5 tips voor Sydney met kinderen!

Dat Sydney een te gekke stad is weten we allemaal. Dat het ook nog eens superleuk is om met kinderen te ontdekken ondervond onze directeur Simone, die in de zomervakantie een familiereis door Australië maakte. Met haar man en zoons ontdekte ze deze bruisende stad in drie dagen tijd. Ze vertelt over hun belevingen en deelt meteen haar tips voor Sydney!

De rivier op in Grand Teton National Park
Door: Simone Jansen
Land: Australië
Datum: 26 juli 2022
Bondi Beach

Sydney - tip 1: Hop-on, Hop-off

Na een nachtje bijkomen van de vlucht is het tijd om Sydney te verkennen. Wij kiezen voor de Hop-on Hop-off bus. Het is misschien een beetje een voor de hand liggende tip voor Sydney, maar het is ideaal; de bus passeert veel highlights in korte tijd én het is erg leuk voor de kids! Wij kopen tickets voor twee verschillende routes; de stadsroute en de strandroute.  

Tijdens de stadsroute stoppen we bij de belangrijkste bezienswaardigheden; Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Maar ook St. Mary’s Cathedral, de botanische tuinen en de levendige wijken The Rocks en Circular Quay zijn zeer de moeite waard. De strandroute brengt ons langs baaien en levendige stranden. Bondi Beach is een heerlijke plek om een tijdje te vertoeven! De kids kunnen hier bodyboarden of surfen, maar chillen kan natuurlijk ook. Het is sowieso al erg leuk om naar de surfers in het water te kijken en de Australische “surfvibe” mee te krijgen.

Na dit leuke avontuur is er nog genoeg tijd om te zwemmen in het binnenzwembad van het hotel. We hebben het hotel er op uitgekozen; super voor de kinderen… en natuurlijk voor onszelf! In de avond gaan we eten in een van de vele hippe restaurants in de stad en genieten van de gezellige sfeer van Sydney.  

Sydney - tip 2: ga sky high

De volgende dag staat het hoogste gebouw van Sydney op het programma; de Sydney Tower Eye! We begeven ons naar het observatiedek op 250 meter hoogte en hebben een 360°-uitzicht over de stad. We zien de iconische Harbour Bridge, de historische wijk The Rocks en in de verte de witte stranden van Bondi Beach. Superleuk om de hoogtepunten die we gisteren gezien hebben nu vanuit dit perspectief te bewonderen.

Zijn je kinderen ouder dan 10 en echte dare devils? Dan kun je hier ook een heel spannend uitje van maken, je kunt hier namelijk een Sky Walk doen. Je wordt dan in een pak gehesen en aan de railing vastgehaakt. Best een beetje spannend zo hoog, maar wauw, wat gaaf! Je loopt rond de toren en ziet alle highlights van Sydney. Dan komt het gaafste deel van de wandeling; de glazen vloer. Met één druk op de knop beweegt het glazen platform naar buiten, een gek en tegelijkertijd tof gevoel. Je kijkt uit op de straten van Sydney en de mensen onder je lijken wel kleine poppetjes!

 

Sydney Eye Tower
Opera House, Sydney

Sydney - tip 3: Opera House met kids? Ja!

Nadat we zijn bijgekomen van dit avontuur checken we in voor een backstage tour in het Sydney Opera House. De tour duurt een uur, dus perfect voor de kinderen. We leren van alles over de geschiedenis van dit iconische gebouw en verwonderen ons over de pracht en praal in de verschillende zalen. Ook vertelt de gids over de architectonische hoogstandjes. Wist u dat het dak uit maar liefst 1.056.000 witgrijzige tegeltjes bestaat? Men zegt dat de architect geïnspireerd was door een gepelde sinaasappel toen hij het ontwerp schetste, grappig toch?

Deze dag is weer voorbij gevlogen. We twijfelen wat we morgen gaan doen; in de stad blijven of toch nog de Blue Mountains meepakken? We willen alles uit deze reis door Australië halen en besluiten: we gaan voor de Blue Mountains!

Sydney - tip 4: maak een uitstapje naar de Blue Mountains

Vandaag is een vroegertje! Met de bus rijden we naar de Blue Mountains. Dit prachtige natuurgebied (niet zo ver van Sydney vandaan) staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties, verkoelende watervallen, bergen en ruige kliffen. Het heeft zijn naam te danken aan de eucalyptusbomen met een blauwe oliewaas. Die waas zorgt voor een blauwe gloed in de lucht, heel bijzonder.

Eenmaal aangekomen ontdekken we de Blue Mountains door middel van de drie verschillende attracties van Scenic World. De prachtige uitzichtpunten worden met elkaar verbonden door de Scenic Railway, Walkway en Cableway. We beginnen met de Scenic Railway en stappen in de trein voor een spectaculair ritje langs de bergen. Deze treinrit staat bekend als de steilste ter wereld! Daarna genieten we van het adembenemende uitzicht vanuit de Cableway. Deze kabelbaan neemt ons namelijk mee langs de iconische rotsformaties de Three Sisters, Orphan Rock en Mount Solitary. Bij het eindpunt van de kabelbaan start de Walkway; we maken een wandeling van ongeveer 20 minuten door het regenwoud van de Blue Mountains. Drie totaal verschillende belevingen maar allemaal té leuk met de kinderen. Een absolute aanrader wanneer u een familiereis door Oost-Australië wilt maken!

Three Sisters, Blue Mountains
Sydney bij zonsondergang

Sydney - tip 5: cruise around!

Mijn laatste tip voor Sydney alweer! U kunt natuurlijk met de bus terug naar Sydney reizen vanaf de Blue Mountains, maar wij kozen voor een cruise. De prachtige zonsondergang en dan de skyline van Sydney op zien doemen bij aankomst in de haven… wat een onvergetelijk moment! Deze cruise kunt u overigens ook boeken wanneer u de Blue Mountains niet bezoekt.

Dit waren mijn tips voor Sydney! Wij vonden Sydney een heel gave stad; er hangt een fijne sfeer en er zijn superleuke activiteiten voor de kinderen. Het was een goed begin van onze reis! Benieuwd naar al onze avonturen en het reizen door Australië in de zomervakantie? Ik vertel er alles over in mijn uitgebreide blog over mijn reis naar Australië.

Bent u al overtuigd door mijn tips voor Sydney? Neem dan een kijkje bij onze familiereizen en ontdek Australië met uw kinderen.

Enthousiast geworden door de tips voor Sydney?