020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Zweden

Je gunt je kind toch de wereld!

Ontdek avontuurlijk Zweden met kinderen

Van de buurlanden Denemarken en Noorwegen, is Zweden het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Het land is enorm uitgestrekt en elke regio heeft iets unieks te bieden met zijn ongerepte natuur en spectaculaire landschappen. Naast de prachtige natuur staat Zweden ook wel bekend om de stuga’s, de houten huisjes die zo kenmerkend zijn voor het land, en haar wildlife niet vergeten. Wist u dat in Zweden de laatste wildernissen van Europa te vinden zijn? Daar is niet de mens, maar de natuur nog de baas. Wie weet ontmoet u tijdens uw reis wel de koning van het woud, de eland. Een ding is zeker, rust zult u ervaren in Zweden met de stilte die de natuur met zich meebrengt.

De honderden rivieren, een kustlijn van zo’n 3.000 kilometer, ongeveer 100.000 meren, de uitgestrekte bossen en ruige bergen maken Zweden de perfecte bestemming voor vele outdoor activiteiten.  Bent u klaar voor een avontuur? Bekijk onze kindvriendelijke reizen naar Zweden.

Wij geven dit cijfer voor
  • Adembenemde natuur
  • Veel activiteiten
  • Zeer kindvriendelijke musea
  • Bijzondere verblijven
  • Korte reisafstand
  • Geen tijdsverschil
  • Ultieme familiebestemming

Contactverzoek Zweden

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Zweden reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

De ultieme familiebestemming Zweden

Zweden is absoluut een ultieme familiebestemming. Graag lichten wij hieronder voor u uit waarom een bezoek aan Zweden zo geschikt is met kinderen!

Avontuurlijke activiteiten
Trek uw avontuurlijke schoenen aan en ga op stap met het hele gezin. Er zijn zowel aan land als op het water veel mogelijkheden om even lekker uw energie kwijt te raken. Huur bijvoorbeeld een kano, bootje, kajak of waterfiets en verken de prachtige natuur van Zweden vanaf het water. Wilt u het nog avontuurlijker? Stap dan in een raft en trotseer het wilde water. De vele meren bieden u ook de mogelijkheid voor een heerlijke middag zwemmen en krabbenvissen. Blijft u liever op het droge kunt u bijvoorbeeld gaan mountainbiken, klimmen, rodelen, wandelen of de hoge boomtoppen trotseren in een klimpark. Keuze genoeg als u het ons vraagt!

Bijzondere verblijven
In Zweden vindt u veel unieke en idyllische accommodaties die voor zowel u als de kinderen erg leuk zijn om in te verblijven. Hoe leuk is het bijvoorbeeld voor de kinderen om te verblijven in een kabouterhuisje?! En tijdens een overnachting in een van de lokale bed&breakfasts in compleet in Zweedse stijl komt u wel erg dichtbij de Zweedse cultuur. Extra leuk is de prachtige ligging van veel van de B&B’s. Laten we ook de de overnachtingen in de typisch Zweedse rode huisjes niet vergeten, die u zeker van de plaatjes zult kennen.

Op kinderen gerichte musea
Overal om u heen vindt u musea in Zweden en hoewel een museumbezoek vaak niet bovenaan het lijstje staat om te doen met kinderen, biedt Zweden hier absoluut de mogelijkheid voor om daar verandering in te brengen. Veel van de musea zijn speciaal op kinderen gericht of hebben een speciale afdeling waar kinderen zich op en top kunnen vermaken. Onze favorieten? Met stipt bovenaan staat het openluchtmuseum Skansen, hier is het Zweden van vroeger nagebootst en kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende oude ambachten die worden aangeboden als activiteit. Daarnaast is er in het openlucht museum een dierentuin waar u dieren vindt die in heel Scandinavië voorkomen. Uiteraard mag het museum over de verhalen van Astrid Lindgren, ook wel bekend van Pipi Lankous, niet missen in het lijstje. Het museum ‘Junibacken’ vertegenwoordigt de geschreven boeken van de schrijfster en met een treintje wordt u meegenomen door de verschillende verhalen. Een bezoekje aan Pippi Langkous zelf kan natuurlijk ook niet uitblijven. In Astrid Lindgrens Värld kunt u haar in levende lijven ontmoeten en zelfs een bezoekje brengen aan Villa Kakelbond!

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Zweden

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.