Familiereis per camper door Nieuw-Zeeland28-daagse reis

Ga op ontdekkingsreis door het land van de Maori, uitgestrekte natuurparken, grotten en geisers… Nieuw-Zeeland. Een geweldig land om per camper te ontdekken! Kamperen en rondreizen door Nieuw-Zeeland is een feest vanwege de prachtige natuur. Ervaar de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt met uw gezin. U deelt zelf uw route en tijd in, blijft gemakkelijk wat langer op een leuke plek en bent enorm flexibel. Reizen tussen het Noorder- en Zuidereiland is bovendien geen enkel probleem, uw camper kan gewoon mee op de veerboot.

Voor de kids
 • Voor alle leeftijden
 • Camperreis van Noorder naar Zuidereiland
 • Maak een helikoptervlucht naar de gletsjer
 • Per boot varen door indrukwekkende fjorden
 • Spot het nationale dier van Nieuw-Zeeland; de Kiwi
 • Overnachten in de natuur
 • Marshmallows roosteren tijdens een kampvuur
€ 3.899,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen vluchten met Singapore Airlines vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Gezinsvriendelijk verblijf in Auckland, op basis van logies
 • Camperhuur Britz
 • Inclusive package verzekeringen en extra's
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Een magische wandeling door het bos

Mooi, magisch en majesteus, dat is de Redwoods Treewalk. De 28 hangbruggen en 27 platformen op 20 meter hoogte zijn omgeven door 120 jaar oude bomen van wel 75 meter hoog. Dat zijn cijfers waar het even van kan duizelen. Overdag genieten jullie hier van het groene bos en zien jullie de natuur uit een heel ander perspectief. Een aanrader is om de wandeling door de boomtoppen 's avonds te doen. Het bos is dan magisch verlicht.

Roadtrip per camper

Wakker worden midden in de natuur, aan de kust of op dichtbij een levendige stad? Met een camper kan het allemaal. Jullie verblijven op afwisselende locaties en hebben de gehele reis jullie eigen 'huisje' bij je. Maak snel nieuwe vrienden op de camping en sluit de avond af met een gezellig kampvuur.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Praktisch

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Vertrek uit Amsterdam Dag 1

  Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam in de richting van Nieuw-Zeeland. Er wordt een overstap gemaakt op een luchthaven, alvorens u de volgende dag aankomt in Auckland.

 • Aankomst in Auckland Dag 2

  Na twee lange vluchten komt u aan in Auckland. De stad is gelegen op het Noordereiland en door haar ligging nabij de zee is de temperatuur er veelal aangenaam. U gaat op eigen gelegenheid naar het verblijf in het centrum van Auckland waar u de eerste dagen kunt bijkomen en de stad of omliggende eilanden te verkennen.

  Auckland City Hotel - Auckland

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Auckland Dag 3

  U heeft genoeg om bij te komen van de lange vlucht en om op uw gemak Auckland te ontdekken. Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen te vinden! Slenter door Auckland Harbour, geniet van een adembenemend uitzicht vanaf de Sky Tower, bezoek de Auckland Botanic Gardens of maak er toch een actieve dag van met een bezoek aan het eiland Rangitoto of Waiheke.

  Auckland City Hotel - Auckland

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Auckland - Camper ophalen Dag 4

  U reist vandaag naar het verhuurstation van Britz of Maui om uw camper op te halen. Wij hebben voor u de verhuurmaatschappijen naast elkaar gezet.

  Britz
  Britz is de grootste camperverhuurder in Nieuw-Zeeland. De campers zijn gemiddeld 2 tot 5 jaar oud. Britz biedt compacte campers, grotere campertypes met een entertainmentsysteem compleet met dvd-speler, maar liefst twee zithoeken en een automatisch uitklapbaar zonnescherm. De maatschappij werkt met flextarieven die worden gebaseerd op vraag en aanbod, deze wijzigen wekelijks. U reist op eigen gelegenheid naar het verhuurstation van Britz in Auckland, Christchurch of Queenstown. Eventuele kinderzitjes en boosterseats zijn bij de huur van uw camper inbegrepen. Britz biedt campers tot 6 personen.

  Maui
  Maui staat voor goede service, prachtige en moderne campers met de meest moderne faciliteiten. Zo beschikken de campers allen over een entertainmentsysteem compleet met dvd-speler, hebben de grotere campertypes maar liefst twee zithoeken en een automatisch uitklapbaar zonnescherm. De maatschappij werkt met flextarieven die worden gebaseerd op vraag en aanbod, deze wijzigen wekelijks. U reist op eigen gelegenheid naar het verhuurstation van Maui, deze ligt over het algemeen in een straal van circa 10 kilometer van het stadscentrum. Maui heeft verhuurstations in Auckland, Christchurch en Queenstown. Eventuele kinderzitjes en boosterseats zijn bij de huur van uw camper inbegrepen. Maui biedt campers tot 6 personen. Campers van Maui zijn gemiddeld tot 2,5 jaar oud. Maui biedt daarmee de meeste luxe en comfort tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland.

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Camper rondreis Dag 5-27

  De camperreis brengt u langs alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Vanuit Auckland verkent u het Noordereiland, waarna u de ferry neemt richting het Zuidereiland. De camper wordt ingeleverd in Christchurch.

