Dubai tips met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Leukste tips in Dubai voor kinderen

Een aantal activiteiten mag u zeker niet missen bij een reis naar Dubai met de kinderen. 

Van de zeven Verenigde Arabische Emiraten heeft het emiraat Dubai zich ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. In deze moderne kosmopolitische stad is zo veel te zien en te doen!

Burj Khalifa

Bezoek het hoogste gebouw ter wereld! De Burj Khalifa is 828 meter hoog en sinds januari 2010 een van de grootste attracties in Dubai. Vanaf het observatiedek heeft u een prachtig 360 graden uitzicht over de stad. De toren zou eerst Burj Dubai heten, maar is vlak voor de opening nog gewijzigd in Burj Khalifa. In dit gebouw vindt u onder andere kantoren, appartementen, het Armani Hotel, diverse restaurants, een nachtclub, een fitnesscentrum en een spa.

The Dubai Mall

Ga shoppen in The Dubai Mall gelegen in downtown Dubai, naast de Burj Khalifa. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld met meer dan 1.200 winkels. Het aanbod van winkels bestaat voornamelijk uit populaire internationale ketens, maar ook voor lokale producten kunt u hier prima terecht. Het winkelcentrum is verdeeld in een aantal categorieën waaronder The Souk, The Village, Fashion Avenue en natuurlijk The Food Court. The Dubai Mall is niet alleen een shopping walhalla, ook het grootste aquarium ter wereld is er te vinden.

Kidzania

Het leukste avontuur voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ca. 8 jaar. De kinderen kunnen zich hier verkleden en (zogenaamd) deelnemen aan hun favoriete beroep. Hoe is het om een echte dokter, brandweerman of modeontwerper te zijn.

Er zijn zo veel kindvriendelijke activiteiten.

Desert Safari

Ontdek de woestijn tijdens een spannende ‘Desert Safari’ in een 4×4 wagen. Met een ervaren chauffeur rijdt u, soms met hoge snelheden, over de uitgestrekte duinen. Onderweg stopt u een aantal keer om leuke foto’s te maken van het woestijnlandschap. De meeste woestijnsafari’s eindigen in een kamp middenin de woestijn waar u kunt lunchen/dineren. U kunt daar ook zandboarden of een  henna te laten zetten.

Waterparken

Waterparken zijn perfect voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Dubai beschikt over geweldige waterparken voor eindeloos plezier. Aquaventure is een bekend waterpark in Dubai, naast het Atlantis The Palm hotel. Een van de populairste glijbanen van het park gaat 75 meter steil naar beneden, waarna u uitkomt in een glazen tunnel met haaien boven u. Daarnaast kunt u in Dubai ook een bezoek brengen aan het Wild Wadi Waterpark en Legoland Waterpark.

Zin in een stedentrip naar Dubai? Of een leuke stop onderweg naar Azië ? Bekijk onze kindvriendelijke reizen naar Dubai. 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.