Kijkje in de koffer van...

Op reis gaan met je kinderen is ontzettend leuk, maar voordat je vertrekt moeten er heel wat koffers ingepakt worden. En dan komt de vraag, wat neem je mee? En wat kun je echt niet missen als je op reis gaat met je kids? Onze gezinreizenexperts geven je in dit blog een kijkje in hun koffer en inspireren je graag!

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Datum: 17 mei 2023
Gezinsreizenexpert Suus bij Elephant Hills

Suus: instant happiness met voetbal en lego

Gezinsreizenexpert Suus heeft drie zoons en laat ze de wereld zien. Op reis in Thailand, genieten op Curaçao, een rondreis in Zuid-Afrika met een camper… ze hebben in hun korte leventje al heel wat mooie plekken mogen ontdekken. Wereldreizigers in spé dus! En een hoop koffers om in te pakken met drie kids.

“Het geluk met mijn jongens is dat ze niet veel nodig hebben. Voetbalpakjes doen het altijd goed; ze drogen snel en nemen weinig ruimte in. En natuurlijk gaat er ook een voetbal mee; instant happiness voor de boys! En lego. Daar nemen we altijd een grote tas van mee. Superhandig voor in een restaurant of voor onderweg.

Over onderweg gesproken, ik neem ook altijd een tas met kleine cadeautjes mee. Iedere 2 uur krijgen ze een cadeautje. Het is ontzettend leuk voor de kinderen om ergens naar uit te kijken tijdens een lange zit in het vliegtuig of in de auto. Ik heb hier trouwens ook een leuke blog over geschreven, dus wil je hier meer over weten lees dan ‘Autoreis met kinderen, maak er een feestje van‘ eens.

Verder zit er ook altijd een tablet met leuke spelletjes erop in onze tas. Niet dat ze de hele tijd op hun scherm zitten, maar soms is het even lekker om bij te komen van alle indrukken.

Als laatste wil ik nog meegeven dat je eigenlijk altijd teveel inpakt. Leg alles klaar en bedenk dan “heb ik dat echt nodig”. Je zult zien dat er echt wel wat thuis kan blijven. Pak makkelijke dingen inm zoals kleren die snel drogen of dunne shirts. En gebruik packing cubes; ideale tasjes waar je per gezinslid de kleding in kunt doen. Bij ons heeft iedereen een eigen kleur. Dat is heel handig om snel je spullen terug te vinden.

Leonie: de hydrofiele doek is onmisbaar!

Gezinsreizenexpert Leonie houdt er ook van om de wereld te ontdekken met haar gezin. Een ding wat volgens haar echt mee moet op reis? Een hydrofiele doek!

“Wat een uitvinding is dat. Ik sjouw ze overal mee naartoe. Ze hebben me al op meerdere manieren uit de brand geholpen: als handdoek, als deken, als kleedje op het strand of als schaduwdoek. Hartstikke handig en wat mij betreft onmisbaar.”

Wat ik verder altijd meeneem?

  • Entertainment voor onderweg. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan een (water)kleurboek, tablet of klein speelgoed.
  • Kleine snacks voor de lekkere trek, want “hangry” kids kun je echt beter voorkomen!
  • Een kleine draagbare ventilator; ideaal om je kind even snel verkoeling te geven in de kinderwagen of als het ergens erg warm is.
Leonie met dochter

Shelley: een opblaasbaar zwembadje voor de kids

“Wat is onmisbaar als je gaat reizen met kleine kinderen? Goede vraag. Ik ben Shelley, gezinsreizenexpert bij Travelnauts en mijn dochters zijn 2 en 4 jaar oud. In januari heb ik met mijn gezin voor het eerst een verre rondreis door Costa Rica gemaakt en dat is ons goed bevallen!

Wij waren erg blij dat we onze rugdrager én ons opblaasbare zwembadje bij ons hadden. Een buggy is dit soort landen is niet heel handig, dus de rugdrager is dan een geweldige uitkomst. We namen de kinderen overal mee naartoe en als ze moe waren konden ze even bijkomen in de draagzak, echt ideaal. Daarnaast hebben we het opblaasbare zwembadje heel vaak gebruikt. Het was zo lekker om op een warme dag je eigen badje op je veranda te hebben. Onze meiden vermaakten zich prima en wij konden genieten van de rust.

