020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Mauritius

Je gunt je kind toch de wereld!

Mauritius als familiereis, ´Ile de Maurice’ voor de connaisseur

Deze parel ligt in de warme wateren van de Indische Oceaan, op circa 3000 kilometer van de Afrikaanse kust, ten oosten van het eiland Madagaskar. Mauritius laat zich niet moeilijk omschrijven. Het is een exotisch droomeiland, een strandparadijs van koninklijke allure. Het zachte klimaat brengt een opmerkelijke flora voort en zeldzame vogelsoorten koesteren de milde warmte van Mauritius. Het eiland van 48 bij 62 kilometer biedt een schitterende natuur. Uitgestrekte rietsuiker- en ananasplantages en tropische vruchtbomen bepalen het beeld samen met de bijzonder gevormde bergen. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Mauritius.

Wij geven dit cijfer voor
  • Gevarieerd eiland
  • Vriendelijke bevolking
  • Bergachtig binnenland
  • Zeer kindvriendelijk
  • Prachtige strandverblijven
  • Prettig klimaat
  • Watersport & Golf
  • Korte reisafstand
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Mauritius

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Mauritius reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis op Mauritius

De verschillende kusten met hun eigen charme op een rijtje
Hieronder leest u de verschillen tussen de verschillende kusten met hun eigen charme en kenmerken.

Noordkust
Dit deel van het eiland kenmerkt zich door de mooie zandstranden en de uitstekende hotels in verschillende prijsklassen. Het gezellige plaatsje Grand Baie, met winkels en uitgaansgelegenheden, ligt op korte afstand. Een uitstapje naar de hoofdstad Port Louis behoort tot de mogelijkheden.

Westkust
Wellicht het bekendste deel van het eiland met het prachtige Flic-en-Flac strand voor de deur. Ideaal voor watersportliefhebbers en voor als je van lange strandwandelingen houdt. De hotels bieden allemaal veel faciliteiten.

Oostkust
De oostkust van Mauritius wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen die worden afgewisseld door lange stranden van fijn zand. Het koraalrif houdt de golven tegen die door de passaatwind ontstaan. Er liggen kleine plaatsjes langs de kust. Voor uw vermaak bent u voornamelijk op uw hotel aangewezen.

Zuidkust
Aan de westkust kent het eiland hagelwitte zandstranden afgewisseld door Casuarina bomen. Langs de kust ligt een bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. Aan de zuidkust staan minder hotels langs het witte zandstrand dat wordt beschermd door een rif. Door de hardere wind is surfen hier zeer populair.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Mauritius

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.