Natuurgebieden in Zuid-Afrika met de kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika

Reis met de kinderen naar de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika.

Het land staat bekend om de prachtige natuurgebieden, uitgestrekte landschappen en grote diversiteit. Travelnauts heeft een top 4 van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Afrika voor u op een rij gezet:

1. Tafelberg

Tijdens een verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan de Tafelberg niet ontbreken. De berg heeft een kenmerkende platte bovenkant en is vanuit alle hoeken van de stad te zien. U kunt per kabelbaan in 10 minuten naar boven. Kiest u liever voor de sportieve manier? Dat kan via de Platteklip Gorge; een mooie wandeling van zo’n 2 uur met prachtige uitzichten.

Rondom de berg vindt u het Tafelberg Nationaal Park. Het park is uniek omdat het omringd wordt door stedelijk gebied. In het nationale park vindt u ook andere bezienswaardigheden als Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach.

2. Kruger National Park

Dit wereldberoemde park vindt u in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het Kruger National Park staat bekend om de grote variatie aan wilde dieren. Daarnaast heeft het park de grenzen geopend met Gonarezhou National Park in Zimbabwe en Limpopo National Park in Mozambique. Dit grensoverschrijdende park heet Great Limpopo Transfrontier Park. Hier is het wild in staat zich over grotere delen te verplaatsen. De kans dat u oog in oog komt te staan met de Big Five is derhalve zeer groot.

In dit gebied komen olifanten, witte neushoorns, buffels, zebra’s, impala’s, leeuwen, hyena’s, luipaarden, cheeta’s en veel verschillende antilopensoorten voor. Ook vogels zijn hier talrijk en met vele soorten vertegenwoordigd.

3. Blyde River Canyon

Aan de mooie Panoramaroute (volgens velen één van Zuid-Afrika’s mooiste autoroutes) vindt u de Blyde River Canyon. De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van zo’n 26 km lang en 800 meter diep, uitgesleten door de rivier. Met de begroeide groene rotsen, steile rode en oranje wanden en de kronkelende rivier is dit een van de mooiste canyons van Zuid-Afrika en volgens sommigen zelfs ter wereld.

Een bijzonder uitzicht heeft u vanaf de ‘Drie Rondawels’, die doen denken aan de ronde hutten van inheemse volken. Tijdens de autorit langs de Panoramaroute komt u ook langs bekende punten als ‘God’s Window’ en ‘Pinnacle’.

4. Addo Elephant Park

Addo Elephant Park ligt ten noorden van Port Elizabeth en, zoals de naam al doet vermoeden, hier leven veel olifanten. Ten tijde van de eerste Europese bewoners van dit gebied werd er veel op olifanten gejaagd. Dit nam zulke grote vormen aan dat er hier in 1920 nog slechts elf olifanten over waren. De Zuid-Afrikaanse regering riep de regio uit tot National Park om de overgebleven dieren in bescherming te nemen. Een succesvolle missie, want het park huisvest vandaag de dag circa 450 olifanten. Bovendien vindt u ook hier vele buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, hyena’s, kudu’s, jakhalzen, elanden, hartenbeesten, schildpadden, zebra’s en vele vogelsoorten. Een prachtig park wat u met uw eigen auto kunt ontdekken!

Bekijkt u hier ons Zuid-Afrika aanbod.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.