Familietips voor het Krugerpark

Je gunt je kind toch de wereld!

Zuid-Afrika: 3 tips voor de omgeving Krugerpark

Het Krugerpark met de kinderen bezoeken

Reisadviseurs Jolien en Ingrid bezochten de omgeving van het Krugerpark in Zuid-Afrika. Naast het bezoeken van verschillende hotels gingen zij ook op onderzoek uit voor de leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen. Dit zijn hun 3 inside tips:

1. Maak een bushwalk met een ranger

Tijdens een bush walk met een ranger vertelt uw gids van alles over de natuur en de dieren. Daarnaast gaat u spoorzoeken en leert u een heleboel over bijvoorbeeld de uitwerpselen en waarom er schelpen liggen tussen de bomen. Weet u waarom er tot 3 meter hoog modder tegen bepaalde boomstammen zit? En welke bomen er op duiden dat een rivier regelmatig overstroomt? U leert het allemaal tijdens een leuke en leerzame bushwalk!

2. Avondsafari in het Krugerpark

Zodra het donker wordt – en ook koeler – in het Krugerpark zijn er andere dieren actief dan overdag in de warmte. Tijdens een avondsafari gaat u met de gids met grote lampen op zoek naar onder andere civetkatten en hyena’s. Natuurlijk komt u ook andere dieren tegen. Wist u bijvoorbeeld dat een olifant staand slaapt? En let op de geluiden… spannend! Extra tip: neem warme kleding mee! Het koelt ’s avonds behoorlijk af.

3. Fietstour door Soweto (Johannesburg)

Tijdens deze tocht gaat u onder begeleiding van een gids per fiets op ontdekkingstocht door Soweto. De gids is hier zelf opgegroeid en zit vol verhalen. In Soweto wonen bijna 1,5 miljoen mensen, waarmee het bijna een aparte stad binnen Johannesburg is. Zoals elke stad heeft ook Soweto verschillende wijken, de één zeer ontwikkeld en modern en de ander met golfplaten huisjes. Tijdens deze afwisselende fietstocht krijgt u van alles wat te zien. Daarnaast geniet u onderweg van de vriendelijke mensen die u welkom heten, de prachtige uitzichten en lokaal eten.

Staat een reis naar Zuid-Afrika en het Krugerpark ook op uw lijst? Bekijk ons aanbod en vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.