Informatie Corona Virus

U heeft een reis bij ons geboekt

Wij zijn ons er van bewust dat er veel onrust is omtrent het corona virus (COVID-19). Het advies van het ministerie van buitenlandse zaken en de informatie van het RIVM houden wij nauwlettend in de gaten. Daarnaast hebben wij dagelijks contact met onze lokale vertegenwoordiging om de situatie per locatie te monitoren. Veiligheid voor alle gezinnen staat bij ons voorop.

U heeft een reis geboekt met vertrek vanaf 1 juli
Indien er voor uw reisperiode een inreisverbod van toepassing is op uw bestemming, dan kunt u uw reis omboeken naar een latere vertrekdatum in 2020 of 2021. Hoewel wij begrijpen dat dit soms lastig is, is het aan te raden een nieuwe gewenste vertrekdatum en reisperiode door te geven. Dit omdat er nu massaal wordt omgeboekt. Hoe eerder wij u op een nieuwe datum kunnen plaatsen hoe beter de prijzen en de beschikbaarheid. In sommige gevallen kunnen meerkosten, ook bij een ongewijzigde reis van toepassing zijn, bijvoorbeeld omdat u in een duurder seizoen gaat reizen.

Bij een omboeking, verwerken wij uw reeds betaalde bedrag op uw nieuwe factuur. Indien er nog geen nieuwe reis is bevestigd, dan ontvangt u van ons een reistegoed voor het bedrag dat u reeds betaald heeft aan ons in de vorm van een voucher. Als reiziger bent u – bij faillissement van een reisorganisatie – op basis van de Europese wetgeving en de huidige SGR-regeling wél gedekt als je een Reisvoucher met SGR-dekking accepteert, maar níet gedekt als u wacht op een cash terugbetaling. Het is dus simpelweg in het eigen belang van u als reiziger de voucher wél te accepteren.

Indien er voor uw reisperiode nog geen inreisverbod geldt op uw bestemming, dan raden wij u aan om de situatie af te wachten. Indien er reeds soepele voorwaarden vanuit de luchtvaartmaatschappij of leveranciers voor het omboeken na 1 juli zijn, nemen wij contact met u op voor de mogelijkheden. Voor verdere informatie hierover, kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Restantbetaling
Is het moment aangebroken dat u het restantbedrag moet betalen (zes weken voor vertrek) en er is nog onzekerheid of u kunt reizen? Dan mag u wachten met het betalen van het restantbedrag tot vier weken voor vertrek.

Annuleren van de reis, regels van de ANVR
Landen die een inreisverbod hebben ingesteld voor reizigers uit Nederland, maakt het reizen naar die bestemming effectief gezien onmogelijk.
Maar als de pakketreis door de reisorganisator feitelijk kan worden uitgevoerd (vlucht, hotel en eventueel andere onderdelen van het pakket zijn beschikbaar en theoretisch uitvoerbaar), dan ligt dit niet in de invloedssfeer van de reisorganisator. Dit betekent dat de reiziger de reis niet kosteloos kan annuleren en dus geen recht heeft op terugbetaling van de reisorganisator.

Voor iedere klant zullen wij het beste scenario aanhouden. De ANVR voorwaarden zijn niet altijd het gunstigst in deze situatie, als dit het geval is, zullen wij soepele voorwaarden binnen onze mogelijkheden hanteren. Hierbij zijn we natuurlijk ook afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de lokale leveranciers.

Verder willen wij de zorg wegnemen die wellicht is ontstaan door de media over de financiële situatie van veel reisbedrijven. Wij zijn een gezond bedrijf en de SGR biedt u zekerheid. SGR staat garant mochten wij toch in financiële problemen komen. Uw reis wordt dan alsnog uitgevoerd of u krijgt uw reissom terug.

Tot slot, om de gezondheid van onze medewerkers te waarborgen, werken we vanuit huis. Wij hopen op uw begrip als sommige zaken wat langer duren of iets anders gaan dan u van ons gewend bent.

U heeft nog geen reis geboekt maar wel reisplannen

Uiteraard hebben wij begrip dat u bedenkingen heeft met betrekking tot de ontwikkelingen van het coronavirus. Wij kijken wel graag naar de toekomst om een prachtige reis voor uw gezin samen te stellen.

Waarom nu boeken voor 2021
Op dit moment zijn de gewenste reisonderdelen vaak nog beschikbaar tegen een scherp tarief. Veel tarieven worden zelfs op dit moment verlaagd.
We gaan er nu nog vanuit dat het Corona virus dan weer onder controle gaat zijn en u met een gerust hart kunt afreizen.
Wij zijn aangesloten bij de ANVR wat u zekerheid geeft dat wij altijd maatregelen nemen als er iets aan de hand is op uw bestemming.

Ik twijfel
Wij kijken graag naar de mogelijkheden om de reis voor u in optie te plaatsen zodat u de situatie nog even kunt aankijken. Op een later gewenst moment nemen wij graag contact met u op zodat u met een goed gevoel een beslissing kunt nemen.

Handige websites