Informatie Corona Virus

U heeft een reis bij ons geboekt

Wij zijn ons er van bewust dat er veel onrust is omtrent het corona virus (COVID-19). Het advies van het ministerie van buitenlandse zaken en de informatie van het RIVM houden wij nauwlettend in de gaten. Daarnaast hebben wij dagelijks contact met onze lokale vertegenwoordiging om de situatie per locatie te monitoren. Veiligheid voor alle gezinnen staat bij ons voorop.

U heeft een reis geboekt met vertrek t/m 31 mei
Alle reizen met vertrek t/m 31 mei worden door ons in overleg met u omgeboekt. U ontvangt van ons een reistegoed voor het bedrag dat u reeds betaald heeft aan ons in de vorm van een voucher*. Wij nemen hiervoor spoedig telefonisch contact met u op. Dit om de belasting op de telefoon en op de e-mail te vermijden. Wij zullen zorgdragen voor onze klanten op volgorde van vertrekdatum.

U heeft een reis geboekt met vertrek vanaf 1 juni
Indien er reeds een inreisverbod voor uw reisperiode voor uw bestemming geldt, dan kunt u uw reis omboeken naar een latere vertrekdatum in 2020 of 2021. Ook hiervoor ontvangt u van ons een reistegoed in de vorm van een voucher* voor het bedrag dat u reeds betaald heeft. Wij nemen hiervoor telefonisch contact met u op. Dit om de belasting op de telefoon en op de e-mail te vermijden. Wij zullen zorgdragen voor onze klanten op volgorde van vertrekdatum.
Indien er nog geen inreisverbod geldt, dan raden wij u aan om de situatie af te wachten. Mocht u toch al willen omboeken, dan kunt u contact met ons opnemen en kijken wij wat er mogelijk is.

*Wij realiseren ons dat onder normale omstandigheden bij een annulering wij de reissom zouden moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat in overleg met de reis- en luchtvaartbranche en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Autoriteit Consument en Markt  het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken.

Voor iedere klant zullen wij het beste scenario aanhouden. De ANVR voorwaarden zijn niet altijd het gunstigst in deze situatie, als dit het geval is, zullen wij soepele voorwaarden binnen onze mogelijkheden hanteren. Hierbij zijn we natuurlijk ook afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de lokale leveranciers.

Verder willen wij de zorg wegnemen die wellicht is ontstaan door de media over de financiële situatie van veel reisbedrijven. Wij zijn een gezond bedrijf en de SGR biedt uw zekerheid. SGR staat garant mochten wij toch in financiële problemen komen. Uw reis wordt dan alsnog uitgevoerd of u krijgt uw reissom terug.

Tot slot, om de gezondheid van onze medewerkers te waarborgen, werken we vanuit huis. Wij hopen op uw begrip als sommige zaken wat langer duren of iets anders gaan dan u van ons gewend bent.

U heeft nog geen reis geboekt maar wel reisplannen

Uiteraard hebben wij begrip dat u bedenkingen heeft met betrekking tot de ontwikkelingen van het coronavirus. Wij denken hierin graag met u mee om toch een prachtige reis voor uw gezin samen te stellen.

Waarom nu wel boeken voor zomer 2020 of later?
Op dit moment zijn de gewenste reisonderdelen vaak nog beschikbaar tegen een scherp tarief. Veel tarieven worden zelfs op dit moment verlaagd.
We gaan er nu nog vanuit dat het Corona virus in uw reisperiode onder controle gaat zijn en u met een gerust hart kunt afreizen.
Wij zijn aangesloten bij de ANVR wat u zekerheid geeft dat wij altijd maatregelen nemen als er iets aan de hand is op uw bestemming.

Kan ik mijn reis annuleren als de situatie verandert?
Het Ministerie van Buitenlandse zaken houdt dit scherp in de gaten. Ze voeren overleg met de gezondheidsinstanties van andere landen. Via een kleurcodering wordt per land een advies gegeven.
Wanneer code rood van toepassing is kunnen wij de geboekte reis niet uitvoeren en kunt u de reis kosteloos annuleren.
Daarnaast kunnen wij voor u op zoek gaan naar een andere mooie bestemming en uw reis omboeken waarbij wij de kosten zo laag mogelijk houden.
Wij hebben hier veel ervaring mee. Vorig jaar hebben we heel veel gezinnen waarbij de reis naar Sri Lanka niet uitgevoerd kon worden omgeboekt naar een andere mooie bestemming.

Ik twijfel
Wij kijken graag naar de mogelijkheden om de reis voor u in optie te plaatsen zodat u de situatie nog even kunt aankijken. Op een later gewenst moment nemen wij graag contact met u op zodat u met een goed gevoel een beslissing kunt nemen.

Handige websites