Weetjes over Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

We hebben in deze nieuwe blog een aantal leuke, grappige maar ook informatieve weetjes over Thailand op een rij gezet.

Bent u ook nieuwsgierig naar een reis naar Thailand? Bekijk hier snel het aanbod!

Weetjes Thailand vuurwerk

Vier 3x Oud & Nieuw

In Thailand wordt de jaarwisseling maar liefst drie keer gevierd. De eerste is op 31 december, net zoals in Europa. De tweede is het Chinees nieuwjaar in verband met de vele Chinezen die in Thailand wonen. En de derde is Songkran, het Thaise nieuwjaar.

Muay Thai topsport

Waar in Europa voetbal de populaire en vaak nationale sport is, is Muay Thai dat in Thailand. Zowel jongens als meisjes doen aan het Thaise boksen. Vaak al vanaf een jaar of 6 wordt deze sport beoefend.

Weetjes Thailand boksen
Familiereis Sri Lanka
Weetjes Thailand boedhistische bouwwerken

Boeddhistische bouwwerken

Ruim 90% van de Thaise bevolking is boeddhistisch en dat verklaar meteen waarom er zo veel boeddhistische tempels en bouwwerken te vinden zijn. In Thailand alleen al vindt u er circa 41.000!

Weetjes Thailand over reisperiode

Het hele jaar te bereizen

Thailand is een bestemming waar u het gehele jaar naar toe kan. De ‘beste reistijd’ verschil namelijk per regio. Zo kan het regenseizoen in het zuiden zijn, terwijl het noorden goed te bereizen is. Ook komen flora en fauna in sommige periode beter tot hun recht.

Thais eten

De Thai is zo gek op eten dat ze daar ‘s ochtends vroeg al mee beginnen. Zo kunt u 24 uur per dag (warme) Thaise gerechten krijgen. Breng ook zeker een bezoek aan de streetfood kraampjes, hier is werkelijk waar alles lekker! Dit is een van de gouden weetjes over Thailand!

Weetjes Thailand over eten
Familiereis Thailand
Weetjes Thailand over natuurparken

Vele natuurparken

Bent u gek op de natuur? Dan zit u in Thailand goed. Het land kent namelijk 127 natuurparken waarvan Khao Sok National Park de meeste bekende is.

Eilandhoppen

Thailand is een walhalla om te eilandhoppen. De vele honderden eilanden in het zuiden kunnen gemakkelijk gecombineerd worden. Erg fijn als u niet kan kiezen tussen de eilanden.

Stranden Thailand
Weetjes Thailand over eilandhoppen
Walvishaaien nabij Isla Contoy
Weetjes Thailand over zwemmen met reuze walvishaaien

Zwemmen met reuze walvishaaien

Van februari tot april is de reuze walvishaai te vinden in de Thaise Andaman Zee. Van mei tot oktober in de Golf van Thailand. Het is een uniek ervaring om met een reuze walvishaai te kunnen zwemmen.

Geen knipbeurt op woensdag

Van plan om een echte Thaise knipbeurt te beleven tijdens uw reis? Ga dan niet op woensdag! De Thaise kappers zijn allemaal gesloten op woensdag. Men gelooft dat het ongeluk brengt om op woensdag haren te laten knippen.

Weetjes Thailand over knipbeurt

Onze familiereizen naar Thailand

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Thailand? Bekijk al onze familiereizen naar Thailand. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.