Top 10 Sri Lanka met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

10 onvergetelijke ervaringen met de kinderen in Sri Lanka.

Deze dingen mogen gezinnen niet missen bij een bezoek aan Sri Lanka.

1. Treinrit van Ella naar Nuwara Eliya

Treinreizen is altijd een avontuur voor jong en oud. In het buitenland is het nog leuker, de treinstellen zijn anders, de ritten geven prachtige vergezichten en vergeet niet de ervaring met lokale bevolking. Een handige insider tip is om bij de treinrit van Ella naar Nuwara Eliya aan de rechter kant te zitten.

2. Safari door Yala National Park

Niet alleen in Zuid-Afrika is het mogelijk om op safari te gaan, ook in Sri Lanka is dit mogelijk. In het park leven meer dan 130 verschillende diersoorten, waaronder grote kuddes olifanten en een bijzondere luipaardenpopulatie. Hierdoor zijn de safari’s vaak erg indrukwekkend.

3. Fietsen bij de tempelruïnes van Polonnaruwa

Nederlanders fietsen graag, een leuke fietstip kan dan in deze lijst ook niet uitblijven. Wij adviseren te gaan fietsen bij de tempelruïnes van Polonnaruwa, er staat hier fietsen voor jong en oud. Zijn de kinderen nog te jong om zelf te fietsen, er zijn fietsen met een kinderstoel achterop. Een tip fiets van de achterste ruïnes naar de ingang.

4. Tuktuk rit door Kandy

Een tuktuk geeft een onvergetelijke ervaring tijdens de reis. De kleine karren kunnen op plekken komen waar auto’s niet komen. Daarnaast laten de chauffeurs graag de leukste plekken zien aan de kinderen.

5. Surfen

Jong en oud kan het leren, surfen! Er zijn genoeg scholen langs de kust die de leukste lessen geven. Van november tot april kan er goed gesurft worden aan de zuidwest kust en van mei tot oktober leent de zuidoost kust zich hier uitstekend voor.

6. Klimmen en klauteren op de Pidurangala rots

Naast Leeuwenrots vindt u Pidurangala rots. De klim naar boven is een stuk avontuurlijker dan zijn nabij gelegen zus! Een leuke bijkomstigheid is dat deze rots een stuk minder toeristisch is, grote kans dat u bijna helemaal alleen boven bent. Een magisch gevoel ‘on top of the world’!

7. Pigeon Island bezoeken

Een fantastische plek om te snorkelen en te duiken. Vergeet niet een snorkelset mee te nemen voor de kinderen, want iedereen wil de onderwaterwereld zien.

8. Paalvissers bezoeken bij Hikkaduwa

Vroeger was dit de manier waarop de vissers hun werk deden. Paalvissers hebben een stevige paal tussen de rotsen geplaatst en aan daaraan is weer een zijstokje gemaakt, waarop de visser kan gaan zitten om te vissen.

9. Raften in Kitulgala

Deze must do is voor de water oudere avonturiers vanaf ca. 12 jaar, maar zeker de moeite waard om te ondernemen. Naast dat het raften een avontuur is hier, wordt er langs een bekende burg gevaren. Deze brug is gebruikt voor de Bridge on the River Kwai, hoewel de film zich natuurlijk afspeelt in Thailand zijn veel scenes opgenomen bij de Kelani Rivier in Sri Lanka.

10. Schildpaddenopvang in Galle

Schildpadden zijn toch magische dieren, een harde schild, een rijk leven onderwater en laten we niet vergeten hoe groot ze kunnen worden. Een bezoek aan de opvang leert jong en oud over de dieren en laat zien hoe klein de schildpadden in het begin zijn en hoe groot ze worden.

Wil jou gezin dit diverse land leren kennen? Bekijk dan eens onze familiereizen naar Sri Lanka.