Familiereis per camper door de Rockies22-daagse reis

Kamperen in een ruig stukje Amerika met besneeuwde bergtoppen, verlaten landschappen, geisers en warmwaterbronnen dat is een camper reis door de Amerikaanse Rockies. Ga op avontuur en verken minder bekende parken en geniet van de adembenemende uitzichten en landschappen. Avontuur voor het gezin gegarandeerd!

Amerika camperreis met kinderen
Voor de kids
 • Voor alle leeftijden
 • Kamperen in de Rockies
 • Mountainbiken van de bergen
 • Rodeo
 • Dieren spotten in Yellowstone
 • Bezoek aan lokale boerderij
 • Raften
 • Honkbalwedstrijd in Denver
€ 3.599,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijf in Salt Lake City, op basis van logies
 • Alle campingovernachtingen, op basis van logies
 • Camperhuur, inclusief verzekeringen en pakketten
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Natuur en dieren in Yellowstone National Park

Yellowstone is een geweldig park met indrukwekkende geisers en fantastische uitzichten. Een van de bekendste geisers is de Old Faithfull. Wanneer deze geiser uitbarst levert dat gegarandeerd een hoop ooh's en aah's op. Daarnaast heeft het park heeft een grote diversiteit aan wildlife. Zo kunnen jullie hier onder andere beren, wolven en natuurlijk bizons spotten.

Roadtrip met de camper

Wakker worden midden in de natuur, aan de kust of op dichtbij een levendige stad? Met een camper kan het allemaal. Jullie verblijven op afwisselende locaties en hebben de gehele reis jullie eigen 'huisje' bij je. Maak snel nieuwe vrienden op de camping en sluit de avond af met een gezellig kampvuur.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Praktisch

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Salt Lake City Dag 1

  Na aankomst op de luchthaven van Salt Lake City gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel in de stad. Hier verblijft u 2 nachten, alvorens de camper reis van start gaat.

  The Little America Hotel - Salt Lake City

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Salt Lake City Dag 2

  Een dag om bij te komen van de vlucht en het Amerikaanse Salt Lake City te verkennen. De stad is bekend vanwege de winterspelen van 2002, maar er is meer te ontdekken. Bezoek verschillende pretparken of ga als gezin op zoek naar goud.

  The Little America Hotel - Salt Lake City

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Salt Lake City – Camper ophalen Dag 3

  In de ochtend gaat u naar het verhuurstation van de verhuurmaatschappij, waar uw camper klaar staat. 

  El Monte
  El Monte RV heeft locaties verspreid over het gehele land en staat bekend om een goede prijs/kwaliteitverhouding. El Monte beschikt over goede middenklasse campers en heeft ook ruime familiecampers in haar aanbod. Alle campers zijn voorzien van een luifel en zijn maximaal drie jaar oud.
   
  U kunt de camper van El Monte tussen 13.00 en 16.00 uur ophalen. U kunt de dag van tevoren bellen met El Monte zodat zij u kunnen informeren over de ophaaltijd.

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Camper rondreis Salt Lake City Dag 4-21

  De komende weken heeft u de tijd de prachtige Rockies van Amerika per camper te ontdekken. Een groot voordeel van een camperreis is dat u uw koffer niet telkens opnieuw in en uit hoeft te pakken. U kunt zelf koken (BBQ, picknick in de natuur!) en u hoeft niet voor iedere maaltijd uit eten te gaan. Qua ruimte bent u iets meer beperkt in vergelijking met een hotel, maar koffers zijn op te bergen onder de bedden en in de kastruimtes.

  Wanneer u in het voor- of naseizoen reist, dan is het niet noodzakelijk om de campings vooraf vast te leggen. Er is dan voldoende beschikbaarheid. Reist u echter in de zomervakantie, dan raden wij u aan om alle campings vooraf te reserveren. Zo bent u verzekerd van een plekje op uw favoriete campings, weet u dat u niet op de overflow (een groot geasfalteerd terrein met minder faciliteiten) komt te staan en hoeft u zich ter plaatse niet druk te maken over of er nog wel plek is. En doordat u geen campings hoeft af te zoeken naar een vrije plaats, houdt u tijd over voor leuke dingen!

