Iconische plekken in Australië

In deze blog ontdek je de mooiste plekken van Australië. Australië is een populaire bestemming onder Nederlandse gezinnen. Een langere reis door dit bijzondere land is dan ook vaak in trek in het Nederlandse najaar. Omdat wij bij Travelnauts ook gek zijn op Australië hebben we de meest iconische plekken van deze kindvriendelijk bestemming op een rij gezet.

Kanoën in de jungle van Elephant Hills
Door: Suus Dekker
Land: Australië
Datum: 19 mei 2020
Opera House, Sydney

Sydney Opera House

Boek een rondleiding en bekijk het Opera House van binnen! Leuk is de Junior Adventure Tour waarbij u op een interactieve manier het gebouw ontdekt en de kinderen in kostuum het toneel op gaan. Of woon een voorstelling bij; er worden regelmatig evenementen georganiseerd die geschikt zijn voor het hele gezin.

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is maar liefst 2000 km lang en biedt de meest prachtige koraalriffen. Er zijn zo’n 2000 soorten tropische vissen te vinden. Maar ook schildpadden, dolfijnen, haaien en zelfs walvissen trekken door de riffen heen. Door het azuurblauwe zeewater is het kleurrijke koraalrif prachtig zichtbaar. Duiken, snorkelen of een boottocht met een glazenbodem, vanuit Cairns of Port Douglas kunt u verschillende tours boeken.

Schildpad bij Great Barrier Reef
Australië met kinderen

Uluru / Ayers Rock

Het binnenland van Australië wordt ook wel de Outback genoemd. De Outback is vaak het eerst waar mensen aandenken bij Australië. Deze vlaktes van rood zand lijken zich eindeloos uit te strekken. Voor veel mensen is de Uluru/Ayers Rock het meest bekende symbool van Australië. Deze enorme rotsformatie stijgt 348 meter boven de woestijn uit. Het is gelegen midden in de woestijn van Australië op ongeveer 450 kilometer ten zuidwesten van Alice Springs.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road staat bekend als wellicht de mooiste kustweg ter wereld. De weg begint op ca. anderhalf uur rijden van Melbourne, kort na de plaats Geelong. Daar vandaan slingert de weg zich 400 km langs de zuidwestelijke kust van Victoria. Vaak direct langs de kust, dan weer door dichtbeboste regenwouden, waarna de weg weer een wijds en open land doorsnijdt.

Camperreis met kinderen Australie
Daydream Island, Whitsundays

Whitsundays

Vaar naar het eiland Daydream, een fantastische plek voor families met kinderen. U heeft hier de tijd om te wandelen over het eiland en een bezoek te brengen aan de koraal lagune met prachtig kleurrijk koraal en vele vissen. Ga lekker zwemmen of slenter langs het strand.

Walvissen spotten in Hervey bay

Zou u wel eens kennis willen maken met reusachtige walvissen? Hervey Bay is hier één van de beste plekken voor in Australië! Tussen half/eind juli en eind oktober/begin november trekt het kalme water tussen Fraser Island en Hervey Bay honderden bultrugwalvissen aan. De bultrugwalvissen komen uit Antarctica en trekken tijdens deze periode naar de warmere wateren op zoek naar een partner en zicht te voortplanten. Dé unieke kans om deze dieren te spotten dus!

Walvissen spotten in Hermanus, Zuid-Afrika.
Scheepswrak bij Fraser Island

Fraser Island

Fraser Island is per veerboot in circa 50 minuten te bereiken. Fraser Island staat op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO en heeft unieke flora en fauna, prachtige stranden en regenwouden. Een fantastische ervaring is om het eiland met 4WDrive te verkennen. Via zandwegen komt u op 75-Mile Beach, het uitgestrekte strand dat als snelweg wordt gebruikt.

Kakadu National Park

Dit mag u zeker niet missen tijdens een reis door Australië! Dit park is maar liefst 20.000 hectare groot en heeft een grote diversiteit aan flora en fauna. Er vliegen hier wel 280 verschillende soorten vogels, neem dus zeker een verrekijker mee. Naast de vele dieren die u hier kunt spotten is dit park ook het thuis van de Aboriginals. Een echte aanrader is om op een excursie te gaan die door de Aboriginals georganiseerd zijn, op deze manier leren u en uw kinderen alles over de oude tradities en de cultuur.

 

 

 

Nourlangie Rock, Kakadu National Park
Daintree

Daintree National Park

Dit park is een van de oudste parken ter wereld. Dit waanzinnige regenwoud heeft van alles te bieden. Schrik niet als u een krokodil tegenkomt deze zwemmen hier namelijk rustig rond. Een leuke manier om het park te verkennen is met een 4×4 tijdens deze tour wordt u meegenomen buiten de begaande paden, een unieke ervaring!  De Yuku Yalani-stam zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied en zij leiden u dan ook graag rond in het park.

Onze familiereizen naar Australië