Camperreis West-Amerika met kinderen

West-Amerika is een geliefde bestemming voor familiereizen. De staten bieden zowel schitterende nationale parken als bruisende steden wat voor veel variatie in de reis zorgt. Wij zijn dan ook groot fan van een (camper)reis met kinderen door Amerika.

Ontdek samen grote steden als San Francisco, Los Angeles, San Diego en het bruisende Las Vegas. Nabij Los Angeles heeft u de mogelijkheid om Disneyland Anaheim te bezoeken en in San Francisco mag een fietstocht over de Golden Gate Bridge natuurlijk niet ontbreken.

Ook de nationale parken worden bezocht tijdens een camperrondreis door het westen van Amerika. Verblijf op prachtige ‘campsites’ midden in de natuur van de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite. Maak een helikoptervlucht over de Grand Canyon om deze indrukwekkende kloof op een wel heel bijzondere manier te zien.

 

Shete Boka National Park op Curacao
Door: Miranda Schoone
Land: Amerika
Datum: 4 september 2020
Familiereis per camper door de rockies

Voordeel camperreis

Wie droomt er niet van een stoere roadtrip per camper door het westen van Amerika? Wij hebben de voordelen van een camperreis voor gezinnen op een rij gezet.

 • Het grootste voordeel van het reizen per camper is de vrijheid die u heeft. Hebben de kinderen het naar hun zin op de ‘campsite’? Dan blijft u gewoon een dag langer en past u het reisschema ter plaatse aan.
 • Ook hoeft u niet om de dag de koffers opnieuw in te pakken.
 • Erg fijn is ook dat u de mogelijkheid heeft om zelf te koken. In de camper heeft u een klein gasfornuis. Op de wat ‘luxere’ kampeerplaatsen heeft u vaak ook een eigen barbecue.
 • Waar u bij een verblijf in hotels aan het einde van de dag vaak in uw hotelkamer te vinden bent, kunt u bij een camperreis aan het einde van de dag nog heerlijk buiten nagenieten.
 • Gaat u een dagje op pad, dan gaat de hele camper mee. Dit kan in begin even wennen zijn, maar tegelijk ook erg fijn. Alles meteen bij de hand en zijn de kinderen erg vermoeid, dan is een uurtje slapen tussendoor ook mogelijk.
 • Voor kleine kinderen is een vertrouwde slaapomgeving erg fijn. In de camper hebben zij hun eigen plekje waar ze met hun eigen knuffels snel zullen wennen.

Ophalen/inleveren

Het ophalen en inleveren van de camper gaat over het algemeen vrij hetzelfde bij de verhuurmaatschappijen. Vaak zit er alleen verschil in de tijden en of er wel of geen vervoer naar het verhuurstation is inbegrepen.

Veelal kunt u de camper ophalen in de middag. Na de benodigde papierwerk krijgt u van een medewerker van de verhuurmaatschappij de sleutel van uw camper. Samen met de medewerker loopt u een rondje om de camper en krijgt u de nodige uitleg over onder andere het besturen van de camper, het gebruik van de generator en het vullen en legen van de watertanken.

Erg fijn om meteen bij ophalen te doen is de koffers leeg te halen en de camper in te richten. Zo kunt u bij aankomst op de eerste ‘campsite’ meteen gaan genieten. Na het inrichten van de camper kunt u op pad. Bezoek onderweg naar de eerste overnachtingslocatie de Walmart (supermarkt) om boodschappen te doen voor de eerste dagen.

Het inleveren van de camper gebeurt in de ochtend. Zorg dat u de koffers de avond voor het inleveren al heeft ingepakt. De camper dient schoon ingeleverd te worden, dit kunt u uiteraard bij aankomst bij het verhuurstation nog doen. Een medewerker bij het verhuurstation controleert de camper en neemt de sleutels van de camper weer in.

Familiereis per camper door de rockies
Gezin in Grand Canyon

De 5 leukste tips en activiteiten met kinderen tijdens de camperreis

Door de afwisseling tussen steden en natuurparken zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Wij hebben de 5 leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij gezet.

 1. Bezoek de wereldberoemde gevangenis Alcatraz in de baai van San Francisco. Dagelijks vertrekken er veerboten naar het eiland.
 2. De Navajo indianen hebben de kloof lang geheim gehouden, maar de Antelope Canyon is tegenwoordig een plek van de mooiste plekken die u kunt bezoeken.
 3. Ten zuiden van Page vindt u een andere prachtig natuurverschijnsel, namelijk de Horseshoe Bend, een bocht in de vorm van een hoefijzer.
 4. Stap aan boord van de Grand Canyon Railway-trein voor een onvergetelijke trip naar de majestueuze Grand Canyon.
 5. In de omgeving van Los Angeles liggen verschillende themaparken voor jong en oud. Geniet van een dagje vertier en de leukste attracties.

Onze camperreizen naar Amerika