  Wij reserveren de camperovernachtingen voor u op voorhand, zodat u ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan. Ook kunnen we een route voor u samenstellen die precies bij uw wensen en van de kinderen past.

 • Camper inleveren - Vertrek Salt Lake City Dag 22

  Vandaag levert u de camper in bij het verhuurstation van verhuurmaatschappij. Bij El Monte levert u de camper in tussen 08.00 en 11.00 uur. Vervolgens gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Salt Lake City, waar u zich klaar maakt voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 23

  Aankomst in Amsterdam en einde van een fantastische reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.599,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijf in Salt Lake City, op basis van logies
 • Alle campingovernachtingen, op basis van logies
 • Camperhuur, inclusief verzekeringen en pakketten
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt (digitaal) documentatiepakket met uitgebreide reisbeschrijvingen en tips
 • Verrassing voor de kinderen
VANAFPRIJS
€ 3.599,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Praktisch

 • America the Beautiful (parkenpas)

  Voor het merendeel van de nationale parken in Amerika wordt entreegeld gevraagd. De entreeprijzen liggen over het algemeen tussen de US$ 10,- en US$ 30,- per auto inclusief inzittenden. De toegangskaartjes voor de nationale parken zijn verkrijgbaar bij de toegangspoortjes op de wegen die naar het nationale park leiden of bij nabijgelegen bezoekerscentra. Als u tijdens uw reis meerdere nationale parken gaat bezoeken, kan het voordeliger zijn om een nationale parkenpas te kopen, genaamd America the Beautiful.

  De America the Beautiful parkenpas is een jaar geldig en verkrijgbaar bij nationale parken waar entreegeld betaald dient te worden. Met deze parkenpas kunt u dus meerdere nationale parken bezoeken en de pas is geldig voor één auto inclusief – naast de bestuurder – nog drie volwassenen vanaf 16 jaar. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Met meer dan 80% van de opbrengst van de America the Beautiful parkenpas kunnen de parken worden onderhouden en het dierenleven worden beschermd. Houd er rekening mee dat parkeerkosten, kampeerplekken en een bezoek aan staatsparken niet zijn inbegrepen bij de pas.

  Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de officiële website: https://store.usgs.gov/pass

 • Klimaat

  Het klimaat in West-Amerika is er een van uitersten. Het gaat om een groot gebied met berggebieden, droge woestijnen en kustgebieden. In de zomermaanden zullen de temperaturen overal meer dan aangenaam zijn, maar reist u buiten de maanden juli en augustus, dan zullen de verschillen alleen maar groter zijn tussen de regio’s.

  Pacifische kust
  De kustgebieden van West-Amerika lopen eigenlijk van San Francisco tot aan San Diego. Ook hierin zijn er grote verschillen. In San Francisco gaat het nooit heel warm worden. De zomermaanden zijn droog en zonnig met temperaturen rond de 20 graden overdag. Er staat vrijwel altijd een frisse wind van de oceaan, waardoor de temperaturen nooit heel erg oplopen. In Los Angeles en San Diego is dit wel het geval. De zomers zijn hier warm met temperaturen rond 30 graden en vrijwel geen neerslag. Het voor- en najaar zijn aangenaam en ook tijdens de wintermaanden wordt het niet koud.

  Binnenland
  De berggebieden in het binnenland (Yosemite en Sequoia) kennen warme, droge zomers en zeer koude winters met sneeuwval. Deze regio’s zijn in de winter populaire skigebieden, waardoor bepaalde wegen ook afgesloten kunnen zijn. Verder naar het oosten liggen de dorre gebieden, waaronder de Grand Canyon, Las Vegas en Death Valley. In de zomermaanden loopt het kwik hier behoorlijk op tot waarden rond of zelfs boven de 40 graden. In de avonduren kan het daarentegen behoorlijk afkoelen. Neerslag is hier een bijzonderheid.

 • Inentingen

  Volgens onze laatste informatie heeft u voor de Verenigde Staten geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

 • Reisdocumenten

  U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

  Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient circa $ 21,- per persoon te worden betaald. Sinds 1 juni 2023 is de officiële ESTA app uitgebracht om uw ESTA aan te vragen of een bestaande aanvraag in te zien. De app is verkrijgbaar in de Apple Store en op Google Play.