Wat we verder in onze koffers hadden:

  • Onze oudste dochter heeft een eigen zebra koffer. Deze mag ze zelf vullen met knuffels en speelgoed. De koffer is zo gemaakt dat je er bovenop kunt zitten; hartstikke leuk om mee te racen over het vliegveld.
  • Praktische dingen als luiers, zwemluiers (die kun je vaak niet kopen op verre bestemmingen), kleurboeken, zwembandjes, een babyfoon die een lange afstand kan halen, een dekentje voor in het vliegtuig, de IPad, cadeautjes voor onderweg, een digitale camera voor je kindje. Oh, en een verlengsnoer, want stopcontacten zitten altijd op de verkeerde plek 😉
  • Natuurlijk ging er ook eten mee. Knijpfruit, krentenbollen, melkbroodjes, pakjes drinken, een paar maaltijdpotjes en vitamine D. De snacks deden we in de de ‘GoBe Kindersnackspinner’. Een hit bij onze kinderen omdat ze zelf kunnen kiezen wat ze nemen uit het bakje.
  • Klein speelgoed vanuit huis, maar ook nieuwe dingen om mee te spelen doen het altijd goed!”

Miranda: snorkelend de wereld over

Gezinsreizenexpert Miranda gaat graag met haar tieners op pad. Haar koffer ziet er heel anders uit dan die van Shelley met kleinere kinderen. Maar wat is nu belangrijk om mee te nemen als je met tieners op stap gaat? Miranda deelt wat er volgens haar onmisbaar is.

“De telefoon is wel heel belangrijk als je met tieners reist. Het liefst voorkom je natuurlijk dat ze daar de hele tijd mee bezig zijn, maar je ontkomt er niet helemaal aan. Als er geen wifi is hebben we altijd Donald Duckies bij ons. Dat blijft leuk (voor alle leeftijden).

Als we naar zonnige oorden voor een strandvakantie reizen gaan ook altijd de duikmaskers en snorkels mee in de koffer. We vinden het superleuk om de onderwaterwereld te ontdekken en dan is eigen materiaal erg fijn. En wat bij ons echt niet mag ontbreken is een voetbal! Onderweg een potje voetballen met de lokale kids is een feestje!”

Bianca: de powerbank en e-reader moeten mee

Met drie grote kinderen gaat de telefoon standaard mee tijdens de vakantie van gezinsreizenexpert Bianca. “Een powerbank is ook echt onmisbaar! Ze filmen en fotograferen er op los en natuurlijk moeten de nodige ‘snap’ uurtjes gemaakt worden. We plannen altijd zoveel mogelijk toffe activiteiten in, zodat het scherm vergeten wordt, maar helaas lukt dat niet altijd.

Zelf heb ik altijd mijn e-reader bij me. Vakantie is voor mij een tijd om heerlijk te ontspannen en daar hoort lezen voor mij bij. Sjouwen met boeken is gelukkig verleden tijd, ik ben zo blij met al mijn boeken op één plek.

Mijn man is fervent fotograaf en gaat nooit op pad zonder zijn Nikon camera. Helemaal super, want zo hebben wij de mooiste herinneringen aan onze reizen. Nog een laatste ding, sneldrogende handdoeken pak ik ook altijd in. Ze nemen bijna geen ruimte in en zijn superhandig.”

 

 

Nog meer tips?

Altijd handig om te lezen wat onze gezinsreizenexperts allemaal meenemen op hun reizen, hopelijk geeft het veel inspiratie. Wil je nu nog meer tips over het reizen met kinderen en wat mee te nemen? Lees dan verder in ons blog ‘15 tips voor reizen met kinderen‘. Of neem contact met ons op, dan helpen we je graag met persoonlijke tips.

Pak je koffers maar en reis naar...