Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Het mooiste van Botswana

Een avontuurlijke vakantie is gegarandeerd tijdens een reis Botswana en Namibië. Hieronder hebben we de mooiste plekken van Botswana op een rij gezet.

Okavanga Delta

De Okavango Delta ligt in het noordwesten van Botswana, ten noordwesten van Maun en is een bezoek meer dan waard. Van het Angolese hoogland stroomt de rivier de Okavango zuidwaarts, via het noorden van Namibië naar de vlakten van Noord-Botswana. Hier loopt het water uit over de Kalahariwoestijn en vormt ze de grootste inlandige delta van de wereld: een labyrint van duizenden grote en kleine stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen.

Kasane

Nog niet zo lang geleden was Kasane een klein en afgelegen stadje wat zelden werd bezocht. Nu is Kasane het administratieve centrum van het Chobe-gebied. Ten oosten van Kasane ligt het plaatsje Kazungula wat de grenspost is tussen Botswana en Zimbabwe. Tevens is het de aankomstplaats van de ferry vanuit Zambia. De naam is afgeleid van het lokale dialect ‘Masane’ wat waterbesboom betekent. Deze bomen komen hier veel voor langs de oevers van de Chobe-rivier.

Victoria Falls

De Victoria watervallen liggen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia en monden uit in de machtige Zambezirivier. De watervallen storten zich meer dan 100 meter de diepte in, over een breedte van zo’n 1.600 meter. Al van ver ziet u de nevel aan de horizon verschijnen. Het is een trekpleister voor kleinere dieren in een groene omgeving. De watervallen zijn bij hoog water de grootste ter wereld. Een langgerekt gordijn aan vallend water dat zowel vanuit Zambia als Zimbabwe is te bezoeken.

Wilt u een familiereis maken door Botswana, bekijk ons aanbod hier.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.