Wat maakt Indonesië een goede bestemming voor een gezinsvakantie?
Indonesië is heel divers en erg populair onder gezinnen. Dit is vanwege de rustige stranden die veel zwemmogelijkheden bieden. De eilanden bieden een perfecte mix van avontuur, cultuur en ontspanning voor het hele gezin. Indonesië heeft veel kindvriendelijke accommodaties, wat het een perfecte plek maakt voor een onvergetelijke bestemming voor het hele gezin.
Hoe zit het met het eten in Indonesië voor kinderen?
In heel Indonesië vind je overal rijst. De ene keer met kip en de andere keer met lokale groenten en sausjes. Veel van deze gerechten zijn kindvriendelijk. Op de toeristische plekken zijn er genoeg westerse restaurants waar ze simpel eten verkopen die wij hier in Nederland ook kennen.
Zijn er speciale activiteiten voor kinderen tijdens de rondreis?
Jazeker! Tijdens de gezinsreizen zorgen we voor afwisselende activiteiten zodat er voor ieder gezinslid wat leuks tussen zit. Zo kunnen jullie in Indonesië snorkelen, kooklessen volgen of fietstochten maken door de rijstvelden. Liever wat actievers? Dan kunnen jullie raften of klimmen in een adventure park.
Zijn er bepaalde kledingvoorschriften waar we ons aan moeten houden tijdens onze reis in Indonesië?
Op de toeristische plekken lopen veel mensen in een korte broek met topje. De sfeer is hier relaxed en de toeristen zijn al jaren onderdeel van het straatbeeld. Korte broeken, jurkjes en bikini’s zijn prima. In tempels wordt bedekkende kleding daarentegen wel verwacht. De schouders en knieën moeten dan bedekt zijn. Soms moet je in een tempel een sarong dragen, maar die zijn daar ook altijd verkrijgbaar.
Op Java is het wel belangrijk om bedekkende kleding te dragen. Dit is vooral uit respect naar de islamitische cultuur daar. Geen zorgen, je hoeft je niet van top tot teen te bedekken. Voor zowel mannen als vrouwen wordt het aangeraden om T-shirts met mouwen te dragen en broeken of rokken tot over de knie. Losse, ademende kleding is hier perfect voor. Denk aan linnen kleding of katoen.
Moet ik rekening houden met de verschillende tijdzones in Indonesië tijdens mijn rondreis?
Indonesië kent verschillende tijdzones:
- Op Java en Sumatra is het vijf uur later (’s winters zes uur)
- Op Bali zes uur (’s winters zeven uur)
Welke valuta wordt er gebruikt in Indonesië en waar kunnen we geld wisselen?
De munteenheid van Indonesië is de Indonesische Rupiah (IDR). Je mag maximaal IDR 100.000.000 in- en uitvoeren. Buitenlandse valuta mag Je onbeperkt in en uit het land brengen. De actuele koersen kun je raadplegen via www.valuta.nl.
Voor het wisselen van geld, kun je terecht bij een ATM. Deze zijn op veel plekken te vinden op de eilanden. Het is aan te raden om niet altijd al je geld tegelijkertijd mee te nemen, maar ook wat in je accommodatie te laten. Op Bali is er (bijna) altijd wel een ATM binnen handbereik, maar op Java is het handig om hier van tevoren iets meer rekening mee te houden.
Hoe zit het met de veiligheid in Indonesië?
De Indonesiërs zijn dol op kinderen en zijn dan ook heel geïnteresseerd. Ze zijn super vriendelijk dus dat gaat helemaal goedkomen. Het is wel belangrijk om goed te letten op het water dat je binnenkrijgt. Het kraanwater is niet te drinken in Indonesië. Let dan ook goed als je gesneden fruit koopt bij een lokaal kraampje, dit spoelen ze vaak af met kraanwater. Als je een flesje water koopt langs de weg, check dan even of hij goed dicht zit en niet is bijgevuld.
Heb ik een visum nodig als ik naar Indonesië reis?
Een geldig visum voor Indonesië is vereist. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen kun je een visum aanvragen op de luchthaven. Het visum is dan gratis. Wel is het belangrijk dat je in bezig bent van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zeven maanden geldig is. Voor een verblijf van meer dan 30 dagen is het verplicht om een visum aan te vragen.
N.B: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Je blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.
Wat is onbeleefd in Indonesië?
Dingen die voor ons heel normaal zijn, kunnen worden gezien als onbeschoft. Een voorbeeld is dat het onbeleefd is als je je linkerhand gebruikt tijdens het eten of om de hand te schudden. De linkerhand wordt als onrein gezien, gebruik dus je altijd je rechterhand. Ook om geld te geven aan iemand bijvoorbeeld.
Hebben jullie nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om jullie familiereis in Indonesië perfect te plannen!