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vertrek Christchurch naar Amsterdam Dag 28

  Vandaag levert u de camper in nabij de luchthaven van Christchurch. Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Christchurch waar u zich gereed maakt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 29

  Einde van deze fantastische reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.899,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen vluchten met Singapore Airlines vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Gezinsvriendelijk verblijf in Auckland, op basis van logies
 • Camperhuur Britz
 • Inclusive package verzekeringen en extra's
 • Ferry-overtocht van Noorder- naar Zuidereiland
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt (digitaal) documentatiepakket met uitgebreide reisbeschrijvingen en tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 3.899,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Praktisch

 • Campings reserveren

  We krijgen veel vragen over het reserveren van campings in Australië en Nieuw-Zeeland. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen samengesteld en deze voor u beantwoord:

  We maken een lange reis en hebben geen idee hoe onze definitieve route gaat zijn. We willen graag flexibel zijn en vrijheid hebben, kan dit?
  Het reizen is de afgelopen jaren enorm verandert. Het heeft ervoor gezorgd dat het aanbod kleiner is geworden, terwijl de vraag groter is. In het verleden was het niet nodig om campings te reserveren in het laagseizoen (mei tot en met september). We merken van de afgelopen 2 jaren dat dit wel een must is om zekerheid te hebben en geen stress te hebben om aan het einde van de dag te horen krijgen dat campings vol zijn en er verschillende campings benadert moeten worden. Geen prettige manier van reizen. Voor de andere maanden is het altijd al noodzakelijk geweest om campings te reserveren.

  Is het reserveren van campings nodig voor heel Australië en Nieuw-Zeeland?
  Uiteraard is dit per regio verschillend, maar alsnog raden we aan om alles ver van te voren vast te leggen. Vaak is het binnenland van Australië minder druk qua toeristen, maar hier zijn dan ook veel minder campings te vinden. De kustlocaties in Queensland zijn daarnaast ook erg gewild onder Australiërs zelf. In Nieuw-Zeeland is de noodzaak iets minder groot, maar ook hier zijn de mooiste campings vooraf volgeboekt, met name in de maanden december en januari. 

  Mag je wildkamperen in Australië en Nieuw-Zeeland om zo de vrijheid te behouden?
  In Australië & Nieuw-Zeeland mag je officieel niet wild kamperen. Er zijn boetes van toepassing voor het wild kamperen. 

  Wat voor soorten campings zijn er te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland?
  Het aanbod aan campings is groot en wisselt enorm. Zo zijn er grote familiecampings, zoals we deze ook kennen in Europa met animatie en zwembadcomplexen. Daarnaast zijn er, voornamelijk in Nieuw-Zeeland, ook echte natuurcampings waar u verblijft middenin een natuurpark. Op deze campings is geen receptie aanwezig, maar dient u wat geld in een envelop te stoppen en in een brievenbus te doen. Denk er aan dat er ook natuurcampings zijn die niet beschikken over stroomvoorzieningen of warm water. 

  Waar vind ik een overzicht van de campings die er te vinden zijn?
  Onze tip: Download de app Wikicamps Australia of WikiCamps New Zealand. Deze app kunt u gratis downloaden en zit boordevol informatie. U kunt het volgende met deze app:
  – Alle campings zijn geladen die te vinden zijn op beide bestemmingen (het aanbod is immens)
  – De voorzieningen worden per camping aangegeven
  – Er worden richtprijzen aangegeven die de camping hanteert
  – Recensies van voorgaande reizigers zijn toegevoegd
  – Er wordt onderscheid gemaakt tussen Caravan Parks en campgrounds
  – Via de app kunt u zelf een route samenstellen en de campings toevoegen, zodat u een logische route heeft, welke u de gehele reis bij de hand kunt houden.
  Het is NIET mogelijk om via de app reserveringen te maken.

  Hoe kan ik de campings reserveren?
  Via de Wikicamps app https://www.wikicamps.com.au/ krijgt u per camping ook informatie te zien over de website / contactgegevens van de camping. We raden aan om rechtstreeks contact op te nemen met de campings voor het reserveren van een plek. De betaling gaan via uw creditcard.

  Wat zijn goede campings?
  Onderstaand zijn campings van zeer goede kwaliteit met veel voorzieningen. Het gaat hier niet om de natuurcampings, maar de wat grotere / comfortabele campings. 
  Big4 Holiday Parks in Australië: https://www.big4.com.au/
  Top10 Holiday Parks in Nieuw-Zeeland: https://top10.co.nz/

 • Klimaat

  De seizoenen in Nieuw Zeeland zijn tegenovergesteld aan Nederland.
  Zo duurt de lente van september tot november, de zomer van december tot februari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus.
  Er is een gematigd zeeklimaat en van het noorden naar het zuiden wordt het steeds kouder.
  Het noorden kent een tropisch klimaat. In de hoge bergen ligt het gehele jaar sneeuw.

 • Inentingen

  Voor Nieuw-Zeeland zijn geen inentingen nodig. De hygiënische normen zijn erg hoog. Ziektes als Malaria komen er niet voor.

 • Reisdocumenten

  U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 3 maanden geldig is. Als u uw reis onderbreekt in Azië dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland/België. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.
   
  Vanaf 01 oktober 2019 dient iedereen die naar Nieuw Zeeland reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA. Deze kunt u aanvragen bij de officiële website van de regering van Nieuw-Zeeland: https://nzeta.immigration.govt.nz/
  Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Nieuw-Zeeland) en een creditcard bij de hand. U dient het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 2 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment NZD$ 9,- per persoon via de mobiele app en NZD,- per persoon voor aanvragen via de website.