Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Mooiste natuurgebieden Zuid-Afrika

Travelnauts geeft Zuid-Afrika een 8 vanwege de grote diversiteit van het land zelf en de Westerse faciliteiten. En natuurlijk vanwege de dieren; Zuid-Afrika is hét land om wild te zien! Daarom hebben we voor u de 4 mooiste natuurgebieden op een rij gezet.

1. Kruger National Park

In dit zeer uitgestrekte en wereldberoemde nationale park, in het noordoosten van Zuid-Afrika, treft u een grote variëteit aan wild aan. In het park liggen diverse wegen, zowel van asfalt als verharde zandpaden. De bewegwijzering is er duidelijk. Het Krugerpark heeft de grenzen geopend met Gonarezhou National Park in Zimbabwe en Limpopo National Park in Mozambique. Dit grensoverschrijdende park heet Great Limpopo Transfrontier Park. Het Sabi Sand Wildreservaat grenst aan het zuidwesten van het Krugerpark. Het reservaat heeft sinds enkele jaren de hekken met het Krugerpark verwijderd waardoor het wild in staat is zich over grotere delen te verplaatsen. De kans dat u oog in oog komt te staan met de Big Five is derhalve zeer groot. Vandaag heeft u de hele dag de tijd om te genieten in het Krugerpark!

2. Drakensbergen

Er zijn weinig plaatsen op aarde met zo’n schoonheid als de Drakensbergen en het mooie uKhahlamba Drakenberg National Park. Het landschap bestaat uit de hoogste bergen van Zuid-Afrika, afgewisseld met diepe dalen met hier en daar prachtige watervallen. Hier vindt u nog grotendeels ongerepte wildernis. Het gebied bestaat uit twee parken en meerdere andere reservaten, het Giant’s Castle en het Royal Natal National Park.

Het hele gebied rond de Drakensbergen is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed. Het uKhahlamba-Drakensberg Park is een mondiale schat doordat het één van de plaatsen is met de meeste rotsschilderingen ter wereld is: u vindt hier meer dan 550 bekende plaatsen met rotsschilderingen. D

3. Tuinroute

De Tuinroute is een zeer pittoreske route tussen de Westelijke en Oostelijke Kaap. De Oost-Kaap is de op 1 na grootste provincie van Zuid-Afrika en heeft mooie kustgebieden en ongerept binnenland met bergen, rivieren, dichte bossen, natuurreservaten en boerderijen en Xhosa-dorpjes. U vindt hier Tsitsikamma National Park, Addo Elephant National Park en diverse private game reserves. In de Oost-Kaap zijn bovendien vele activiteiten mogelijk zoals mountainbiken, duiken, surfen, de Big Five bekijken en zelfs skiën! Op zoek naar spanning, avontuur en toch ook wat ontspannen? Dan mag de Oost-Kaap niet in uw reisschema ontbreken

4. Panorama route

Dit is een van Zuid-Afrika’s mooiste autoroutes en ligt in het noordoosten van Mpumalanga. De rit voert langs spectaculaire vergezichten, prachtige rotsformaties, vele watervallen, uitkijkpunten, rivieren en andere bijzondere natuurverschijnselen. Trekt u gerust de gehele dag uit voor de rit langs de westelijke kant van de bergketen en de Blyde Rivier. U kunt allerlei fotogenieke stops maken. De directe omgeving van deze plaats is bosrijk met vele bloeiende struiken en een overvloed aan vogelsoorten.

 

Heeft u altijd al eens een reis naar Zuid-Afrika willen maken? Neemt u hier eens een kijkje voor een van onze voorbeeldreizen! Wij kunnen uiteraard de reis helemaal naar wens voor u voor u samenstellen!

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.