Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Wist u dat? Thailand

We hebben in deze nieuwe blog een aantal leuke, grappige maar ook informatieve weetjes over Thailand op een rij gezet.

Vier 3x Oud & Nieuw

In Thailand wordt de jaarwisseling maar liefst drie keer gevierd. De eerste is op 31 december, net zoals in Europa. De tweede is het Chinees nieuwjaar in verband met de vele Chinezen die in Thailand wonen. En de derde is Songkran, het Thaise nieuwjaar.

Geen knipbeurt op woensdag

De Thaise kappers zijn allemaal gesloten op woensdag. Men geloofd dat het ongeluk brengt om op woensdag haren te laten knippen.

Het hele jaar te bereizen

Thailand is een bestemming waar u het gehele jaar naar toe kan. De ‘beste reistijd’ verschil namelijk per regio. Zo kan het regenseizoen in het zuiden zijn, terwijl het noorden goed te bereizen is. Ook komen flora en fauna in sommige periode beter tot hun recht.

Muay Thai topsport

Waar in Europa voetbal de populaire en vaak nationale sport is, is Muay Thai dat in Thailand. Zowel jongens als meisjes doen aan het Thaise boksen. Vaak al vanaf een jaar of 6 wordt deze sport beoefend.

Boeddhistische bouwwerken

Ruim 90% van de Thaise bevolking is boeddhistisch en dat verklaar meteen waarom er zo veel boeddhistische tempels en bouwwerken te vinden zijn. In Thailand alleen al vindt u er circa 41.000!

Thais eten

De Thai is zo gek op eten dat ze daar ‘s ochtends vroeg al mee beginnen. Zo kunt u 24 uur per dag (warme) Thaise gerechten krijgen.

Vele natuurparken

Bent u gek op de natuur? Dan zit u in Thailand goed. Het land kent namelijk 127 natuurparken waarvan Khao Sok National Park de meeste bekende is.

Eilandhoppen

Thailand is een walhalla om te eilandhoppen. De vele honderden eilanden in het zuiden kunnen gemakkelijk gecombineerd worden. Erg fijn als u niet kan kiezen tussen de eilanden.

Zwemmen met reuze walvishaaien

Van februari tot april is de reuze walvishaai te vinden in de Thaise Andaman Zee. Van mei tot oktober in de Golf van Thailand. Het is een uniek ervaring om met een reuze walvishaai te kunnen zwemmen.

Wilt u een rondreis maken naar dit prachtige land? Bekijk dan al onze familiereizen.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.