Het mooiste van Botswana

Een avontuurlijke vakantie is gegarandeerd tijdens onze familiereizen & rondreizen naar Botswana. Hieronder hebben we de mooiste plekken van deze prachtige safari bestemming op een rij gezet.

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Land: Botswana
Datum: 28 december 2019
Okavango Delta

Okavanga Delta

De Okavango Delta ligt in het noordwesten van Botswana, ten noordwesten van Maun en is een bezoek meer dan waard. Van het Angolese hoogland stroomt de rivier de Okavango zuidwaarts, via het noorden van Namibië naar de vlakten van Noord-Botswana. Hier loopt het water uit over de Kalahariwoestijn en vormt ze de grootste inlandige delta van de wereld: een labyrint van duizenden grote en kleine stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen. Door het rondreizen in Botswana hoef je vaak geen keuzes te maken, je kan er vele eilandjes bezoeken!

 Makgadikgadi Salts Pans

In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en Nxai, behorend tot de provincie Central. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete droge periode kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het leven in de zoutpannen los en trekt het duizenden dieren aan. De naamgeving van het enorme Makgadikgadi gebied kan verwarring opleveren. Het gebied bestaat namelijk uit het Makgadikgadi National Park, de Makgadikgadi Pans en Nxai National Park.

 

 

Game drive in Makgadikgadi Pans
Victoria Falls, Zimbabwe

Rondreizen in Botswana naar de Victoria Falls

De Victoria watervallen liggen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia en monden uit in de machtige Zambezirivier. De watervallen storten zich meer dan 100 meter de diepte in, over een breedte van zo’n 1.600 meter. Al van ver ziet u de nevel aan de horizon verschijnen. Het is een trekpleister voor kleinere dieren in een groene omgeving, iets wat je echt wilt zien als je gaat rondreizen in Botswana. De watervallen zijn bij hoog water de grootste ter wereld. Een langgerekt gordijn aan vallend water dat zowel vanuit Zambia als Zimbabwe is te bezoeken.

Onze familiereizen naar Botswana