Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Ilse in Dubai

”Daar staat hij dan, dé Emirates A380, een mega toestel die je in 6 uur naar wereldstad Dubai brengt. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn beeld van de stad een beetje beïnvloed was door alle verhalen om mij heen. In mijn beleving bestond de stad uit veel hoge gebouwen en is er niet veel meer te doen dan die gebouwen te bezichtigen. Gelukkig werd dat beeld direct bijgesteld.

Na aankomst in Dubai werden we opgehaald en naar het hotel gebracht. Tijdens deze rit krijg je meteen een goede eerste indruk van de stad, de architectuur en de omgeving.

We besloten om een week naar Dubai te gaan om echt de stad goed te verkennen en kijken of alles wat er over gezegd werd waar is. Zo kreeg ik te horen dat het alleen maar uit gebouwen bestaat, winkelen er duur is, goed eten een uitdaging en op het strand liggen niet gaat vanwege de hitte.
Ik kan je vertellen; het is allemaal heel anders. De stad ontwikkelt zich zo snel en er is zo veel te doen dat je niet eens aan alles toe komt in een week. Voor de strand- of zwembadliefhebbers zijn er genoeg mogelijkheden, maar zorg dan wel dat je niet in de zomerperiode gaat, dan is het namelijk echt te heet. Voor de winkelliefhebber is er voor elk budget een mogelijkheid – van Mall tot souk – en natuurlijk voor de kinderen zijn er zo veel indrukwekkende highlights; de fonteinshow, varen, Wild Wadi Water Park en natuurlijk Aquaventure. Voor de kleinsten is er ook Children’s City; een leuke leerzame speeltuin. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een jeepsafari door de woestijn, wat een gave ervaring was dat! Nieuwsgierig naar de verschillende wijken van de stad, dan raad ik een stadstour aan. De gids kan je zo veel vertellen over hoe de stad is opgebouwd, de geschiedenis en natuurlijk de toekomst. Op culinair gebied is de keuze ook enorm; alle internationale keukens zijn – naast de Arabische keuken – vertegenwoordigd. Bovendien serveren de meeste hotels ook gerechten uit verschillende keukens.

Kortom, deze stad biedt vermaak voor langer dan een week, persoonlijk vind ik het ideaal voor de herfst-, kerst- of februarivakantie; lekker relaxen aan het strand of zwembad gecombineerd met leuke uitstapjes. Het is niet te lang vliegen en je bevind je in een totaal andere wereld, met altijd zon. Daarnaast zijn veel hotels daar ook al vermaak op zichzelf. Ik ben nieuwsgierig genoeg geworden om over pakweg 3 jaar terug te gaan om te kijken wat voor moois er bij is gekomen.”

Ook een citytrip of stopover maken in Dubai? Bekijk on Dubai aanbod.