020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Alaska

Je gunt je kind toch de wereld!

In Alaska maakt u kennis met Moeder Natuur!

Breng een bezoek aan de 49ste staat van Amerika; Alaska! Een indrukwekkende staat welke met name bestaat uit ruige natuurgebieden, welke u nergens anders in Amerika aantreft. Alaska is even groot als West-Europa, maar er wonen maar 800.000 inwoners (vergelijkbaar met Amsterdam). Dit betekent dat de natuur nog vrij spel heeft.
Een rondreis door Alaska betekent een reis langs indrukwekkende gletsjers, fjorden en besneeuwde bergen. Hier maakt u kennis met Moeder Natuur! Het is de meest Noordelijke staat van de Verenigde Staten en grenst in het oosten aan Canada. Door haar noordelijke ligging bent u bijvoorbeeld sneller in het oosten van Rusland en Azië dan bijvoorbeeld New York. Tijdens een rondreis in Alaska rijdt u door ruige landschappen en heeft u de mogelijkheid beren, walvissen en orka’s te spotten. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.

Wij geven dit cijfer voor
  • Ruige natuurgebieden
  • Gletsjers en fjorden
  • Wilde dieren spotten
  • Veel avontuur
  • Verblijven in outdoor cabins
  • Rustige wegen
  • Niet veel toeristen

Contactverzoek Alaska

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Alaska reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Voor uw familiereis de leukste kindvriendelijke activiteiten in Alaska

Onze productmanager Bart geeft u de top 4 activiteiten die uw reis door Alaska nóg leuker maken.

Fietstour Kincaid Park Anchorage
Kincaid Park is een eenvoudige manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad en per fiets de natuur in te gaan. Via een mooie route langs het water fietst u zuidwaarts naar het Kincaid Park. Vanaf downtown Anchorage is het totaal 18 kilometer fietsen, enkele reis. Het Kincaid Park is een groot bos met een grote elandenpopulatie. En met een beetje geluk ziet u in de verte walvissen zwemmen. Indien de volledige tocht te ver is zijn er ook mogelijkheden om een kortere fietstocht te gaan maken.

Rafting Talkeetna
De omgeving van Talkeetna leent zich uitstekend voor het maken van een raft excursie. Nabij het dorp komen er namelijk verschillende rivieren samen. Zo zijn er mogelijkheden om een ‘milde’ raftexcursie te gaan ondernemen of kies voor een tocht waarbij u heftige stroomversnellingen dient te bedwingen. Daarnaast betekent raften in Alaska ook echt varen door de wildernis. Dit betekent prachtige vergezichten over Mount Denali en met geluk ziet u beren aan de oevers op jacht gaan naar zalm.

Paardrijden in Denali National Park
Het Denali National Park leent zich uitstekend voor het maken van tochten per paard. Op deze manier kunt u grotere afstanden afleggen en beseft u pas hoe uitgestrekt en wild de natuur in Alaska kan zijn. Uw gids zorgt ervoor dat u comfortabel zelf kunt paardrijden en geeft veel uitleg over de natuur van Alaska.

Bezoek de kerstman in North Pole
In Europa wordt er veelal gezegd dat de kerstman woont in het Finse Rovaniemi. Amerikanen denken hier anders over en zijn er van overtuigd dat de kerstman woont in het Amerikaanse North Pole, gelegen op ruim 20 kilometer van Fairbanks. Het dorpje werd in de jaren 50 opgericht en de naam is bedacht om grote speelgoedfabrikanten naar het dorp te lokken voor werkgelegenheid. Dit ging niet door, maar toch is het dorp populair geworden. Jaarlijks gaan veel mensen op bezoek bij de kerstman! Het huis van de kerstman is een grote winkel met kerstspullen en op sommige dagen is de kerstman er zelf ook te vinden.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Alaska

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.