020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Hawaii

Je gunt je kind toch de wereld!

Aloha en welkom op Hawaii!

Midden in de Grote Oceaan vindt u een eilandengroep die tot Amerika behoort: Hawaii. Van alle 137 eilanden zijn de meeste onbewoond. De 4 belangrijkste bewoonde eilanden zijn Oahu, Big Island, Kauai en Maui. Op de bewoonde eilanden vindt u prachtige natuurparken, vulkanische stranden en mooie resorts. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en charme. Het is mogelijk om Hawaii te combineren met een reis door West-Amerika. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuurparken
  • Vulkanische stranden
  • Vele activiteiten
  • Vele watersporten
  • Familiekamers
  • Mooie strandresorts
  • Goed te combineren met West Amerika
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Hawaii

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Hawaii reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Hawaii

De 4 bewoonde eilanden van Hawaii

Vier hele gevarieerde eilanden waar u veel meer kunt ondernemen dan alleen te genieten op de tropische stranden.

Oahu
Het op twee na grootste eiland van Hawaii, Oahu, is het dichtstbevolkt van alle eilanden, circa 80% van alle Hawaiianen woont hier. De grootste stad, en tevens hoofdstad, is Honolulu en is gelegen in het zuidoosten van het eiland. In Honolulu vindt u de meeste hotels, resorts en historische gebouwen. Waikiki Beach, in het zuiden gelegen, trekt de meeste toeristen voor het strand en heeft goede mogelijkheden om te snorkelen.

De meest bekende marinebasis is gevestigd op Oahu. Pearl Harbor werd op 7 december 1941 door de Japanners aangevallen wat direct de deelname van Amerika aan de Tweede Wereldoorlog betekende. De noordwestkust (North Shore) is in de wintermaanden een walhalla voor surfliefhebbers. Tijdens de bekendste wedstrijd ‘Triple Crown of Surfing’ strijden de surfprofessionals om de wereldtitel. De wedstrijden worden gehouden bij de stranden van Haleiwa, Sunset en Banzai Pipeline.

Island of Hawaii (Big Island)
Hawaii Big Island is het grootste eiland van de archipel. Net als Pele, de liefelijke godin van dit eiland, kan Big Island zowel opvliegend als rustig zijn: de smeulende Kilauea vulkaan of de turkooizen diepten van de kust bij Waikoloa en Kona, het toeristische centrum van het eiland aan de westkust. Geniet per glasbodemboot of als duiker van het kleurrijke onderwaterleven. Zie de toppen van de nog steeds actieve vulkaan Mauna Loa en van de met sneeuw bedekte Mauna Kea. De vele kwekerijen in de omgeving van de badplaats Hilo bezorgden het eiland de bijnaam van orchideeëneiland.

Kauai
Het oudste en meest noordelijk gelegen eiland is Kauai, ook wel ‘Garden Island’ genoemd. Het is een relatief klein en zeer groen eiland welke met de eigen huurauto goed te ontdekken is. Het eiland biedt regenwoud, riviertjes en watervallen. Sommige delen van het eiland zijn alleen via zee te bereiken. U kunt kajakken op de Wailua Rivier, snorkelen bij Poipu Beach en wandelen in de Kokee State Park. Activiteiten als ziplinen, kajakken en een indrukwekkende helikoptervlucht langs de Na Pali kliffen kunnen niet ontbreken.

Maui
‘The Valley Island’ genaamd Maui. Een zeer gevarieerd eiland en tevens één van de grootste eilanden. Er zijn enorme vulkanen en bergen, watervallen en veel vogels. De prachtige stranden lenen zich perfect voor zon liefhebbers en surfers. Road to Hana is een prachtige route naar de oostkant van het eiland. Het noordoosten biedt een weelderige plantengroei, het westen is droog en winderig. Bekende strandgebieden zijn Kapalua, Kihei, Lahaina, Wailea-Makena en Napili.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Hawaii

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.