Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialisten Ilona en Jori in Kenia

“‘Sit, sit sit, I have a very good surprise’, zegt onze gids Michael tegen ons. Collega Jori en ik staan te genieten vanuit het pop-up dak van onze jeep van het weidse uitzicht in de Masai Mara. En als onze gids zegt dat hij een ‘good surprise’ heeft dan is dat ook zo.

Wij zijn voor Travelnauts in Kenia en bezoeken naast diverse hotels, ook nationale parken, zoals de Masai Mara. We gaan weer zitten en racen in volle vaart over de savanne. In de verte zien we een groep jeeps en minivans staan. Wat zal het zijn? Gisteren hebben we een familie leeuwen gezien en vanmorgen stond er een olifant op nog geen meter van de jeep. We naderen de auto’s en zien opeens een groep van vijf cheeta’s rondlopen. Wat gaaf! We krijgen uitgelegd dat het gaat om een moeder met haar jongen (pubers, ze zijn al wat groter) en dat ze op zoek zijn naar een prooi. We blijven maar foto’s maken van deze prachtige dieren.

De Masai Mara staat bekend om de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen. Mocht je deze trek willen zien dan raden we aan om in juni, juli of augustus naar Kenia te reizen. Wij waren er niet in de zomer, maar wij hadden het geluk dat we in het ‘breeding season’ op bezoek waren. We hebben zoveel jonge dieren gezien; van welpjes tot giraffes en van olifanten tot zebra’s.

We laten de cheeta’s met rust en rijden naar een van de camps dichtbij de grens met Tanzania. We worden welkom geheten door de manager en krijgen een rondleiding over het terrein. Het is een erg mooi camp met safaritenten die uitkijken over de rivier waar vaak nijlpaarden vertoeven. Bonuspunt van dit camp? Je zit dichtbij de grens met Tanzania en dichterbij de migratieroute. Je hoeft dan niet uren in de auto te zitten en de migratie is sneller door de ervaren gidsen gespot.

Die avond slapen we in een kleinschalig tentenkamp aan de rand van het nationale park. Het diner is zoals altijd weer perfect verzorgd. Veel indrukken om te verwerken, dus we sluiten vroeg onze ogen. De volgende ochtend word ik al vroeg wakker en probeer te achterhalen welke dierengeluiden ik in de verte hoor.  Het ontbijt staat al klaar en met een kop koffie in de hand kijk ik uit op de vlakte van de Masai Mara waar buffels staan te grazen. Niet veel later wandelt er een kudde giraffes voorbij.

Wat is Kenia toch een mooie en afwisselende bestemming. Niet alleen ons bezoek aan de Masai Mara heeft indruk gemaakt. Eerder in de week waren we ook in Aberdares National Park; groen en gelegen in de bergen. Hier verbleven we in een lodge midden in het park en komen de dieren naar ons toe. In korte tijd hadden we al een groep hyena’s, olifanten, buffels en wilde zwijnen gezien.

Ook bezochten we Lake Nakuru, een prachtig natuurgebied. Voorheen zat hier een heel grote kolonie flamingo’s. Maar vanwege de klimaatverandering is hier bijna geen voedsel meer te vinden voor deze prachtige roze vogels, waardoor ze wegtrekken naar andere gebieden. Wel heb je een heel grote kans om neushoorns te spotten en de rothschild giraffe te zien. Deze giraffe komt maar op een aantal plaatsen in Afrika voor. Wij hadden het geluk een grote kudde rothschildgiraffes te zien en een neushoorn met een kleintje.

De vraag die ons altijd gesteld wordt is ‘is Kenia veilig?’. Kenia is vaak negatief in het nieuws en het klinkt gek, maar ja Kenia is veilig. Wij hebben ons tijdens ons bezoek niet één moment onveilig gevoeld. Overal waar wij kwamen waren we meer dan welkom en de Kenianen zijn blij dat je er bent en altijd in voor een praatje. Wij hebben Kenia in ons hart gesloten en kunnen iedereen aanraden om dit bijzondere land te bezoeken.”

Enthousiast? Bekijk dan al onze familiereizen naar Kenia.