Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Iconische plekken in Australië

Australië is een populaire bestemming onder Nederlandse gezinnen. Een langere reis door dit bijzondere land is dan ook vaak in trek in het Nederlandse najaar. Omdat wij bij Travelnauts ook gek zijn op Australië hebben we de meest iconische plekken van deze kindvriendelijk bestemming op een rij gezet.

Sydney Operahouse

Boek een rondleiding en bekijk het Opera House van binnen! Leuk is de Junior Adventure Tour waarbij u op een interactieve manier het gebouw ontdekt en de kinderen in kostuum het toneel op gaan. Of woon een voorstelling bij; er worden regelmatig evenementen georganiseerd die geschikt zijn voor het hele gezin.

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is maar liefst 2000 km lang en biedt de meest prachtige koraalriffen. Er zijn zo’n 2000 soorten tropische vissen te vinden. Maar ook schildpadden, dolfijnen, haaien en zelfs walvissen trekken door de riffen heen. Door het azuurblauwe zeewater is het kleurrijke koraalrif prachtig zichtbaar. Duiken, snorkelen of een boottocht met een glazenbodem, vanuit Cairns of Port Douglas kunt u verschillende tours boeken.

Fraser Island

Fraser Island is per veerboot in circa 50 minuten te bereiken. Fraser Island staat op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO en heeft unieke flora en fauna, prachtige stranden en regenwouden. Een fantastische ervaring is om het eiland met 4WDrive te verkennen. Via zandwegen komt u op 75-Mile Beach, het uitgestrekte strand dat als snelweg wordt gebruikt.

Uluru / Ayers Rock

Het binnenland van Australië wordt ook wel de Outback genoemd. De Outback is vaak het eerst waar mensen aandenken bij Australië. Deze vlaktes van rood zand lijken zich eindeloos uit te strekken. Voor veel mensen is de Uluru/Ayers Rock het meest bekende symbool van Australië. Deze enorme rotsformatie stijgt 348 meter boven de woestijn uit. Het is gelegen midden in de woestijn van Australië op ongeveer 450 kilometer ten zuidwesten van Alice Springs.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road staat bekend als wellicht de mooiste kustweg ter wereld. De weg begint op ca. anderhalf uur rijden van Melbourne, kort na de plaats Geelong. Daar vandaan slingert de weg zich 400 km langs de zuidwestelijke kust van Victoria. Vaak direct langs de kust, dan weer door dichtbeboste regenwouden, waarna de weg weer een wijds en open land doorsnijdt.

Whitsundays

Vaar naar het eiland Daydream, een fantastische plek voor families met kinderen. U heeft hier de tijd om te wandelen over het eiland en een bezoek te brengen aan de koraal lagune met prachtig kleurrijk koraal en vele vissen. Gaat u ook zeker een kijkje nemen bij het voeren van de haaien en pijlstaartroggen, een aanrader! Ga lekker zwemmen of slenter langs het strand.

Walvissen spotten in Hervey bay

Zou u wel eens kennis willen maken met reusachtige walvissen? Hervey Bay is hier één van de beste plekken voor in Australië! Tussen half/eind juli en eind oktober/begin november trekt het kalme water tussen Fraser Island en Hervey Bay honderden bultrugwalvissen aan. De bultrugwalvissen komen uit Antarctica en trekken tijdens deze periode naar de warmere wateren op zoek naar een partner en zicht te voortplanten. Dé unieke kans om deze dieren te spotten dus!

Wilt u een rondreis maken door Australië? Bekijk al onze familiereizen naar Australië.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.