Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Brazilië met kinderen, alles wat u moet weten

Maak kennis met het meest swingende land ter wereld: Brazilië. Bekend vanwege de samba, capoeira, carnaval en haar vele beroemde voetballers. Maar ook vanwege de indrukwekkende wereldsteden als Rio de Janeiro, ’s werelds meest indrukwekkende watervallen Foz do Iguaçu, het uitgestrekte natuurgebied de Pantanal en natuurlijk hagelwitte zandstranden en pittoreske plattelandsdorpjes.

Maar waar moet u aan denken als u naar Brazilië reist met kinderen? In deze nieuwe blogpost hebben wij de belangrijkste punten voor u op een rij gezet!

Reistempo

Duizenden kilometers strand aan een gigantisch landoppervlak. Brazilië is een ontzettend uitgestrekt land. Het liefst zou u natuurlijk alle mooie plekjes willen bezoeken, maar houd rekening met het reistempo voor de kinderen. Zorg er voor dat deze, vooral met jonge kinderen, niet te hoog is. Liever een dagje langer op een locatie zodat de kinderen uitgerust kunnen reizen naar de volgende bestemming.

Paspoorten en visa

Voor reizen naar Brazilië dienen alle reizigers, ook de kinderen, in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij thuiskomst in Nederland. Indien u langer dan 90 dagen in Brazilië  verblijf, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum.

Klimaat

Hebben uw kinderen snel last van de warmte? Dan is het goed om rekening te houden met de reisperiode. Door de immense afmeting van Brazilië is er een grote diversiteit aan klimaten waarneembaar. Over het algemeen varieert het van tropisch in het noorden tot een gematigd klimaat in het zuiden. De winter duurt van juni tot augustus, de gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 17 ºC tot 19 ºC in de zuidelijke staten en 25 ºC tot 30 ºC in de rest van Brazilië. De zomer duurt van december tot februari. In deze periode kan het zeer warm worden in het grootste gedeelte van het land. In het noorden zelfs tot ongeveer 35 ºC.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u enkele inentingen nodig. Travelnauts is geen officiële gezondheidsinstantie en mag daarom geen officieel advies geven. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Belangrijke papieren

We adviseren om van alle belangrijke papieren een fotokopie te maken en deze in uw ruimbagage en handbagage apart mee te nemen. Of scan ze in en mail ze naar uzelf. Denkt u dan aan uw paspoort, creditcard, pinpas en verzekeringspapieren. Vooral een kopie van uw paspoort is van belang in verband met het snel verkrijgen van nieuwe identiteitspapieren bij verlies of diefstal onderweg.

Wilt u een rondreis maken door dit prachtige land? Bekijk dan onze familiereizen naar Brazilië.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.