Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Nicolle in Thailand deel 1

Daar ben ik weer! Voor de 3de keer terug in Thailand, en dit is zeker niet zonder reden. Thailand is echt een land waar je eigenlijk nooit uitgekeken raakt en er blijven onontdekte mooie fascinerende plekken overal verstopt in dit land van de glimlach. Na verschillende reizen door Thailand te hebben gemaakt blijft dit land, en vooral de mensen, ook op mijn gezicht een glimlach toveren.

Bangkok

Met zowel de KLM als met Eva Air ben ik rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Bangkok gevlogen. Mijn voorkeur gaat stiekem uit naar Eva Air, dit is een Aziatische luchtvaartmaatschappij uit Taiwan waar je direct al kennis maakt met niet alleen het heerlijke Aziatische eten, maar ook zeker met de super gastvrije en klantvriendelijke service. In nog geen 11 uur vliegen ben je in Bangkok.

Mijn rondreis begint altijd met een aantal dagen Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven koop ik direct een Thaise simkaart bij 1 van de grote providers. De behulpzame Thaise verkopers installeren direct de simkaart in mijn simlock-vrije telefoon zodat ik overal tijdens mijn rondreis internet heb en mijn ervaringen en mooie foto’s met het thuisfront kan delen. Vervolgens nog een kort bezoekje aan de kelder van de luchthaven, want hier is het wisselen van euro’s naar Thaise Bath het meest voordelig. Hierna ben ik helemaal klaar om de wereldstad Bangkok te gaan ontdekken.

In de drukke stad Bangkok verblijf ik juist in hotels aan het heerlijk rustige river side gedeelte. Een oase van rust, midden in een drukke hectische stad met geweldig uitzicht over de Chao Phraya rivier en met extra groot zwembad natuurlijk. Middenin het centrum verblijven heeft ook z’n charmes in de vele grote wolkenkrabbers met kleinere zwembaden op het dak en om de hoek van de verschillende nachtmarkten en bezienswaardigheden, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de rivier zijde. Per longtail boot ontdek ik dan juist op traditionele wijze de Wat Phra Kaew (het Grand Palace) en één van de honderden tempels welke naast het paleis gelegen is, de Wat Pho (de tempel van de liggende Boeddha). Hierna steek ik weer over met de boot om ook meteen de Wat Arun (de tempel van de Dageraad) te kunnen bezoeken. Persoonlijk qua ligging één van mijn favoriete tempels in Bangkok. Welke tempel je echt niet mag missen qua uitzicht over de hele stad Bangkok is de Wat Saket (de gouden berg tempel).

Wat verder aan een bezoek aan Bangkok ook echt niet mag ontbreken is een fietstocht door de stad waarbij je door China Town komt, langs én over de vele klongs fietst (een Khlong is een kanaal) en via smalle steegjes soms zelfs dwars door iemand z’n huis of tuin rijdt! Zelf vond ik een bezoek aan een heerlijk hysterische floating market (een drijvende markt) ook echt geweldig. Damnoen Saduak is de grootste en tevens bekendste, maar de Amphawa en de Tha Kha Floating Market zijn ook de moeite waard en net iets kleinschaliger en minder toeristisch. Niet alleen op de drijvende markten kun je genieten van de vele lokale lekkernijen, maar ook zeker op de vele avondmarkten en op Khao San Road kun je genieten van het bekende Thaise streetfood. Op Khao San Road is het zelfs mogelijk gefrituurde insecten te proeven. Voor een lekker drankje raad ik echt ’s avonds de vele rooftop barren aan. Bekende barren op de bovenste verdieping van de hoge wolkenkrabbers in Bangkok zijn bijvoorbeeld Baiyoke Sky bar, Above Eleven, Cielo Sky Bar en natuurlijk de Lebua Bangkok Sky bar. Als laatste kun je echt super goed shoppen in Bangkok, vooral in MBK, Siam Paragon en Terminal 21!

Chiang Mai

Een erg veelzijdige en vooral kindvriendelijke stad vind ik Chiang Mai. Deze stad ligt meer richting het Noorden en is zowel makkelijk per vliegtuig als per avontuurlijke en vooral moderne nachttrein bereikbaar. Zelf ben ik per nieuwe comfortabele nachttrein in een slaapcouppee in het begin van de avond vanuit Bangkok naar Chiang Mai gereisd. Het is een nachttrein dus na mijn overnachting kwam ik de volgende dag rond 07.30 uur alweer aan in Chiang Mai. Wat juist zo leuk is aan deze stad is de kleinschaligheid en rust in vergelijking met Bangkok. Wat bijzonder is door de ligging van de stad Chiang Mai, is dat deze stad juist omgeven is door een erg groene berg- en jungle achtige omgeving met veel bossen en parken. Daarom is Chiang Mai juist geschikt voor verschillende soort buiten activiteiten zoals bijvoorbeeld het avontuurlijke ziplinen, raften en wandel trekkingen maken. Echte aanraders om deze groene stad en omgeving te ontdekken!

Naast de leuke avondmarkt en het gezellige centrum slaag je gegarandeerd voor de meest originele en leuke souvenirs en cadeautjes in deze stad! Chiang Mai staat namelijk bekend om de handarbeid en vele ambachtsproducten waarbij alles nog origineel en op traditionele manier wordt gemaakt. Natuurlijk kent de stad ook de bekende shopping malls maar een bezoekje aan de lokale markten en fabrieken mag zeker niet ontbreken! Zoals in elke stad zijn natuurlijk ook hier erg mooie tempels te vinden met geweldige uitzichtpunten over de stad. De Wat Doi Suthep is de tempel bovenop een berg met een niet alleen een spectaculair uitzicht, maar ook zeker een bijzondere en uitdagende route naar de tempel toe.

Wat ik persoonlijk juist echt de moeite waard vond was om vanuit Chiang Mai de bergen in te gaan en de eeuwenoude bergstammen te bezoeken en te leren kennen. Op deze manier maak je nog kennis met hoe de vele verschillende bergstammen vroeger leefde en op sommige plaatsen in de bergen zelf nu nog leven. Een bekende bergstam die ik zelf heb bezocht is  de Karen Hill Tribe waar ik onder andere kennis heb mogen maken met de indrukwekkende langnekvrouwen. Chiang Mai is de perfecte afwisseling van cultuur, oudheid, bezienswaardigheden, shoppen en sportieve activiteiten.

Natuurlijk heb ik naast Bangkok en Chiang Mai nog vele andere bijzondere plaatsen in Thailand bezocht. Daarom vertel ik in deel 2 graag verder over mijn bezoeken aan midden- en Zuid-Thailand.

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Thailand.