Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Leukste stop voor onderweg tijdens een rondreis Florida!

Een rondreis door Florida is geschikt voor jong en oud. Wanneer u van de ene naar de andere bestemming rijdt is er ook onderweg nog genoeg te zien, ontdekken en beleven. Daarom hebben we voor u de 4 leukste stops voor onderweg op een rij gezet.

1. Ga mee op een boottocht in het Pennecamp Coral Reef State Park (Key Largo)

Vanuit het Visitor Center van het Pennekamp Coral Reef State Park worden verschillende watersporten georganiseerd zoals snorkelen, duiken, verschillende boottochten en u kunt er kano’s, kajakken en zogenoemde ‘paddle boards’ huren. Leuk voor de kinderen is de boottocht per glasbodemboot per catamaran waarbij u een op een unieke manier de onderwaterwereld ontdekt. Tijdens deze tocht ontdekt u het Florida Keys National Marine Sanctuary.

2. Maak een airboat tour door de Everglades

Altijd al willen weten hoe Florida eruitzag voordat het werd ontwikkeld? Breng dan een bezoek aan het Everglades National Park. Het 1,5 miljoen hectare nationale park heeft meerdere ingangen. Het park biedt de mogelijkheid om wandelingen te maken of een tochtje op de rivier met een heuse hovercraft. Onderweg komt u kleurrijke vogels, schildpadden en -als hoogtepunt- alligators tegen!

Een airboat is een moerasboot met een platte bodem die wordt aangedreven door een propeller. Deze propeller bevindt zich boven water zodat de dieren en planten die in het water leven niet geraakt kunnen worden. Tijdens de airboat tour neemt de gids u mee door de mangrove op zoek naar unieke dieren en plantensoorten. Een bijzondere manier om de Everglades te ontdekken!

3. Bezoek het Busch Gardens themapark (Tampa Bay)

In Tampa Bay, circa 270 kilometer ten noorden van Naples, vindt u het familiepark Busch Gardens. Dit familiepark wordt geroemd om zijn vele vertier voor groot en klein. U vindt er een combinatie van pretpark, dierentuin, avonturenpark en nog veel meer! Door de jaren heen zijn er meer attracties rond de dieren en de tropische tuinen gebouwd en kwamen er enkele indrukwekkende achtbanen bij. Voor de allerkleinsten is er Sesamstraat Safari of Fun met attracties en watervertier.

4. Tarpons voeren bij Robbie’s Marina (Islamorada)

Op diverse plekken op Islamorada kunt u tarpons voeren. Een aanrader is Robbie’s Marina waar u een emmer met vis kunt kopen zodat de kinderen de tarpons kunnen voeren. De ‘silver kings’ springen regelmatig omhoog om de visjes uit de handen eten. De hongerige pelikanen kijken vanaf een afstand toe of er toevallig een visje voor hen bij zit.

Staat een rondreis Florida met het gezin ook op uw droomlijst? Bekijk snel ons aanbod en vraag een geheel vrijblijvend reisvoorstel aan.