Camperreis met het gezin? De 7 voordelen op een rij!

Waarom een camperreis met uw kinderen een goed idee is? Gezinsreizenexpert Leonie zet zeven voordelen van een camperreis voor u op een rij!

Zakynthos
Door: Leonie Noordhout
Datum: 28 september 2022
Kamperen in de natuur van Canada

1. Midden in de natuur

Bent u een natuurliefhebber? Dan is een camperreis ideaal, want u verblijft er vaak middenin! Ziet u het al voor u: overnachten midden in de nationale parken van West-Amerika? Wakker worden met uitzicht op metershoge bomen in West-Canada? Of ontbijten met een kangoeroe voor de deur in Australië? Ook fijn: de kinderen hebben vaak veel ruimte en bewegingsvrijheid rondom de camper om heerlijk te kunnen spelen.

2. Altijd alles bij de hand tijdens een camperreis

Tijdens een camperreis reist u in uw eigen huis op wielen! De spullen hoeven maar één keer uitgepakt te worden en u heeft vervolgens tijdens de hele reis alle spullen bij de hand. Alles heeft een vaste plek, waardoor u niet continu op zoek hoeft naar de zonnebrand, dat ene bordspel, de favoriete knuffel van uw kind of het voorleesboek waar u de avond ervoor al in begonnen was. Handig!

Camperreis door Australië
Camperreis

3. Een eigen plekje

Niet alleen de spullen die u meeneemt hebben een eigen plekje in de camper, u en de kinderen hebben dat net zo goed. In een ander bed slapen is vaak even wennen, maar tijdens een camperreis hebben de kinderen wel hun eigen plekje en slapen ze iedere avond in hetzelfde bed. Dat geeft rust. Het is een groot voordeel ten opzichte van een rondreis met overnachtingen in hotels.

4. Eten & drinken tijdens een camperreis

Wanneer u een camperreis maakt, kunt u iedere dag zelf bepalen of u uit eten gaat óf dat u liever zelf kookt. Zo hoeven uw kinderen tijdens de reis hun favoriete maaltijden niet te missen. En wat dacht u van een picknick, midden in de natuur? Of van samen de dag afsluiten door met de kinderen een kampvuur te maken en marshmallows te roosteren? Dat is toch fantastisch?

Marshmallows roosteren op de camping in West-Canada
Spelletjes spelen in de camper

5. Rijden is leuk!

Lang in de auto zitten; kinderen zijn er meestal niet dol op. Met een camper reizen vinden ze daarentegen vaak één groot avontuur! Ook is er in een camper veel meer bewegingsvrijheid in vergelijking met in een auto. De kinderen kunnen onderweg lekker aan een tafel zitten om te kleuren, een spelletje te spelen of filmpjes te kijken op de tablet. En niet geheel onbelangrijk, ook u heeft meer bewegingsruimte. U kunt dus gemakkelijk even bij de kinderen aan tafel aanschuiven.

6. Hoge nood?

Kent u dat; bent u net onderweg en dan moet een van de kinderen (of uzelf) al naar het toilet… Reist u met een camper, dan is er geen nood aan de man. U kunt dan op ieder moment een plaspauze inlassen. Handig!

Camperreis door Tasmanië
Kamperen in Nieuw-Zeeland

7. Tijd voor uzelf

Liggen de kinderen op bed? Dan kunt u met uw partner met een gerust gevoel voor de camper gaan zitten. Midden in de natuur! Bewonder de heldere sterrenhemel, drink een lekker wijntje, lees dat boek dat al eeuwen op uw nachtkastje ligt of geniet van een goed gesprek. Het is tenslotte ook voor u vakantie.

De magie van een camperreis

Ziet u het inmiddels al helemaal voor u, een camperreis maken met het gezin? Om midden in het Amerikaanse Bryce Canyon National Park wakker te worden en de zonsopgang te bewonderen? Om een hert op de camping in West-Canada te spotten? Of met een struisvogel voor de deur wakker te worden in uw camper in Namibië? Zoek dan uw favoriete camperreis met kinderen uit.

Struisvogel op de camping in Namibië

Met uw gezin een camperreis maken?