020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Argentinië

Je gunt je kind toch de wereld!

Argentinië, het meest 'Europese' land op het Zuid-Amerikaanse continent

Argentinië is het meest ‘Europese’ land op het Zuid-Amerikaanse continent. De hoofdstad Buenos Aires vormt de ‘grote deur’ tot het land van de sensuele tango en de stoere ‘gauchos’. Argentinië is ook het land van de ongepolijste natuur, het ruige Patagonia, tot aan het ‘einde van de wereld’, de stad Ushuaia op Vuurland, de poort tot Antarctica. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Argentinië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Veilig land
  • Vriendelijke bevolking
  • Bruisend Buenos Aires
  • Stoere gauchos
  • Prachtige landschappen
  • Veel activiteiten
  • Bijzondere verblijven
  • Rechtstreekse vluchten

Contactverzoek Argentinië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Argentinië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Onze gezinsreizen Expert Esmée vertelt over de leukste activiteiten met de kids

Taxirit in Buenos Aires
Neem een taxi naar één van bovenstaande wijken in Buenos Aires! Als de Argentijnse taxichauffeur hoort dat u uit Nederland komt vertelt hij meteen honderduit over ‘zijn’ Buenos Aires. Argentijnen zijn gek op Nederlanders, vooral van het ‘Naranja Mecanica’ waar ze het Nederlands elftal mee bedoelen. De naam Cruijff zult u zeker horen en inmiddels ongetwijfeld ook die van Robben en Van Persie.

Ervaar het leven van een Argentijnse guacho
Guacho’s zijn typische Zuid-Amerikaanse cowboys. De guacho’s zijn veehoeders en wonen in een ‘estancia’, oftewel een boerderij. Tijdens een excursie ervaart u het leven van de gaucho’s. U bezoekt een museum en een kerk waar u meer te weten komt over het ontstaan van de guacho’s en hun levensstijl. Daarnaast krijgt u een typische Argentijnse lunch. Uiteraard gaat u ook als een echte guacho paardrijden en proeft u de overheerlijke empanadas en de lokale wijn.

Neem de Telerifico (kabelbaan) in Salta
Een prachtig uitzichtpunt, met een adembenemend overzicht van de stad. Met de kabelbaan, genaamd Telerifico staat u binnen enkele minuten aan de top. De kabelbaan vertrekt vanaf Parque San Marin.

Cerro de los Siete Colores in Purmamarca
Het hoogtepunt van Purmamarca is El Cerro de los Siete Colores (de heuvel met zeven kleuren). Het is een zeer indrukwekkende verschijning, die u eigenlijk niet mag missen! De heuvel bestaat uit verschillende lagen die gevormd is door een type sediment dat zich de afgelopen 600 jaar heeft opgehoopt uit rivieren en oceanen. Felrode, gouden, groene, en roze kleuren vindt u hier onder andere terug. Tip: als u in de ochtend of met zonsopgang de heuvel bezoekt, heeft u gegarandeerd prachtig uitzicht.

Ontdek de Argentijnse kant van de Iguazú Falls
U begint met de Lower Circuit, deze loopt, zoals de naam al zegt, aan de onderkant van de watervallen. U loopt door de prachtige natuur en zult versteld staan van alle mooie watervallen die u tegenkomt. Ook gaat u naar de Upper Circuit, u heeft hier een panoramische uitzicht over de watervallen. Een unieke en bijzondere ervaring! Een deel van de excursie wordt uitgevoerd door de ecologische trein die door het park rijdt.
Tot slot bezoekt u de Devil’s Throat (Garganta del Diablo). De Devil’s Throat is de grootste waterval van de Iguazú Falls en zeker de moeite waard om te bezoeken! Met de ecologische trein die door de jungle rijdt, gaat u naar het Devil’s Throat station. Hier loopt u over een loopbrug, waar u kunt genieten van de prachtige omgeving van de Iguazú rivier en de omliggende eilanden. De loopbrug die naar Devil’s Throat leidt is ongeveer 1200 meter lang, beweegt niet en is veilig. Aan het einde van de loopbrug komt u bij Devil’s Throat aan, een ‘gordijn’ van 80 meter waar het water van naar beneden klettert!

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Argentinië

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.