Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 3: Mooiste autoroutes Zuid-Afrika

1. Chapmans Peak

De Chapmans Peak is een van de meest spectaculaire kustwegen ter wereld. Rijdend over de weg ziet u de branding 152 meter onder u op de rotsen slaan. Op verschillende plaatsen zijn parkeerplaatsen gemaakt waar u van het uitzicht kunt genieten. Chapman’s Peak en de omliggende gebieden bieden een tal van leuke activiteiten, waaronder picknicken, hiken, paardrijden én walvissen spotten!

2. De tuinroute

De tuinroute loopt loopt langs de Indische Oceaan, tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Het is een kuststreek met diepe baaien, lange zandstranden, heldere lagunes en woeste kliffen, waar de bergen steil in zee afdalen. Parallel aan deze dramatische kust ligt een bergrug en vindt u een gordel regenwouden en nationale parken. Indrukwekkender kan het bijna niet. Onderweg komt u vandaag langs allerlei natuurparken, waar u stops kunt maken voor prachtige wandelingen, zoals het Wilderness National Park en Kruisfontein Forest.

3. Panoramaroute

Dit is een van Zuid-Afrika’s mooiste autoroutes en ligt in het noordoosten van Mpumalanga. De rit voert langs spectaculaire vergezichten, prachtige rotsformaties, vele watervallen, uitkijkpunten, rivieren en andere bijzondere natuurverschijnselen. Trekt u er gerust de gehele dag uit voor de rit langs de westelijke kant van de bergketen en de Blyde Rivier. U kunt allerlei fotogenieke stops maken. De directe omgeving van deze plaats is bosrijk met vele bloeiende struiken en een overvloed aan vogelsoorten.

Zou u graag één van deze routes zelf willen verkennen? Bekijkt u hier onze verschillende reizen naar Zuid-Afrika.