Top 4: Mooiste nationale parken West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

In Amerika vindt je ontzettend veel nationale parken. Wist je dat de staat Californië er maar liefst 8 heeft?! Natuurlijk is het mogelijk om deze allemaal te bezoeken tijdens een rondreis per auto of camper. Voor nu hebben wij de 4 mooiste voor u op een rij gezet.

Yosemite

Indrukwekkende valleien, bergen met prachtige uitzichten, oude bossen en watervallen; Yosemite is een en al natuurschoon. Het is een van de grotere en een van de drukstbezochte nationale parken in de Verenigde Staten. Bekijk de door een gletsjer gevormde vallei, met aan de ene kant Half Dome en aan de andere kant El Capitan. Via grote watervallen valt smeltwater tot op de bodem van de vallei. Yosemite Falls is de hoogste waterval in de Verenigde Staten en u kunt via een gemakkelijke wandeling deze waterval bereiken.

Zion

Zion, dat al een National Park is sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten. ‘Zion’ refereert aan een veilige plaats en bestaat uit een diep ravijn, uitgesleten door de Virgin rivier. Als het regent tijdens uw verblijf, kunt u mee maken hoe de omgeving verandert van een rustig Nationaal Park in een groot waterspektakel. De regen is hier geen spelbreker maar juist een fijne bijkomstigheid. U kunt er prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door de nauwe canyon van de Virgin River.

Grand Canyon

Een bezoek aan de Grand Canyon is een absolute must tijdens uw reis in West-Amerika! De Grand Canyon is een brede en diepe kloof in het noorden van de staat Arizona. Het water van de Colorado River heeft in de loop van miljoenen jaren deze kloof in de bodem uitgesleten. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang, meer dan 1600 meter diep en de breedte varieert tussen 15 en 29 kilometer. De wanden van de Grand Canyon zijn bruin-roodachtig gestreept. Het gesteente is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De Grand Canyon was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten.

Joshua Tree

Het Joshua Tree National Park is circa 100 bij 50 kilometer groot en wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen. De Colorado Desert in het zuidoosten; in dit lage en vrij dorre gebied groeien natuurlijke tuinen met onder andere Opuntia en struikgewassen. En de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert; hier groeien ‘Joshua trees’ (Yucca brevifolia), een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog- en laaggelegen woestijn.

Ook samen met de kinderen naar deze prachtige parken bezoeken? Bekijk hier alle familiereizen naar Amerika.