een walhalla om te eilandhoppen. De vele honderden eilanden in het zuiden kunnen gemakkelijk gecombineerd worden. Erg fijn als u niet kan kiezen tussen de eilanden.

Zwemmen met reuze walvishaaien

Van februari tot april is de reuze walvishaai te vinden in de Thaise Andaman Zee. Van mei tot oktober in de Golf van Thailand. Het is een uniek ervaring om met een reuze walvishaai te kunnen zwemmen.

Walvishaaien nabij Isla Contoy

Geen knipbeurt op woensdag

Van plan om een echte Thaise knipbeurt te beleven tijdens uw reis? Ga dan niet op woensdag! De Thaise kappers zijn allemaal gesloten op woensdag. Men gelooft dat het ongeluk brengt om op woensdag haren te laten knippen.

Onze familiereizen naar Thailand